Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Έλληνας σούπερσταρ του παρκούρ κατεβαίνει υποψήφιος και μαλώνει στο Tik Tok με όποιον του την λέει!

Ο Δημήτρης Κυρσανίδης κέρδισε το 2022 το παγκόσμιο πρωτάθλημα παρκούρ στο Τόκιο

parkour 

Ο Δημήτρης Κυρσανίδης ξεκίνησε το παρκούρ στα δώδεκα του χρόνια, το 2007. Πήρε το χρυσό στο Red Bull Art of Motion στη Σαντορίνη το 2014 και το 2015, και κατά τα έτη 2017 και 2019 απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο στον ίδιο διαγωνισμό[4][5]. Τον Μάιο του 2018, ο Κυρσανίδης πήρε το χάλκινο στο freestyle, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μονπελιέ[6][7]. Τον Απρίλιο του 2019, πήρε το χάλκινο στην ταχύτητα στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Τσενγκντού[8]. Αργότερα τον ίδιο μήνα, ο Κυρσανίδης πήρε το χρυσό στο ελεύθερο και το ασημένιο στην ταχύτητα στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Χιροσίμα.

Τον Οκτώβριο του 2022, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο, ο Κυρσανίδης χρίστηκε πρωταθλητής στο freestyle, όντας ο πρώτος στην επίσημη ιστορία του αθλήματος.

kirsanidis 

Ο 28χρονος παρκουρίστας, ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram ότι θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 με το ΝΙΚΗ και σε πολύ κόσμο (ο Κυρσανίδης έχει 230.000 ακόλουθους) δεν άρεσε.

Αναλυτικότερα ο αθλητής έγραψε:

“Έφτασε η ώρα να σας ανακοινώσω κάτι που δεν περίμενα ποτέ στη ζωή μου ότι θα ερχόταν. Στις 9 Ιουνίου κατεβαίνω υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα ΝΙΚΗ !
Ναι, και για μένα ήταν ένα μπαμ όταν μου έγινε η πρόταση και το σκέφτηκα όσο καλύτερα γινόταν.

Ένα πράγμα μπορώ να πω με σιγουριά: πολιτικός δεν είμαι, όμως με ο,τιδήποτε κι αν ασχοληθώ στη ζωή μου που να με ενδιαφέρει προσπαθώ να το κάνω καλά και η Ευρώπη δεν θα είναι εξαίρεση! Οποίος με παρακολουθεί το γνωρίζει αυτό που λέω.

Μπορεί να είμαι -αν όχι ο μοναδικός από τους ελάχιστους νέους σ αυτή την ηλικία που κατεβαίνει για ευρωβουλευτής.
Αν πω ότι δεν αγχώνομαι καθόλου θα πω ψέματα, όμως έτσι ένιωθα με ό,τι κι αν ξεκινούσα στη ζωή μου.

Εκπροσωπώ την Ελλάδα στο άθλημά μου εδώ και πάνω από 10 χρόνια, και με τη βοήθεια του Θεού έχω φέρει στη χώρα μου ότι μετάλλιο έχει υπάρξει. Τώρα θέλω να εκπροσωπήσω μαζί με την Ελλάδα και τον καθένα από εσάς ξεχωριστά.
Ζητάω λοιπόν για πρώτη φορά σ αυτό το νέο ξεκίνημα την ψήφο σας!”

 Παγκόσμιος πρωταθλητής στο freestyle παρκούρ ο Δημήτρης Κυρσανίδης (βίντεο)

Κάποιοι του γράφουν στο insta:

“Κρίμα Δημήτρη, τόσο νέος άνθρωπος να συμμερίζεσαι τόσο παλιές απόψεις. Δικαίωμά σου βέβαια. Κρίμα όμως που τέτοια κόμματα κλέινουν τ μάτια μπροστά στα δικαιώματα άλλων μειονοτήτων. Κρίμα που το 2024 κυριαρχεί το πατρίς θρησκεία οικογένεια ακόμα και σε νέους. Αν είναι να αλλάξει ο κόσμος από εμάς τους νέους θα αλλάξει. Από τέτοιες αντιλήψεις όμως μόνο πίσω θα πάει.”

“Παρόλο που είχες την πετριά σου με τη θρησκεία σε συμπαθούσαμε , γιατί έδειχνες ότι ήσουν καλός άνθρωπος. Τώρα όμως που συντάσσεσαι να ρατσιστές , ομοφοβικούς απλά ξερνάμε. Ο «καλός χριστιανός» αγαπάει τον συνάνθρωπο. Εσύ τελικά δεν είσαι κάτι τέτοιο. Κρίμα”

“Δυστυχώς, ο συντηρητισμός, η καταπίεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι παρωπιδες δεν συνάδουν με τον αθλητισμό και την κοινωνία.”

“Εφόσον μπαίνεις στο γκρουπάκι της πολιτικής κάθε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο. Λυπάμαι πολύ για την απόφαση σου… Έχουμε ακούσει και δει απίστευτες δηλώσεις από αυτό το κόμμα. Κι εφόσον κατεβαίνεις μαζί τους σημαίνει ότι συμμερίζεσαι αυτές τις απόψεις. Από εμένα είναι ΟΧΙ”

Στο Τικ Τοκ ο Κυρσανίδης απαντάει στους κατακριτές του:

“Πως με μια σου απόφαση καταστρέφεις ότι εχτισες…”

Κυρ: “Νομίζω ότι με τη λέξη «γκουγκλαρε και θα δεις» χάνεις μπορεί και αυτόματα ότι έχεις να πεις… Source: “trust me bro” . Τόσος πόλεμος σε ένα κόμμα που ξεκίνησε στην κυριολεξία πέρυσι με 0 διαφήμιση…”

“Aκροδεξιός ο DK ?O.O οο Θεέ μου..”

Κυρ: Δεν είναι ακροδεξιό το κόμμα ρε παιδιά.. για όνομα του Θεού, είναι παραπληροφόρηση.

***

Πολλοί πάντως του λένε ότι θα τον ψηφίσουν…

 mikropragmata

.