Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Κυβερνητικός εκπρόσωπος με αρχιεπισκοπικά άμφια.


  • εφημερίδα «δημοκρατία»

Αυτή είναι η θλιβερή διαπίστωση από την ακατανίκητη ροπή του Ιεράρχη της αυτοκέφαλης Ελλαδικής Εκκλησίας να υπηρετεί πειθήνια  κάθε κυβέρνηση -και, φυσικά, τον εκάστοτε πρωθυπουργό-, όσο κι αν θίγει τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας και όσο κι αν έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την ορθόδοξη χριστιανική ταυτότητα της χώρας μας.

Τώρα που η κυβέρνηση τα έχει βρει, σε επικοινωνιακό, δημοσκοπικό και αμιγώς πολιτικό επίπεδο, σκούρα, ο κ. Ιερώνυμος ανέλαβε την επιδιόρθωση του…  θεοσεβούμενου προφίλ του κ. Μητσοτάκη. Μία από τις δράσεις που ανέλαβε να πραγματοποιήσει ο κ. Ιερώνυμος για να επιτύχει το πολυπόθητο μερεμέτι της τρωθείσας εικόνας του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η κοινή επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Αρχιεπίσκοπος μαζί με τον πρωθυπουργό σε δομές της εκκλησίας στο Δήλεσι της Βοιωτίας.

Τώρα που πλησιάζουν η Μεγαλοβδομάδα και η Ανάσταση του Κυρίου και οι κυβερνητικοί και ποικίλοι παράγοντες της Ν.Δ. θα υποχρεωθούν να πάνε σε αρκετούς ιερούς ναούς, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να δει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι να συνεχιστούν οι αποδοκιμασίες του λαού στους εκπροσώπους του κόμματος και της κυβέρνησης.

Ο γάμος των ομοφυλοφίλων δεν είναι δυνατόν να έχει ξεχαστεί μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ομοίως δεν πρόκειται να λησμονηθούν εύκολα τα κλεισίματα των ιερών ναών, η αλλαγή ώρας της Ακολουθίας της Αναστάσεως, η ματαίωση περιφοράς του Επιταφίου και η απαγόρευση της Θείας Μετάληψης που αποφάσισε ο κ. Μητσοτάκης με πρόσχημα την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Ο κ. Ιερώνυμος ξεχνά, καθώς φαίνεται, και όσα κήρυξε ο Χριστός και τη φανατικά αντιχριστιανική συμπεριφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τον ενδιαφέρει μόνο να μην τα βάλει μαζί του η κυβέρνηση, αισθανόμενος μάλλον ότι από κάπου «τον κρατούν». Γι’ αυτό ακολουθεί την ίδια φιλοκυβερνητική πολιτική που άσκησε επί Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά με το Μνημόνιο και επί Τσίπρα με τις Πρέσπες.

Ο κ. Ιερώνυμος απογοητεύει τους πιστούς. Οι μητροπολίτες που διαφωνούν με τη στάση του ας πάρουν θέση…


πηγή

4 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

... τραγικός...
τραγικότερος... (ὁ...νῦν..)
τραγικότατος... (νἄχει κι ἄλλο...;)
.

Άγνωστος είπε...

"Μαζί τα φάγαμε και συνεχίζουμε να τα τρώμε" .... καλή χώνεψη.
...πήρε και ταυτότητα για να τα τρώει καλύτερα.

Άγνωστος είπε...

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους...

https://www.vimaorthodoxias.gr/nea/ta-onomastiria-toy-ieronymoy-sti-zaltsa-kai-oi-eklektoi-kalesmenoi-toy/

ασχετος είπε...

"Ω Σουζανα μου γλυκια".Ασμα του Λουκυ Λουκ δια την περιστασιν.