Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Αναπαράγουμε τέρατα

 

 

από τον Roberto Pecchioli


 
Crìa cuervos y te sacaràn los ojos , σήκωσε κοράκια και θα σου βγάλουν τα μάτια, λέει μια ισπανική παροιμία, αναφερόμενη στο ένστικτο του άγριου πουλιού.

Οι νεότερες γενιές έχουν τη φυσική τάση να μην ακολουθούν τα βήματα των γονιών τους. Η διαφορά, σε σχέση με το παρελθόν, είναι ο καταστροφικός χαρακτήρας των απόψεων που γίνονται για να επικρατήσουν. Αναπαράγουμε τέρατα που καταλήγουν να μισούν τα πάντα και τους πάντες στο όνομα του μηδενισμού που μεταμφιέζεται ως απελευθέρωση στην οποία οι δυτικές γενιές έχουν μεγαλώσει εδώ και μισό αιώνα. Ολοκληρωτισμός της διάλυσης , τον αποκάλεσε ο Augusto Del Noce.

Δεν θά συμμετάσχουμε στη σατανική χορωδία όσων κατηγορούν τους νέους: είναι σαν εμάς - γενιές σε παρακμή ή κάτω από εντολές - τους θέλαμε, τους σχεδιάσαμε, τους εξαπατήσαμε. Το φρικτό μάθημα του 1968 έχει καρποφορήσει: «η μεγάλη άρνηση» που ορίζει ο Χέρμπερτ Μαρκούζε, το μίσος για κάθε εξουσία και για κάθε παρελθόν, η φαντασία στην εξουσία που αποκαλεί τις επιθυμίες και τις ιδιοτροπίες δικαιώματα, η απόρριψη των πάντων σε ακραίες συνέπειες, η άρνηση να αφήσει μια κληρονομιά, η ανίκανη λατρεία του «συναισθήματος», ή η βασιλεία της στιγμής, της άμεσης εμπειρίας.
Σημαντικό είναι το όνομα που επέλεξε μια από τις ομάδες των ultras του «κλίματος» που έχουν πειστεί για την επικείμενη περιβαλλοντική αποκάλυψη: UltimaGenerazione 
Τελευταία όχι μόνο με χρονική έννοια, αλλά και πολιτισμικά, προορισμένη να μην αφήσει κανένα ίχνος άλλο από την καταστροφή που ασκεί επιτιθέμενη σε έργα τέχνης.
Τελευταία γιατί δεν θα υπάρξουν επόμενες. Το λέει η δημογραφία, ανήκουστο όπως όλα τα άλλα.
Η άγνοια είναι το χαρακτηριστικό των νέων τεράτων. Φταίμε εμείς: εμείς είμαστε που το προωθήσαμε, τώρα καρπώνουμε. Τα παιδιά είναι πρώτα και κύρια θύματα ενός τρομακτικού κλειστού μυαλού, μιας αγανάκτησης για τη σύγκριση με την οποία έχουν εξαρτηθεί από αυτούς που ήρθαν πριν από αυτά.
Τελευταία γενιά επίσης για την επίμονη, εμμονική επιθυμία να αγνοήσει το μέλλον.
Cupio dissolvi , επιθυμία ακύρωσης.
Πώς αλλιώς να οριστεί η οργή εναντίον εκείνων που αμφισβητούν την άμβλωση που αναδεικνύεται σε καθολική θρησκεία, δόγμα, τοτέμ και ταμπού; Όποιος δεν συμφωνεί είναι αιρετικός για να χτυπηθεί με τον αφορισμό μιας αμείλικτης Ιεράς Εξέτασης. Εμφύλιος θάνατος που περιμένει να ανάψει φωτιές στο Campo de' Fiori.

Εκατοντάδες Εριννύες- με άντρες τραμπούκους ως ενίσχυση - εμπόδισαν την υπουργό Eugenia Roccella να μιλήσει στην Έκθεση Βιβλίου του Τορίνο (μια εκδήλωση που συνδέεται με τη γνώση!) ένοχη ότι επιθυμούσε την παρουσία συλλόγων μη εκτρώσεων στις κλινικές. Η υπουργός έκανε μεγάλο λάθος επιτρέποντας στον εαυτό της να φιμωθεί και να αποστασιοποιηθεί από το γεγονός, δίνοντας τή νίκη στη βίαιη πλευρά. Επιπλέον, η απόφασή της είναι συνεπής με τον ισχύοντα νόμο για τις αμβλώσεις. Αλλά τίποτα δεν έχει σημασία.
Η αφαίρεση του όγκου των ανθρώπινων κυττάρων από το γυναικείο σώμα θεωρείται η τελευταία χειρονομία απελευθέρωσης, η άγρια ​​νίκη επί της φύσης από έναν πολιτισμό μεθυσμένο από το Τίποτα, ένα αδιαμφισβήτητο παγκόσμιο δικαίωμα.
Αδιαμφισβήτητο υπό την έννοια ότι δεν επιτρέπεται καμία συζήτηση επ' αυτού. Η απελευθέρωση από τα πάντα συνεπάγεται και το διαζύγιο από την ελευθερία, από την αποδοχή του πλήθους των οραμάτων ύπαρξης, την ακύρωση του πρώτου δικαιώματος, του δικαιώματος στη ζωή.
Το δοκίμασαν επίσης με τον Bergoglio, τον επαινούν όταν παίρνει κομμάτια από το καθολικό δόγμα ή παίρνει το μέρος της άλλης υποχρεωτικής λατρείας - του "κλιματικού" περιβαλλοντισμού -. αμφισβητείται εάν επιβεβαιώνει την πρωτοκαθεδρία της ζωής.
Ένα φανατικό ποίμνιο προσπάθησε να αποτρέψει την παρέμβαση του Πάπα στη Γενική Πολιτεία της Γεννήσεως. Η γλώσσα χτυπά εκεί που πονάει περισσότερο το δόντι: οι πρωτοπορίες - που δεν γνωρίζουν τι κάνουν, ποιος τους υποκινεί και ποιος πληρώνει τους ηγέτες τους - ορμούν με σίγουρο ένστικτο ενάντια στη ζωή.

Το αποκαλούν απελευθέρωση, ελευθερία επιλογής, δικαίωμα, αλλά είναι ο θρίαμβος της ορμής του θανάτου ( todestrieb ) που επικρατεί στο όνομα της αρχής της ευχαρίστησης ( lustprinzip ) – το βραχυκύκλωμα ελευθερία-δικαιώματα-επιθυμίες που απελευθερώνονται από κάθε όριο – το δύο κίνητρα ανθρώπινης δράσης σύμφωνα με έναν καταστροφικό δάσκαλο, τον Sigmund Freud .
Κανένας προβληματισμός για τους κινδύνους της μείωσης του ποσοστού γεννήσεων σε οικονομικούς, κοινωνικούς, καταστροφικούς όρους, απώλεια πολιτισμού και ακόμη και βιοποικιλότητας (αυτό ισχύει για τα ζώα και τα φυτά, όχι για τους ανθρώπους...), καμία ανάλυση του φαινομένου, μόνο το αντανακλαστικό του Παβλόβιου της φίμωσης, διώξε, σβήσε τον Άλλο.

Θέλουν, ζητούν λογοκρισία, μισούν την ελευθερία (των άλλων), περιφρονούν την αντιπαράθεση.
Το κοράκι τυφλώνει τα θύματά του, οι «ξυπνημένοι» τυφλώνονται επίσης καθώς διαλύουν το μέλλον. Και κατηγορούν όσους δεν σκέφτονται όπως αυτοί για «ρητορική μίσους».
Φυσικά θα ονομάσουν μίσος την αγανάκτηση για την προπαγάνδα της τρέλας και της σεξουαλικής σύγχυσης, για τις σατανικές εικόνες που φαίνονται στο καραβανσεράι τραγουδιού της Eurovision, που κέρδισε μια "non-binary", ρευστή τραγουδίστρια, μια drag queen ή, στην αρχαία γλώσσα, τραβεστί. Μπείτε, κυρίες και κύριοι, όσο περισσότεροι μπαίνουν, τόσο περισσότερα θηρία βλέπετε.
Οι νέοι αδιαφορούν για όλα αυτά: ο κόσμος είναι μαγειρεμένος για αυτούς (ή εναντίον τους).
Πιο εύκολο να κατηγορήσει κανείς τον Ισραηλινό ανταγωνιστή ότι είναι τέτοιος. Ο ρατσισμός φεύγει από την πόρτα μέσα σε κραυγές αγανάκτησης αλλά επιστρέφει από το παράθυρο.
Είμαστε σθεναρά αντίθετοι με τη σιωνιστική κυβέρνηση, αλλά δεν επεκτείνουμε την αποδοκιμασία μας σε έναν ολόκληρο λαό.

Ο μονόδρομος ψεύτικος ειρηνισμός παίρνει ξανά μια ανάσα: αγανάκτηση ενάντια στις αντιπαλαιστινιακές υπερβολές, αλλά μόνο επειδή ο μηχανισμός - αυτός ναι, ο δυαδικός καταπιεζόμενος-καταπιεστής, μια πολύ βολική απλοποίηση, ισχύει για τη σύγκρουση της Μέσης Ανατολής, λιγότερο για την Ρωσο-Ουκρανική. Σε αυτή την περίπτωση, κανείς δεν κρατά τη σημαία του ουράνιου τόξου.
Στοιχηματίζουμε ότι πλήθη παιδιών θα συμμετάσχουν -παρότι είναι κανονικά, δηλαδή στρέιτ- στις παρελάσεις των ομοφυλοφίλων τον Ιούνιο. Εκεί είναι πιο εύκολο να πάρεις θέση: στο πλευρό της κυρίαρχης σκέψης, του κομφορμισμού που μεταμφιέζεται σε παράβαση.
Πραγματικά έχουμε πλύνει καλά τα μυαλά των τελευταίων γενεών, των πιο απρόθυμων να αμφισβητήσουν ορούς, πράσινες κάρτες, ψηφιακές ταυτότητες, τους πιο γρήγορους να πιστέψουν την επίσημη «αφήγηση».
Ας το πούμε άφοβα: η αποστροφή για την αυθεντική ελευθερία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στους νέους. Άλλο ένα κεφάλαιο του κόσμου αναποδογύρισε.
Κάθε στατιστική καταδεικνύει εχθρότητα, γελοιοποίηση για την οικογένεια και τόν φυσικό γάμο. Πολύ λίγοι το βλέπουν ως στόχο, σχεδόν όλοι το θεωρούν αφόρητο περιορισμό μιας ελευθερίας που εκφράζεται ως απουσία δεσμών. Δεν μιλάμε καν για απόκτηση παιδιών: υπευθυνότητα, αδυναμία να απαλλαγούμε από αυτά (τα παιδιά είναι για πάντα...) δυσκολία στη ζωή - διακοπές (απουσία, αναστολή χρόνου), εμπόδιο στην ατομική ολοκλήρωση.
Τους έχουμε διδάξει λοιπόν και –επειδή δεν έχουμε προσφέρει διαφορετικό όραμα– δεν μπορούν παρά να το πιστέψουν. Γενιές υγρές ή μάλλον υγροποιημένες, αναποφάσιστες για όλα, εχθροί της συζήτησης.

Στα αγγλοσαξονικά πανεπιστήμια ανοίγονται «ασφαλείς» χώροι στους οποίους όλοι προστατεύονται από την κρίση, τη γνώμη και την ταυτότητα των άλλων. Ενας εφιάλτης. Είναι αδύνατο να σκεφτούμε με ορθολογικούς όρους: τα ζητήματα των καθολικών δικαιωμάτων αμβλώσεων και των ποσοστών γεννήσεων είναι παραδειγματικά.
Προσπαθήστε να εξηγήσετε ότι τα ανθρώπινα κύτταρα στο σώμα της γυναίκας είναι «ανθρώπινα» ή συμβουλεύστε λιγότερη σεξουαλική ασέβεια. Οι πιο ευγενικοί άνθρωποι θα σας θεωρήσουν Jurassic. Έχουν δίκιο, η Δύση κονιορτοποίησε γρήγορα αρχές, αξίες, πεποιθήσεις αιώνων, χιλιετιών. Οι νέοι -που δεν γνωρίζουν εναλλακτικά μοντέλα- δεν υποψιάζονται καν, λόγω επαγόμενης άγνοιας, την ύπαρξη εναλλακτικών υπαρξιακών και πολιτισμικών μοντέλων. Είναι ακατανόητο να ακούν ότι χωρίς αλλαγή γενεών η κοινωνία θα τελειώσει και θα γίνουμε όλοι φτωχότεροι, χωρίς προοπτικές και έργα.
Χωρίς πατέρες, δεν ξέρουν τη λέξη απόγονοι.


Οι μελλοντικοί ιστορικοί θα γράψουν ότι η αρχή του 21ου αιώνα ήταν η εποχή της επιτάχυνσης μιας παρακμής από ανέχεια, μικροηδονισμό, ηθική μιζέρια, φρίκη της πραγματικότητας.
Το φεστιβάλ της Eurovision ήταν ένα οδυνηρό παράδειγμα αυτού, ο καθρέφτης του τι θέλει, προπαγανδίζει και επιβάλλει η εξουσία. Η μουσική –όπως και στο Sanremo– δεν μετράει τίποτα. Σε ένα ντροπιαστικό ζευγάρι διαγωνιζομένων έμοιαζε με διαφήμιση για μπότοξ, συνοδευόμενη από δύο θηλυκούς γενειοφόρους άνδρες, ντυμένους με μπουντρούμια που άφηναν ακάλυπτους τους γλουτούς τους. Χυδαιότητα συν ασχήμια.
Η παράσταση που είδαμε δεν είναι Ευρώπη (ακόμη) αλλά αντιπροσωπεύει αυτό που γινόμαστε. Ένα είδος συνεδρίου ηπειρωτικής ομοφυλοφιλίας, μια πασαρέλα των χίπστερ, ένας ύμνος σε κάθε σύγχυση και εκφυλισμό, καθώς και την άρνηση της μουσικής τέχνης.

Εξαίρεση ήταν η εκπρόσωπος του Ισραήλ, ο οποίος παρουσίασε ένα αληθινό τραγούδι και φόρεσε ρούχα (πρέπει να πούμε ) κατάλληλα για την περίσταση.

Ο νικητής ήταν ένας Ελβετός που αυτοαποκαλείται Νέμο , δηλαδή κανένας, ένας περαιτέρω ύμνος στον μηδενισμό. Ο νεαρός δηλώνει «μη δυαδικός». Αυτό αρκεί για να κερδίσεις στην τρέλα. Η Nemo (το πεπρωμένο είναι στο επιλεγμένο όνομα) δεν αντιλαμβάνεται τον εαυτό της ούτε ως γυναίκα ούτε ως άνδρα και αφιέρωσε την «καλλιτεχνική» της παράσταση στην έλλειψη «ορισμού φύλου» και «προβλήματα ψυχικής υγείας», μια άλλη σημαία της σύγχρονης θυματοποίησης. Ένα τέλειο παράδειγμα του πώς η εξουσία μειώνει τους νέους μας - πραγματικά τέρατα και από την υλική έννοια. Όσοι δεν αντιτίθενται, δεν καταλαβαίνουν και χειροκροτούν.
Τους ετοιμάσαμε μια κοινωνία που επίσης σχετικοποιεί το βιολογικό φύλο, προκαλεί την απάρνηση της τεκνοποίησης -το βιολογικό τέλος- καθώς είναι κουραστικό και αφαιρεί χώρο για την κατασκευή του Μεγάλου «Εγώ».

Μια Ευρώπη όλο και πιο μακριά από τον Θεό, από την πραγματικότητα, από τη φύση, από τον πολιτισμό, επιδεικτική των δυσμορφιών της, εθισμένη στα ναρκωτικά και τα φάρμακα.
Η μεγάλη απόρριψη απλώνεται παντού και η τραγωδία είναι ότι η παρακμή είναι τόσο προχωρημένη που δεν γίνεται πλέον αισθητή.


Ο Μάρκος Αυρήλιος ήταν ο τελευταίος από τους μεγάλους Ρωμαίους Αυτοκράτορες. Γιος και διάδοχός του ήταν ο Commodus , ένας τρελός που είχε εμμονή με την ιδέα να πολεμήσει στο Κολοσσαίο ως μονομάχος. Πίστευε ότι ήταν ο Ηρακλής και πολέμησε ενάντια σε προηγουμένως αποδυναμωμένους αντιπάλους. Αν μπορούσαμε να γίνουμε μάρτυρες της παράλογης βακκαναλίας του Commodus, θα αντιλαμβανόμαστε την υποβάθμιση της ρωμαϊκής κοινωνίας. Η Ρώμη άρχισε μια αδυσώπητη παρακμή και οριστική πτώση.

Το φεστιβάλ της Eurovision προσφέρει την εικόνα μιας άσχετης Ευρώπης, έξω από τον εαυτό της, νεκρής από εξάντληση.
Το πιο ωμό σχόλιο έρχεται από την εκπρόσωπο της ρωσικής κυβέρνησης Μαρία Ζαχάροβα: « Η Eurovision 2024 ξεπέρασε κάθε όργιο, σάμπα ή τελετουργική ιεροσυλία, ήταν η κηδεία της Δυτικής Ευρώπης. Η κηδεία γίνεται κανονικά. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις », αστειεύτηκε, δείχνοντας ένα βίντεο με τις πιο αποκρουστικές στιγμές της εκδήλωσης.

Η μία είναι η εικόνα του Ιρλανδού Bambie Thug (τρανσέξουαλ, γεννημένος ως Ray Robinson , ενώ thug σημαίνει κακοποιός, παραβατικός), που ανέβηκε στη σκηνή ντυμένος μάγισσα με κέρατα, μια σατανική νύξη εμφανής στους μη τυφλούς.

Ένα άλλο στολίδι είναι ο Φινλανδός Windows95man , ο οποίος εμφανίστηκε χωρίς παντελόνι. Ο Ιρλανδός καλλιτέχνης (;) επαίνεσε τον «μη δυαδικό» Nemo , δηλώνοντας περήφανος «για όλους εμάς που παλέψαμε για αυτό στα παρασκήνια, γιατί ήταν πολύ δύσκολο».
Αυτοπροσδιορίστηκε ως μια « γκέμλιν μάγισσα καλικάντζαρος (κακά ξωτικά με παραμορφωμένη εμφάνιση) και « ποπ σταρ της σανίδας Ouija », ένα είδος εκκρεμούς για μεντιουμιστικές επικοινωνίες.

Πάνω από τριάντα αιώνες πολιτισμού στα σκουπίδια ανάμεσα στα χειροκροτήματα του κρετινισμένου κοινού.
Η Bambie Thug, αφού έστειλε τους πάντες στην κόλαση με τα μεσαία δάχτυλά τους σηκωμένα, είπε: «Η κοινότητα πίσω μας, η αγάπη, η δύναμη και η υποστήριξη όλων μας είναι αυτό που προκαλεί την αλλαγή. Ο κόσμος μίλησε, οι queers έρχονται , οι non-binary έρχονται για την καταραμένη νίκη .»

Ναι, μεγαλώσαμε τέρατα.

The Irish Bambie Thug


 "Η απελευθέρωση από τα πάντα συνεπάγεται και το διαζύγιο από την ελευθερία, από την αποδοχή του πλήθους των οραμάτων ύπαρξης, την ακύρωση του πρώτου δικαιώματος, του δικαιώματος στη ζωή".

σχολιο:Η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ, ΚΑΡΥΟΤΟΓΛΟΥ, ΛΟΥΔΟΒΙΚΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. 
Η ΕΠΑΡΧΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΑΓΜΕΝΗ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ.
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΠΑΡΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΑ ΤΟΥ ΡΟΙΔΗ. ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ.

1 σχόλιο:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

... ἡ μαγεία τῆς... μαγείας,
ὡς ἑνα ὄνειρο, ἀληθινός

ἐ φ ι ά λ τ η ς...

(εὐχαριστοῦμε ὅσους διακινδυνεύουν νὰ βλέπουν τηλεόραση

καὶ νὰ μᾶς μεταφέρουν τὰ νέα ἀπό τὸ μέτωπο

ως σύγχρονοι...
πολεμικοί ἀνταποκριτές...)