Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ_Κυριακή του εκ γενετής τυφλού

Θέαμα περίεργο ανάμεσα στο πλήθος ένας άνθρωπος να περπατάει πασαλειμμένος στα μάτια με λάσπες.
Το σάλιο του Χριστού κουβαλούσε τότε αυτός. Το σάλιο Του πιο πριν είχε ανακατέψει με χώμα ο Κύριος, αλείφοντας και γιατρεύοντας τα μάτια αυτού του τυφλού.
Θέαμα περίεργο κι αιώνες αργότερα πάνω σε μια γέφυρα στην Κεφαλονιά ένας παπάς που αντί για χαιρετισμό συναντώντας κάποιον του πήρε από τα χέρια τα ψάρια που μόλις αυτός είχε αγοράσει και πέταξε μερικά από αυτά στην θάλασσα..
Ο Κύριος είχε φανερώσει τότε στον αγ παπά Παναγή(+1883) εκείνη την χεριά με τα κλεμμένα ψάρια την ώρα που ο ιχθυοπώλης δεν έβλεπε.
Θέαμα περίεργο είναι πάντοτε οι άνθρωποι που κουβαλούνε επάνω τους κάτι από τον Κύριο.
Θέαμα δυνατό και περίεργο κατά καιρούς έχουνε κι άλλοι άνθρωποι στην γη.
Η αιτία όμως αυτής της ξεχωριστής συμπεριφοράς είναι που διαφέρει ασύγκριτα..
Οι άνθρωποι του Θεού αν και πιο αδύναμοι και πιο εύθραυστοι από τους άλλους κάποιες φορές, ωστόσο ‘’σπάζοντας’’ ξανακολλούνε!! γιατί επάνω τους κουβαλούνε την δύναμη και την ζωή του ίδιου του Χριστού!
 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
 
Σλόγκαν με νοήματα δυνατά έχουνε μείνει στην ιστορία από ανθρώπους επιφανείς χωρίς ωστόσο να μπορέσουνε ούτε καν να αγγίξουνε εκείνο το περίεργο σλόγκαν του φτωχού παπα-Παναγή: ’’όποιος θέλει δεν πεθαίνει!’’
Ένα σλόγκαν εξαιρετικά περίεργο γιατί έβρισκε την δικαίωση του όχι στα λόγια ή στην συμπεριφορά του παπά αλλά επάνω στο ίδιο του το κορμί!
Όπως εκείνο το απόγευμα που αυτός περπατούσε μέσα σε καταρρακτώδη βροχή και ήτανε στεγνός ή μετά πεθαμένος που ζήτησε διαμαρτυρόμενος να τον ξεθάψουνε γιατί το κεφάλι του ήτανε μέσα στα νερά κάτι που διαπιστώθηκε όταν κατά την εκταφή βρέθηκε το κεφάλι του περιτριγυρισμένο από ρίζες που το κρατούσαν μέσα σε νερά και λάσπες.
φωτογραφία:ο Άγιος Παναγής Μπασιάς + 7-7-1883
 
 p.Silouanos Vontetsianos

Δεν υπάρχουν σχόλια: