Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Άγγελος εξάγγελος (ageliaforos) μας ήρθε από μακριά γερμένος πάνω σ’ ένα δεκανίκι δεν ήξερε καθόλου μα καθόλου να μιλά και είχε γλώσσα μόνο για να γλείφει…..

 

Το απίθανο  dimpenews ξευτελίζει τον εμετικό ,  Κυπραίο γλείφτη της εκάστοτε καθεστηκυίας εξουσίας!

Εύγε Δημήτριε.

Απολαύστε ! εδω

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ερωτώνται ευθέως οι κληρικοί που εμμέσως και πλαγίως κοροϊδεύουν τον Γέροντα Σάββα Αχιλλέως:

ΤΟΛΜΟΥΝ εκείνοι οι κληρικοί, να ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟ σε πραγματικά δαιμονισμένο άνθρωπο;

* * *

Όσοι βρέθηκαν πολύ κοντά σε πραγματικά δαιμονισμένο άνθρωπο, γνωρίζουν εμπειρικά ότι μέσα από τον δαιμονισμένο εκδηλώνεται εμφανώς και ξεκάθαρα η επίγεια ΚΟΛΑΣΗ.

Ασημίνα είπε...

Δύο ιερείς, σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, θέλησαν συμμετάσχουν και να βοηθήσουν τον π. Σάββα στην ευχή των εξορκισμών... Στον πρώτο "του βγήκαν τα άπλυτα στη φόρα" από το πονηρό πνεύμα και στον δεύτερο (πασίγνωστος από τότε παρά την νεαρή ηλικία του ) γελούσε ο πονηρός και του έλεγε "τι να φοβηθώ εγώ από σένα με τον εγωισμό που έχεις.

Ανώνυμος είπε...

Άλλο Αγιοποίηση κάποιου ανθρώπου και άλλο Αγιοκατάταξη. Η Αγιοποίηση του π. Σάββα έχει επέλθει στη συνείδηση του λαού. Η Αγιοκατάταξη για να επέλθει χρειάζεται "Άγιους" Αρχιερείς με το παρόν καθεστώς.
Τώρα μπορείτε να καταλάβετε γιατί ο γέροντας Αμβρόσιος δεν έχει αγιοκαταταχθεί ακόμη. Άγιος είναι ήδη στη συνείδηση όσων των γνώρισαν. Με θαύματα τόσο εν ζωή όσο και μετά θάνατον. Να τον επικαλείστε τόσο αυτόν όσο και τον Άγιο Σάββα.

Ανώνυμος είπε...

Θα σας πω και μία μαρτυρία που ειπώθηκε από τους παραβρισκόμενους στο τελευταίο μνημόσυνο του γέροντα Αμβροσίου στο Μοναστήρι όπου βρίσκεται ο τάφος του.
Μία κυρία από την Εύβοια μας είπε ότι κάποιο πνευματικό παιδί του π. Σάββα που ήξερε και τον γέροντα Αμβρόσιο, μετά την κοίμηση του π. Σάββα τον είδε στον ύπνο του σε μεγάλη λαμπρότητα. Και τον ρώτησε: "Ο γέροντας Αμβρόσιος που είναι;". Και π. Σάββας του είπε: "Αυτός παιδί μου είναι σε υψηλότερα επίπεδα, πήγε πιο ψηλά από μένα".
Τα συμπεράσματα δικά σας. Για μένα πάντως ΚΑΙ οι ΔΥΟ είναι ΆΓΙΟΙ !!!
σ.σ. Κάποια στιγμή θα συμπληρώσω την μαρτυρία που είχα αναφέρει παλιότερα εδώ: ( "Μετά το κλείσιμο των εκκλησιών θα σας αλλάξουν τις ταυτότητες "
http://trelogiannis.blogspot.com/2021/12/blog-post_54.html ) αλλά δεν έγραψα μία ακόμη πρόταση για να μην φοβίσω κόσμο.
Κάτι είχε πει ο γέροντας Αμβρόσιος στον Δάσκαλο επιπλέον...

Ανώνυμος είπε...

https://www.protoselidaefimeridon.gr/efimerides/23086/estia.JPG

Άγνωστος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Άγνωστος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ειρήνη Κρήτη είπε...

Papi.....

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου βρε Ειρήνη - Κρήτη. Κάποιους ανθρώπους παρ' όλο που δεν γράφω συχνά τους έχω πάντα στο μυαλό μου. Εύχομαι να είσαι καλά και να προοδεύεις πνευματικά.
Έρχονται δύσκολα χρόνια και πρέπει να "ανδρωθούμε" πνευματικά. Και ο τρόπος είναι ένας και μοναδικός. Μας το τόνισε ο Άγιος Πορφύριος. Να γεμίσουμε Χριστό. Να ερωτευτούμε τον Χριστό. Να γεμίσει η ύπαρξή μας και όλο μας το είναι Χριστό. Όπως οι ερωτευμένοι σκέφτονται συνέχεια ο ένας τον άλλο και δεν τους ενδιαφέρει τίποτα από αυτά που συμβαίνουν γύρω τους, έτσι και εμείς. Εύχομαι οι σκέψεις μας να είναι όλες Χριστό.
Μετά δεν θα έχει χώρο ο αντίχριστος.
Ενώ ξέρετε τις αντιλήψεις μου για το θέμα του αντιχρίστου, παρ' όλα αυτά ελπίζω ότι θα μας ενισχύσει ο Θεός την κατάλληλη στιγμή.
Μου είπε και κάτι καλό ο πνευματικός μου. Στην εποχή μας ο Χριστός δεν ζητάει από εμάς αυτά που ζητούσε στους πρώτους Χριστιανούς. Με πολύ λιγότερα δίνει απλόχερα.
Αυτό σημαίνει ταυτόχρονα 2 πράγματα. 1ον δίνει ελπίδα ότι δεν θα μας αφήσει παρ' όλη την αθλιότητά μας και 2ον καταδεικνύει την αμαρτωλότητά μας πράγμα που μας οδηγεί στην ταπείνωση.
Παρ' όλο που δεν το αξίζουμε και δεν το δικαιούμαστε ελπίζω ακράδαντα ότι θα έρθουν πολλές ευλογίες. Επειδή ο Χριστός είναι φιλάνθρωπος. "Τι νομίζεις; θα αφήσει έτσι το πλάσμα Του ο Θεός;" ... έλεγε ο Άγιος Παϊσιος.
Καλή συνέχεια και να ξέρεις ότι χάρηκα πολύ που έγραψες. Είναι ένα σημείο ότι είσαι καλά.
Που θα πάει ... θα τα καταφέρουμε συν Θεώ.

Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμένο σε όλους:

https://youtu.be/XwU3TyEV4GI

https://youtu.be/HQ9ngsbrkHs

Ειρήνη Κρήτη είπε...

Papi σ ευχαριστώ πολυ για ολα αυτα που μου γραφεις..παρ ολο που δε ξερω ουτε τ ονομα σου,πολλες φορες σκεφτομαι αν εισαι καλα!και τωρα που μιλησαμε χαιρομαι κ εγω πολυ που εισαι καλα!ευχομαι και ο καυσο και οι υπόλοιποι να ειναι καλα..εν τω μεταξυ.. σαν να χουμε κανει αναλυτικη συζητηση και εισαι "to the point" που λενε... οσον αφορα αυτα που μου γραφεις..
Πμευματικη προκοπη δε βλεπω..μα θα προσπθουμε και με τη βοηθεια του Θεου κατι θα γινει..
Σ ευχαριστω και παλι!

Ανώνυμος είπε...

Ειρήνη - Κρήτη και στους υπόλοιπους θα σας πω κάτι για την εποχή μας με αφορμή το "to the point" που έγραψε η Ειρήνη :
Δυστυχώς επειδή ζούμε σε δύσκολες εποχές όλες οι "Αυθεντίες" κατέρευσαν. Ο Θεός μπορεί να πει την αλήθεια ή και την απάντηση στα ερωτήματά μας, ακόμη και δια μέσου μικρού παιδιού. Αυτό γίνεται για δύο λόγους. 1) Η αποφυγή προσωπολατρείας. Και ιδίως στις μέρες μας υπάρχει πολύ "γεροντολαγνεία". Ο σκοπός είναι να στρέψουμε το κεφάλι προς τον Θεό και όχι προς τον συνάνθρωπο ακόμη και αν είναι άγιος. Και 2) Η ταπείνωση σε συνδυασμό με την καλή προαίρεση. Αν δηλαδή κάποιος είναι ταπεινός και με καλή προαίρεση τότε μπορεί να ακούσει τον Θείο Λόγο και από το στόμα ενός παιδιού ή κάποιου που δεν υπολογίζουμε (πχ του/της συζύγου μας). Δεν χρειάζεται να το πει κάποιος που εκτιμάμε πχ κάποιος "γέροντας" που τον θεωρούμε "άγιο".
Όμως θα πρέπει να εξετάζουμε και κάποια πράγματα: 1) Αν μας αναπαύει 2) Αν είναι σύμφωνο με την Αγία Γραφή και τους Αγίους Πατέρες της εκκλησίας μας.
Και βέβαια αυτά γίνονται σκοπίμως για την αποφυγή προσωπολατρείας και για να καταδειχθεί το πόσο ταπεινοί είμαστε. Και βέβαια καθε φορά και σε κάθε διαφορετική περίσταση μπορεί ο Θεός να αποκαλύψει μέσω διαφορετικού προσώπου. Για αυτό πρέπει να έχουμε τα πνευματικά μάτια και αυτιά, ανοιχτά. Οπότε σε τελική ανάλυση δεν έχει να κάνει με αυτόν που τα λέει, αλλά με εμάς και με την εσωτερική μας διάθεση. Κατανοητό;
Οπότε Ειρήνη δεν ήμουν εγώ αλλά εσύ που έδωσες νόημα σε αυτό που έγραψα.
Και προς επίρρωση των όσων είπα, σας αφήνω με το παρακάτω στο επόμενο σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΛΙΘΟΙ ΚΕΚΡΑΞΟΝΤΑΙ

Αγ. Νικόλαος Βελιμίροβιτς

Στους αδελφούς Ράντοσλαβ και Μίλοσλαβ, που ρωτούν για τους λίθους που θα φωνάξουν.

Όταν ο Κύριος έμπαινε για τελευταία φορά στα Ιεροσόλυμα ο λαός βγήκε να Τον προϋπαντήσει. Αμέτρητα μάτια έκθαμβα Τον έβλεπαν και αμέτρητα στόματα χαρούμενα Του φώναζαν: «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου» (Μαρκ. 11:9). Ακούγοντας αυτό οι Φαρισαίοι, κινούμενοι από ζηλοφθονία Του ζήτησαν να μην επιτρέπει στον λαό να φωνάζει. Τους απαντά ο ταπεινός Κύριος: «Εάν ούτοι σιωπήσωσιν, οι λίθοι κεκράξονται» (Λουκ. 19: 40). Τώρα μετά από είκοσι αιώνες ρωτάτε τι είδους λίθοι είναι αυτοί και αν μπορούν οι λίθοι να φωνάξουν;

Δεν έχετε διαβάσει πως οι Εβραίοι μετά από πέντε ημέρες σιώπησαν και πως οι πέτρες φώναξαν ότι ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού;

Όταν εξέπνευσε τη Μεγάλη Παρασκευή πάνω στον Σταυρό «η γη εσείσθη και αι πέτραι εσχίσθησαν» (Ματθ. 27:51). Οι πέτρες σχίσθηκαν και από τον σεισμό διαλύθηκαν. Αυτή είναι η γλώσσα των λίθων. Μπορεί άραγε να υπάρξει δυνατότερη γλώσσα και φοβερότερη φωνή και πιο οφθαλμοφανής μαρτυρία του ευλογημένου Βασιλέα που κατέβηκε ανάμεσα στους ανθρώπους και οι ανόητοι Τον αρνήθηκαν και Τον θανάτωσαν;

Δεύτερος λίθος. Όταν οι Εβραίοι σιώπησαν οι άπιστοι φώναζαν: «Ωσαννά»! Οι Εβραίοι έβλεπαν τους άπιστους ως λίθους. Με την πνευματική σημασία αυτοί ήταν όντως λίθοι, χωρίς τη γνώση για τον ένα ζώντα Θεό και προσκυνούσαν πέτρινα είδωλα.
Όταν λοιπόν οι Εβραίοι έπαψαν να μιλούν περί του Υιού του Θεού οι Απόστολοι βγήκαν στον κόσμο για να βαπτίσουν τους άπιστους λαούς. Και οι λαοί αυτοί έγιναν σαν ζωντανοί λίθοι κατά την έκφραση του αποστόλου Πέτρου: «Και αυτοί ως λίθοι ζώντες οικοδομείσθε οίκος πνευματικός» (Α΄ Πετρ. 2:5). Ως ζωντανοί λίθοι οι άπιστοι συνέχισαν να δοξάζουν τον Θεό ενώ οι Εβραίοι λιθοβόλησαν και σιώπησαν.

Τρίτος λίθος. Όταν τα στόματα των Εβραίων έκλεισαν φώναξαν οι πέτρες του ναού του Σολομώντα. Ακόμα και σήμερα φωνάζουν. Αφού εκπληρώθηκε η προφητεία γι᾿ αυτόν τον ναό που έλεγε: «ου μη αφεθή ώδε λίθος επί λίθον» (Ματθ. 24:2). Η υπερηφάνεια και η δόξα του Ισραήλ, ο ναός του Σολομώντα σήμερα δεν υπάρχει. Υπάρχουν μόνο μερικές πέτρες σήμερα απ᾿ αυτόν τον ναό, τόσες ώστε οι γιοί και οι κόρες του Ισραήλ να κτυπούν τα κεφάλια τους σ᾿ αυτές τις πέτρες των στεναγμών οδυρόμενοι και θρηνώντας. Αυτά τα υπολείμματα λίθών με τη σιωπή τους φωνάζουν σαν τον αγγελιοφόρο από το πεδίο της μάχης που αναγγέλλει την ήττα.

Τέταρτος λίθος. Οι Εβραίοι για μεγάλο χρονικό διάστημα σταμάτησαν να μιλούν για τον Χριστό. Ούτε χαίρονταν, ούτε δόξαζαν, ούτε φώναζαν «Ωσαννά». Γι᾿ αυτό και προσβεβλημένος ο Θεός κατέστρεψε τον μοναδικό ναό θυσιών τους σ᾿ Αυτόν. Τον παρέδωσε στον αφανισμό. Αλλά εκατοντάδες χιλιάδες ναοί από πέτρα ανεγέρθηκαν σ᾿ όλον τον κόσμο προς δόξα Χριστού. Και αυτές οι πέτρες φωνάζουν αυτό που οι Εβραίοι αποσιωπούν.

Πέμπτος λίθος. Είναι αυτός που ακόμα δεν φώναξε, αλλά θα φωνάξει πριν το τέλος του κόσμου, μπροστά από τον δεύτερο ερχομό του Κυρίου. Για το τέλος του κόσμου προείπε ο πλέον Προορατικός: «Ο ήλιος σκοτισθήσεται και η σελήνη ου δώσει το φέγγος αυτής, και οι αστέρες πεσούνται από του ουρανού» (Ματθ. 24:29). Τι είναι η γη, ο ήλιος και η σελήνη παρά αστέρες με πέτρες; Με τη δική τους γλώσσα και τον δικό τους τρόπο λοιπόν αυτοι οι καυτοί λίθοι θα φωνάξουν τη συγκεκριμένη εποχή. Δηλαδή, την εποχή που θα παρουσιαστούν πολλοί ψευδοπροφήτες και θα πληθύνουν οι παράνομοι και η αγάπη των περισσοτέρων για τον Θεό θα παγώσει. Με μια λέξη, όταν μετά τους Εβραίους και πολλοί χριστιανοί σωπάσουν. Τότε αυτό το ουράνιο σώμα, αυτός ο πύρινος λίθος του Θεού θα φωνάξει με τη γλώσσα του και τον τρόπο του. Και θα αναγγείλει τον ερχομο του Κριτή όπως το άστρο της ανατολής κάποτε ανήγγειλε τη γέννηση του Σωτήρα.

Ειρήνη και υγεία από τον Θεό

Από το βιβλίο: «Δρόμος δίχως Θεό δεν αντέχεται…»
Ιεραποστολικές επιστολές Α΄

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με το "Οι λίθοι κεκράξονται" πο παρέθεσα πιο πάνω, θα μπορούσαμε να το παραλληλίσουμε με το μεγάλο "μπαμ" της Αθήνας που μας προειδοποίησε η γερόντισσα Λαμπρινή Βέτσιου, όπου ανέφερε ότι θα γίνει λίγο πρίν την προσπάθεια να μας δώσουν τις νέες ταυτότητες.
Και οι λίθοι κεκράξονται λοιπόν.
Αλλά ελπίζουμε στην ειδοποίηση σε ορισμένους ανθρώπους. Έγινε στην Κρήτη από την γερόντισσα Γαλακτία (μετά της κοιμήσεώς της) με καταγεγραμμένη μαρτυρία. Το λέει η γερόντισσα Λαμπρινή ότι θα υπάρξει ειδοποίηση. Γιατί να μην ελπίζουμε και εμείς ότι κάποιοι άλλοι θα μας ειδοποιήσουν; Ανθρώπινο είναι.

Ειρήνη Κρήτη είπε...

Σ ευχαριστουμε πολυ...δεν βρισκω λογια..

Άγνωστος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
salos είπε...

Πατέρες,
τόσοι πολλοί,
τόσο μεγάλοι,
έχουν φύγει

νομίζω πως για 2 λόγους
νοιώθουμε πως,
εγκόσμια τουλάχιστον,
ορφανέψαμε

αφ΄ενός,
στις εξετάσεις που σίγουρα δυανύουμε,
δεν είναι πια οι Δάσκαλοι απο πάνω μας
να μας ξανα-πούν τις λύσεις

αλλά κυρίως,
αφού οι μάχες είναι πνευματικές
και έντονες,
η στρατηγική Τους θέση στα Ουράνια
-απελεύθεροι πια απο τα γήινα-
Τους επιτρέπει να μας βοηθούν ακόμα περισσότερο...

Ανώνυμος είπε...

salos υπάρχει και άλλος λόγος που μου τον είπε κάποιος μοναχός:
"Για να αναγκαστούμε εμείς οι ίδιοι να γίνουμε άγιοι"
Ξέρω ότι θέλει πολύ σκέψη το παραπάνω, όμως μην το απορρίπτετε εκ των προτέρων χωρίς ανάλυση.

salos είπε...

κατ'αρχήν, "διανύουμε" το σωστό

και
μακάρι αδελφέ να αγιάσουν αρκετοί,
να σώσουν κι άλλους πολλούς κοντά τους

αλλά προσωπικά γνωρίζω,
κι όσο πιο πολύ με γνωρίζω,
τόσο πιο σίγουρος είμαι,
πως δεν με παίρνει να ελπίζω,
σε τίποτα άλλο παρά μόνο στο μέγα Έλεος

Άγνωστος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.