Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Ο δυτικός πολίτης και η μπούρκα του

Σύνοδος Κορυφής


Έβγαλαν φιρμάνι οι επιστημονικές δικτατορίες. 
Φοράτε μάσκες
Μια απόφαση που σε βάζει σε σκέψεις αν ελήφθη κάτω από πυρετικό παραλογισμό ή κάτω από εντολή της παγκοσμιοιημένης Υπερτάξης. Η παραλογία κτυπάει κόκκινο, η δολοφονία της λογικής συντελείται στα μάτια μας. Σκαλίζοντας τα μέσα πληροφόρησης λίγους μήνες πριν και βλέπουμε στις 28 Μαρτίου, είχαμε 95 νέα κρούσματα κορονοϊού, δεν μιλάμε για νεκρούς και διασωληνωμένους που υπήρχαν και το λοκντάουν σε εφαρμογή, η μάσκα στα σούπερ μάρκετ ήταν προαιρετική.


Στις 18 Ιουλίου είχαμε 19 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 3 εισαγόμενα κανείς νεκρός, αλλά η μάσκα στα σούπερ μάρκετ γίνεται υποχρεωτική. Λίγες μέρες πριν είχε αρθεί το μέτρο να φορούν οι πολίτες μάσκες στα πολυκαταστήματα.
Που αρχίζει το παράλογο, και που τελειώνει η φάρσα; 
Όλα μυρίζουν καταστολή, φίμωση, στέρηση ελευθερίας. 
Αυτοματικά σου έρχεται στο νου η εναγώνια κραυγή του Τόμας Σαζ, όταν έλεγε: «Η ανθρώπινη ελευθερία κινδυνεύει από τη διαβολική συμμαχία της κρατικής εξουσίας και των γιατρών». Αλλάξαμε την τελευταία λέξη που έλεγε ψυχιάτρων.

Οι διαταγές των ιατρογνωμόνων που επέβαλαν μάσκες σε πρώτη φάση στα σούπερ μάρκετ και σε δεύτερη θέλουν κατά δήλωση τους να την επιβάλουν παντού δεν υπόκεινται ούτε καν σε κάποιες γλίσχρες βεβαιότητες, είναι βυθισμένες στον ανέκκλητο μηδενισμό της ανθρώπινης ελευθερίας , στην απόσυρση της λογικής, στην έσχατη ανοησία, στην ανεκδοτολογία. Κατ΄ εντολή της Υπερτάξης το ιερατείο των ιατρογνωμώνων κτίζει ένα νέο σωφρονιστικό στρατόπεδο. Τα παραμύθια περί μάσκας είναι αστήριχτα, δεν υπάρχει καμία επιστημονική μελέτη εγνωσμένου κύρους που να υποστηρίζει ότι οι υγιείς πρέπει να φορούν μάσκα. Οργανώνουν την ολική πειθάρχηση με πρόστιμα και σιδερώνουν την κοινωνία με κατασκευασμένα αυτονόητα που δεν χρειάζονται ανάλυση.
Και ως ανεκλάλητοι γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τι λέει η επιστημολογία (αν ποτέ ασχολήθηκαν με την επιστημολογία Πόπερ, Κάρναπ, Φεγεράμπντ, Κούν) ούτε επαγωγικές, ούτε απαγωγικές, ούτε παραγωγικές, μεθόδους χρησιμοποιούν για να επιβεβαιώσουν κάποια συμπεράσματα τους. Οι προτάσεις τους είναι αυθαίρετες, ασύμμετρες, διάτρητες από λογικά επιχειρήματα, αθεμελίωτες, διαψεύσιμες και όχι επαληθεύσιμες, κοντολογίς αντιεπιστημονικές, που εμπίπτουν μόνο σε κώδικες αστυνομικής συμμορφώσεως.
Σαφώς και δεν μπορούν οι προτάσεις τους να συναχθούν λογικά και αυτό γιατί δεν θεμελιώνονται ούτε εμπειρικά αλλά ούτε και παρατηρησιακά εκ του γεγονότος και μόνο ότι ο χρόνος του ιού, δηλαδή της εξάπλωσης του, δεν έχει διατρέξει το περιθώριο προσαρμογής του στο περιβάλλον. Έτσι το κριτήριο οριοθέτησης των προτάσεων τους έχει ενικό περιεχόμενο δηλαδή το χωροχρονικό πλαίσιο του εάν και εφόσον, δηλαδή της ανερμάτιστης υπόθεσης.
Συνεπώς από επιστημονική άποψη οι ιατρογνώμονες είναι έκθετοι και από πολιτικό-κοινωνική άποψη δεδομένου ότι προτείνουν μέτρα είναι επικίνδυνοι.
Οι δε προτάσεις τους περί μάσκας που κατατίθενται τώρα και όχι στο φουλ της επιδημίας έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι τότε δεν υπήρχε γραμμή παραγωγής στην χώρα, ενώ σήμερα η γραμμή παραγωγής καλύπτει το 60 με 70%. Εύκολα θα αναρωτηθεί κάποιος είναι επιστημονική άποψη αυτή; Ή καλύπτει εμπορικά συμφέροντα;
Αν ο 17ος αιώνας υπήρξε ο αιώνας του έλλογου οργάνου, ο 18ος ήταν ο αιώνας της έλλογης κοινωνίας, ο 19ος αιώνας κορυφώθηκε ως ο αιώνας του έλλογου κόσμου, και ο 20ος αιώνας δομήθηκε ως ο αιώνας της έλλογης σύμβασης, βλέπουμε ότι ο 21ος δρομολογείται σχεδόν στην έναρξη του ως ο αιώνας το τρόμου και της φενάκης. Το πέρασμα από τη λογική bon sens στο non sens δηλαδή στο παράλογο φαίνεται να καλπάζει με ρυθμούς υπερηχητικούς.
Ο βλακικός (νωθρός) δυτικός πολίτης έχει ρευστοποιήσει το σκέπτεσθαι σε βαθμό που πλέον εκείνο να έχει αναχθεί σε ανακλαστικό στοιχείο αυτοματοποιημένης κατεύθυνσης, έτσι ώστε ο δυτικός πολίτης να μην αυτοπροσδιορίζεται, αλλά να βρίσκεται σε περιβάλλοντα καθοδηγούμενα. Ο Χάξλεϋ μας είχε πει ότι η κοινωνία υποτάσσεται στους μηχανισμούς του συστήματος μέσα από μια «τεχνική της θέλησης» που εξασκεί το σύστημα πάνω στον άνθρωπο. Υποδουλωνόμαστε με αφέλεια στο πρόσκαιρο και στο κατ’ επίφαση επιστημονικό πείραμα της Υπερτάξης και ως οικοδίαιτοι ενός περιβάλλοντος ψεύτικης προστασίας συναινούμε στα κελεύσματα των αφεντικών.
Οικουρείτε λοιπόν δυτικοί πολίτες και φορέστε την μπούρκα σας, – δηλαδή τη μάσκα σας – γιατί απαγή (μαλακό) σε θέλει το σύστημα και όχι μαινόλη (μαχόμενο). Επειδή όμως η δύναμη ζωής κυριεύει εξουσίες και επιστημονικές ψευδοπροφητείες, ας καταλάβουν οι κυβερνήσεις (και η ελληνική ακόμη περισσότερο που υιοθετεί κάθε νεοταξική εντολή με ευκολία) ότι θα γκρεμιστούν σε χρόνο ρεκόρ όσο επιβάλουν την παράνοια της νέας ανθρωπολογίας που φυλακίζει ψυχές και σώματα. Η μηχανή τρέλας της σωφρονιστικής αποικίας δεν θα περάσει.
Ας σταματήσουμε για λίγες μέρες τις επισκέψεις στα σούπερ μάρκετ και ας προσέξουμε πόσο πιστοί στις εντολές τους παραμένουν και ίδιοι οι τρομολάχνοι. Φορούν μάσκες στις καθημερινές συναλλαγές τους; 
Να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες μ’ όλα τα δημοκρατικά μέσα που έχουμε. Το σίγουρο είναι ότι και οι πολιτικοί και οι ειδικοί του τρόμου είναι ρόλοι της αναπαράστασης ενός σάπιου συστήματος.
Απόστολος Αποστόλου, Δρ. Φιλοσοφίας

5 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Από 18ου και πέραν
τό "έλλογο" τού
τάχα... ορθού λόγου,

καμώθηκε τον Θ ε ό

κι έφτιαξ'έναν κόσμο
που παρίστανε τον επί γής
παράδεισο...
(έτσι φαινόταν από μακριά...)

Μπουκωμένοι ευμάρεια,
παχύσαρκοι,
γεμάτοι αρρώστιες
(ο παράδεισος των γιατρών)
τελειώνοντας τις μέρες μας στιβαγμένοι σε
οίκους "ευγηρείας"
(ο παράδεισος της άνοιας)

φοβισμένοι, μήπως χάσουμε
την επίχρυση κέλλα μας,

συμβιβασμένοι

με κάθε παράλογο,
τώρα στην κορύφωσή
του, παριστάνουμε
πως, τάχα λέει... ξυπνήσαμε...

...σώπα ρε...
σοβαρά;
(...σιγά μη σκίσουμε
κανένα καλτσόν!)

Το να να ψωνίζουμε σε μικρά μαγαζιά, βέβαια
(τ'αναγκαία κι απολύτως απαραίτητα)

όπου η μάσκα δεν είναι
νομίζω ακόμη υποχρεωτική

θα ήτανε,ίσως,
μιά καλή ιδέα...

Ανώνυμος είπε...

Κάθε άλλο παρά υφίσταται ομοφωνία εντός των κόλπων της διεθνούς, αλλά και της εγχώριας επιστημονικής κοινότητας, αναφορικά με την ωφέλεια της χρήσεως της μάσκας, ως μέσου προστασίας και αναχαιτίσεως,της εξαπλώσεως και διασποράς του φονικού ιού.
Επιστήμονες κύρους, υποστηρίζουν, κατά τρόπο τεκμηριωμένο, κατά τη γνώμη μου, τη βάσιμη άποψη ότι η χρήση της υφασμάτινης μάσκας, εμπερικλείει το σοβαρό κίνδυνο της νοσήσεως από λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος (βλέπε ενδεικτικώς https://www.ethnos.gr/ygeia/103785_kathigitis-pneymonologias-13-fores-pio-pithano-na-nosisoyme-me-yfasmatini-maska).
Προξενεί, λοιπόν, εύλογα ερωτηματικά και εγείρει βάσιμους, αρνητικούς προβληματισμούς, η υιοθέτηση της πρακτικής της υποχρεωτικής χρήσεως της μάσκας, αρχικά στα σούπερ-μάρκετ με την προοπτική αυτή να επεκταθεί και σε όλους τους κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους, στους οποίους συνωστίζονται συνάνθρωποί μας.
Αρνητικό, επίσης, προβληματισμό, δημιουργεί και η υπό του λοιμωξιολόγου κ. Σύψα δήλωση περί του "συμβολικού μέτρου" της χρήσεως της μασκας(όρα σχετικώς https://www.tanea.gr/2020/07/20/greece/sypsas-sto-mega-ean-xreiastei-tha-lifthei-opoiodipote-perioristiko-metro/).
Δεν υφίσταται, όμως, μονάχα η ιατρική διάσταση και πτυχή του όλου θέματος αλλά υφίστανται και εκείνες, τις οποίες επίσης θίγει και ανατέμνει ο συντάκτης του άρθρου (ψυχολογικές, κοινωνικές, οικονομικές, ατομικών δικαιωμάτων και συνταγματικών ελευθεριών), και οι οποίες, δυστυχώς, παραθεωρούνται, σκανδαλωδώς θα μπορούσε να ισχυρισθεί κανείς.
Δυστυχώς, το δυτικό, ατομοκεντρικό μοντέλο ζωής, που έχει απολυτοποιήσει την υγεία του σώματος, του υποδεεστέρου, ποιοτικώς και αξιολογικώς, εν σχέσει προς την ανθρώπινη ψυχή, συστατικού του δισυνθέτου ανθρωπίνου όντος, θυσιάζει το πνεύμα στο βωμό της ύλης, βιάζοντας, κατ αυτόν τον τρόπο, την ανθρώπινη ελευθερία.
Λ.Ν.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Διαίρει και βασίλευε
αδερφέ μου!

Οταν ο κάθε ταλαίπωρος ταμίας
τού σουπερμάρκετ

αισθάνεται

οτι κινδυνεύει
να φάει πρόστιμο,
για μένα τον
άνετο κι ατρόμητο που
δεν μασάει από ιούς...

γίνεται ο νέος... καταπιέσμενος προλετάριος
που με βλέπει ως εχθρό του...

κι ασυναίσθητα πάει από
την άλλη πλευρά
που συχαίνεται μεν

...αλλά...

...πονηρές εποχες...!Ανώνυμος είπε...

1:48

Το πρόστιμο επιβαρύνει τον μη φιμωμένο πελάτη. Το κατάστημα είναι υπεύθυνο για τους υπαλλήλους του μόνο.
Με όσους υπαλλήλους, ταμίες, σερβιτόρους μίλησα, όλοι ήσαν δυσαρεστημένοι με την κατάσταση και δέχθηκαν την ενθάρρυνση να φορούν τη μάσκα όσο γίνεται λιγότερο, ωστε να μήν αρρωστήσουν στ' αλήθεια.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Μάλλον έπεσα θύμα
κακής πληροφόρησης...