Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Κάντε ησυχία όταν τα παιδιά κοιμούνται, κοιμοι όχι όταν τα σκοτώνουν.."

5 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

... νὰ καὶ κάτι ποὺ δὲν ἐπιτρέπεται...

(ἀκόμα...)


ἄλλωστε οἱ ἀρχαῖοι,
ποὺ τοὺς θαυμάζουμε
ἀ δ ι α κ ρ ί τ ω ς
(ἀν καὶ μᾶλλον δὲν μᾶς εἶναι τόσο ξεκάθαρος ὁ λόγος, ἀλλά ντρεπόμαστε καὶ νὰ ρωτήσουμε, μὴν και φανοῦμε κάπως... ἀδαεῖς )

δὲν δίσταζαν νὰ θυσιάσουν, εὐκαιρείας δοθείσης, κάποιο βλαστάρι τους,
ἐξαιρέτως τὰ πρωτότοκα,
ὅταν σύμφωνα μὲ τοὺς... τὸτε... ἀκαταδίωκτους,

τό ἀπαιτοῦσε τὸ "γενικό καλό" ...

Άγνωστος είπε...

Ξέρω ότι δεν είναι χριστιανικό αυτό που θα πω αλλά αυτά τα κτήνη που κάνουν τέτοια εγκλήματα θα έπρεπε να εκτελούνται με συνοπτικές διαδικασίες αλλά Τσαουσέσκου.
Τέτοιου είδους άνθρωποι είναι αμετανόητοι.

Βασίλειος είπε...

Το δημοκρατικό τόξο της ανωμαλίας ψηφίζει σύσσωμο νόμους που επιτρέπουν σε παιδοβιαστές να κυκλοφορούν ελεύθεροι μέχρι να ξαναχτυπήσουν και οι δικαστές υπακούν τυφλά . Μια κοινωνία σάπια όπου ως σε πυραμίδα η σήψη διαχέεται από πάνω προς τα κάτω , με τα παιδιά , τα έμβρυα, τις γυναίκες , δηλαδή τις πιο ευάλωτες ομάδες να πληρώνουν το αντίτιμο της αδιαφορίας και της σαπίλας.
Αν δεν εξοβελιστεί αυτό το τάχα δημοκρατικό τόξο από την εξουσία , είμαστε τελειωμένοι , κοινωνικά - οικονομικά - εθνικά - βιολογικά . Όσοι το στηρίζουν είναι το ίδιο ένοχοι . Ή αυτοί ή εμείς ! Αυτό που χρειαζόμαστε πάνω από όλα είναι η ομόνοια μεταξύ των υγειών συμπατριωτών που δεν έχουν ακόμα νεκρωθεί από το σύνδρομο του ατομικού βολέματος .

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

... "το σύνδρομο του ατομικού βολέματος"

να μιά πανδημία που θ' αφήσει εποχή
σαν τον "μαύρο θάνατο" τού μεσαίωνα

μόνο που δεν φέρνει τον άμεσο θάνατο στον φορέα αλλά τον μετατρέπει σε μία ημιζωντανή ύπαρξη...

ένα ρομπότ...
..πριν τα ρομπότ...

που ζεί... για να μή ζεί... !

Βασίλειος είπε...

Ακριβώς αδελφέ μου και μας τα έχουν πει με ξεκάθαρο τρόπο, σαν το νερό το κρύο του Βοιδομάτη στην Ήπειρο, οι Άγιοί μας και ο Χριστός και είναι ένα απόσπασμα από το Ευαγγέλιο που δεν μπορώ να ξεχάσω ούτε λεπτό:
όταν Τον ρώτησαν οι μαθητές τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους που είτε έζησαν πριν τον ερχομό Του στη γη, είτε έζησαν μετά και δεν είχαν ακούσει τον Λόγο Του , αυτοί όλοι δεν θα σωθούν ; Και απάντησε με την Σοφία Του και το αμέτρητο Έλεος Του : αυτοί που δεν έχουν ακούσει τον Λόγο του Ευαγγελίου αλλά πράττουν το αγαθόν πρώτοι θα είναι στη Βασιλεία των Ουρανών. Αλίμονο όμως σε αυτούς που Τον έχουν ακούσει και πράττουν τα αντίθετα.

Εμείς όλοι άραγε σε ποια κατηγορία ανήκουμε ;