Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

"Καὶ ἀποκριθεὶς πᾶς ὁ λαὸς εἶπε· τὸ αἷμα αὐτοῦ ἐφ᾿ ἡμᾶς καὶ ἐπὶ τὰ τέκνα ἡμῶν"

 Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και κείμενο

Αχ αυτή η γλώσσα μας πόση δύναμη για το Καλό, αλλά και για το Κακό έχει και δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει.
Μπορεί να ανατρέψει μια κακή κατάσταση με έναν μόνο λόγο Ευλογίας, μπορεί όμως και να γκρεμίσει ό,τι ωραίο υπάρχει με μια Κατάρα.
Με πόσες ασυνείδητες αυτοκατάρες δένουμε όχι μόνο τον εαυτό μας αλλά και τους απογόνους μας.
Και ένας μόνο δήθεν αστείος λόγος των γονιών στα παιδιά πχ "Άει στο διάολο" έχει οικτρά αποτέλεσματα για την ζωή τους, τα έχουμε παραδώσει με τον λόγο μας στην εξουσία του εχθρού.
Ή και το πιο απλό "Εσύ δεν θα γίνεις ποτέ καλό παιδί" τα έχουμε ήδη καταδικάσει σε μια ισόβια προσωπική αποτυχία.
Να θυμόμαστε πάντα την εντολή του Χριστού "Ευλογείτε και μην καταράσθε".
Αν μπορούσαν εκείνη την στιγμή οι Εβραίοι οι οποίοι είπαν τον φοβερότατο αυτόν λόγο να δουν τα αποτελέσματα του, θα είχαν μόνοι τους κόψει τις γλώσσες τους.
Τριάντα επτά μόλις χρόνια μετά την Σταύρωση του Χριστού ισοπεδώνεται κυριολεκτικά από τον Ρωμαίο Στρατηγό Τίτο η Ιερουσαλήμ, σφάζονται σαν αρνιά αυτοί που είπαν "το Αίμα Αυτού πάνω σ' εμάς και τα παιδιά μας" και όσα από τα παιδιά τους γλίτωσαν σκορπίστηκαν στα έθνη μέχρι τις ημέρες μας.
Γνωρίζουμε πολύ καλά πώς και με ποιό τρόπο εκατομμύρια απόγονοι τους, πλήρωσαν αυτή την κατάρα τους επί Χίτλερ στο Άουσβιτς 19 αιώνες μετά.
Δεν είναι αντισιωνιστικό αυτό που γράφω, μαθήματα των Πνευματικών Νόμων που ισχύουν διακρίνουμε για να προσέχουμε.
Και πιό πολύ ισχύει η Ευλογία και η Κατάρα των Κληρικών, των Γονιών και των εν ζωή Αγίων.
Να ζητούμε πάντα την Ευχή τους και την Ευλογία τους γιατί έχει 
μεγάλη δύναμη στη ζωή μας.
 Χρήστος Κλητσινάρης

1 σχόλιο:

Βασίλειος είπε...

Πήραν εκουσίως επάνω τους τη κατάρα περιμένοντας δόξες και μεγαλεία επίγεια . Το έσχατο μέλλον τους το προείπεν ο Κύριος λίγο πριν εισέλθει εις Ιερουσαλήμ .
Το ερώτημα είναι πώς και γιατί εμείς οι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι επιτρέψαμε και επιτρέπουμε να μας κουμαντάρουν αυτοί μέσα στην ίδια μας τη Πατρίδα , είτε είναι απευθείας γόνοι με ελληνοποιημένα ονόματα, είτε είναι ελληνόφωνες ορκισμένοι σε στοές .
Η λογική και η διάκριση μας δόθηκαν ως τάλαντα από τον Κύριον για να ξεχωρίζουμε τον προβατόσχημο λύκο. Κριτήριο αλάνθαστο , όπως μας είπε ο Κύριος, είναι να κρίνουμε από τα έργα τους και ουχί από τα λόγια τους. Καλή Ανάσταση στην Ελλάδα του Φωτός του Κυρίου !