Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Η αορασία του Νέας Ιωνίας Γαβριήλ


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι κάποιοι ποιμένες της Εκκλησίας έχουν παρασυρθεί από κάποιες ψευτο-επιστημονικές θεωρίες που λένε ότι δήθεν: "οι ομοφυλόφιλοι γεννιόνται έτσι και δεν γίνονται ομοφυλόφιλοι".
Η Εκκλησία δεν επιτρέπεται να παρασύρεται από αυτές τις άκρως επικίνδυνες ψευτο-επιστημονικές θεωρίες (οι οποίες αθωώνουν τη φοβερή και αφύσικη διαστροφή της ομοφυλοφιλίας).

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

...δὲν ὑπάρχει καμμία θεωρία

ποὺ νὰ ὑποστηρίζει κάτι τέτοιο

-οὖτε καὶ θὰ μποροῦσε νὰ ὑπάρξει-

εἶναι βιολογικά κανονικότατοι, ὄπως ὅλοι μας

ἁπλά...πές-πές, δημιουργοῦν τὴν ἐντύπωση, πὼς δῆθεν κάτι ὑπάρχει...

καθαρή περίπτωση τηλεπροπαγάνδας...!



Άγνωστος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός.
Απλά κ οι γονείς πρέπει να τρέξουν τα παιδιά τους στο γιατρό .
Γνωρίζω παιδί που διαφοροποιήθηκαν οι ορμόνες του. Εκεί κοντά στα δέκα.

Και το έτρεξαν στους γιατρούς.Μετα από σειρά εξετάσεων είδαν ότι μια ορμόνη ήταν χαμηλά...και πήγαιναν στο γιατρο και του εβαλαν μια ένεση κάθε μήνα.Που αυτές οι ενέσεις είναι πανάκριβες.

Γιατί το αγοράκι αυτό , είχε μια διαφοροποίηση στην ορμόνη.
Και έκανε αφύσικα πράγματα για το φύλο του.
Τώρα είναι άνδρας και έχει και οικογένεια.

Δεν αφήνουμε τα παιδιά στη μοίρα τους.

Θυμάμαι παλιά πολλά αγοράκια μωρά τα έντυναν κοριτσάκια..κακως!...και όμως αγοράκια έμειναν.


Ο Θεός ο τι δημιούργησε ήταν καλό.

Κάποιοι πήγαν για την εμπειρία και μείναν .
Και άλλοι μπήκαν κ βγήκαν μετανοημενοι.
Αλλά πώς γίνεται να πληθαίνουν οι πολιτείες ;
Ποιο είναι το κέρδος από ένα πνευματικό σκοτάδι με τη θέληση και ποιο το κέρδος από το πνευματικό φως.Αυτο δυστυχώς δεν το λέμε..
Όπως είχε πει ο αγ.Γρηγοριος θεολόγος*
Ξέχασες τον Θεό και άρχισες να σκέφτεσαι πονηρά.
Μήπως έπεσες και πηγες στην εκκλησία κ δεν σηκώθηκες?
Τα πάθη είναι φιλεπιστροφα.
Μήπως έτρεξες στον πνευματικό και δεν θεωρήσεις ότι αυτό είναι αντίσταση;
Η νομίζεις ότι Ο Θεός δεν έχει βάλει δυνάμεις Αντιστάσεως στον άνθρωπο.
Η όπως λένε κάποιοι,δεν υπάρχουν όπλα Αντιστάσεως!!πως δεν υπάρχουν!Αυτό δεν κάνει η Εκκλησία;
Μετάνοια να έχουμε!!
Αλλά δεν υπάρχει μετάνοια δίχως ορθόδοξο φρόνημα.
Πρέπει να πιστέψουμε ότι Ο Χριστός είναι η αλήθεια και το Φως κ Ο Σωτήρας...
Διαφορετικά γινόμαστε πνεύματα αντιλογίας κ αντιρρησίες.



Ανώνυμος είπε...

Στην Ορθοδοξία νομίζω ότι για να είναι κάτι Ορθόδοξο πραγματικά,θα πρέπει να συμφωνεί με την Αγία Γραφή κατά την ερμηνεία των Αγίων,με την πρακτική των Αγίων και την παράδοση της Εκκλησίας.

Όταν κάποιος Θεολόγος ή Ιερέας ή άλλος αρμόδιος για κατήχηση του ποιμνίου αναφέρεται σε κάποιο θέμα,αυτό το οποίο περιμένουμε,είναι τα λεγόμενα ή τα ισχυριζόμενα να διανθίζονται με σχόλια από χωρία* είτε της Αγίας Γραφής,είτε της διδασκαλίας των Αποστόλων και των Αγίων και φυσικά να συμφωνεί με ότι έχει θεσμοθετηθεί από τις 7 Οικουμενικές Συνόδους και τους Αποστολικούς κανόνες.Οι προσωπικές ερμηνείες αναγκαστικά οποιες και να είναι,εφόσον δεν συμβαδίζουν με Αγία Γραφή Αγίους και παράδοση,αποτελούν απλά ξένο σώμα και όχι Νέα Θεολογία του τύπου να τα συμβιβάσουμε.Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα.Όποιος θέλει ή τα δέχεται και ακολουθεί ή όχι ή κάνει δικιά του θρησκεία.

*Στα σχετικά χωρία της Καινής Διαθήκης-Αποστολος Παύλος ή της Παλαιάς οι κουβέντες είναι ξεκάθαρες για τον επίμαχο θέμα.Άραγε ο Θεός δεν γνώριζε και δεν γνωρίζει περί τι πρόκειται;Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη διαφοροποίηση σε κάποιο από τα σαρκικά ή άλλα πάθη που περιγράφουν οι Άγιοι.Δεν λένε πουθενά έλα παράμεινε στην πορνεία,την μοιχεία και τα άλλα σαρκικά.Απλα δίνουν την συνταγή της μετανοίας για όλα αυτά ανεξαιρέτως χωρίς υποσημειώσεις.
Επίσης ο Χριστός ως γνωστό κατά το Ευαγγέλιο,ήταν παρόν στον Γάμο της Κανά,όπου επιτέλεσε και το πρώτο Θαύμα,της μετατροπής του νερού σε κρασί κατά Παράκληση της Μητέρας Του της Παναγίας.Εαν ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ήθελε να ευλογήσει άλλου είδους γάμο θα το έκανε.Δεν ευλόγησε κανενός άλλου είδους γάμο.

Επίσης ο Χριστός παρατηρούμε ότι συγχωρεί τον μετανοούντα,με την έννοια του αγώνα της μεταστροφής της αμαρτωλής φύσεως.Απο που φαίνεται το ανωτέρω;Όταν πήγαν να λιθοβολήσουν την μοιχό γυναίκα,ο Ιησούς την έσωσε με το γνωστό ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω,αλλά δεν σταμάτησε εκεί.Μόλις οι επίδοξοι λιθοβολιστές άφηναν ένας ένας την πέτρα κάτω,με πρώτους τους γεροντότερους και εξαφανίστηκαν,τότε απευθύνθηκε στην μοιχό γυναίκα και της είπε:Που είναι αυτοί που ήθελαν να σε λιθοβολήσουν;
Και συνεχίζει αμέσως λέγοντας της:Πήγαινε και μην ξανά αμαρτάνεις.Ναι μεν την συγχώρησε,αλλα της συνέστησε μετάνοια.Να μην ξανακάνει τα ίδια.

Ανώνυμος είπε...

Και γω μπορεί να νοιώθω έλξη για τη γυναίκα του γείτονα. Αντε και όρμα;;; Έτσι είναι τα πράγματα;;