Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΑΓΙΠ ΕΦΕΝΤΙΜ

Είμαι σίγουρος Ταγίπ Εφέντιμ πως η πρόταση για συνάντηση στη Θεσσαλονίκη είναι δική σας.
Δικαιολογημένα αγαπάτε την πόλη όπου κατά την παράδοση γεννήθηκε και έζησε ο ιστορικός εχθρός σας, Κεμάλ. Τώρα που τον ξεπεράσατε, μπορείτε να δείξετε μεγαλοθυμία απέναντί του. Και να επισκεφθείτε το σπίτι του (το προξενείο σας, δηλαδή) στη Θεσσαλονίκη.
Έχω μια πρόταση: η συνάντησή σας με τον Μητσοτάκη Εφέντη να γίνει στο λεγόμενο Παλατάκι. Είναι ένας εξαρετικά όμορφος χώρος, θυμίζει κάτι απο την Πόλη.
Λίγο παρακάτω απο το Παλατάκι το οποίο είναι ένα όμορφο κτίριο, υπάρχει το λεγόμενο Μεγάλο Έμβολο ή Καρά Μπουρνού στη γλώσσα σας.
 
 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Εκεί το 1912 υπήρχε Οθωμανική φρουρά που δεν αντιλήφθηκε την είσοδο στον Θερμαϊκό του Βότση με τους ψαράδες της περιοχής που τον οδήγησαν να βυθίσει το Φετχί Μπουλέντ.
 
 Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, υποβρύχιο και κείμενο
 
Μια επισήμανση μόνο. Το Παλατάκι βρίσκεται σε κακά χάλια. Το έχουν εγκαταλείψει ενώ είναι ένα πολύ όμορφο κτήριο στην πιο ωραία τοποθεσία της Θεσσαλονίκης.
Για την Αθήνα δεν κοστίζει και τίποτε να το δώσει για να ανεγερθούν πολυκατοικίες. Θα πάρουν αρκετοί την μίζα τους. Τι τους ενδιφέρει πως θα είναι η Θεσσαλονίκη της οποίας οι κάτοικοι κοιμούνται ύπνο βαθύ. Όσο περισσότερο τους εγκαταλείπουν τόσο περισσότερο αγαπούν τον βασανιστή τους. Αυτό τελευταία λέγεται Σύνδρομο της Στοκχόλμης.
Πείτε, λοιπόν, οι δύο Εφέντες στην Ε.Ε. να βοηθήσει για την αποκατάστασή του Παλατιού οικονομικά. Πουλήστε και λιγάκι το παραμύθι ότι θέλετε να βελτιώσετε τις σχέσεις σας και μπορεί να σας ακούσουν. Μπορεί να συμβάλλουν και οι Αμερικανοί για να ικανοποιήσουν δύο αγαπημένα τους τέκνα.
Άντε Ταγίπ Εφέντιμ πάρε εσύ την πρωτοβουλία. Ο δικό μας ντρέπεται.

 Παντελής Σαββίδης
Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: