Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Βελγίδα βαπτίστηκε ορθόδοξη Χριστιανή στον άγιο Παντελεήμονα Καλύμνου και το όνομα αυτής Αναστασία.

5 σχόλια:

Εμμανουήλ είπε...

Από την προσωπική μου εμπειρία γνωρίζω, ότι τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥΣ (δεν είναι όλοι) ετερόδοξους Χριστιανούς (π.χ. Ρωμαιοκαθολικούς), ο Θεός τους ΤΡΑΒΑ ΜΕΣΑ στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
Τα λόγια της απαράδεκτης και άκρως επικίνδυνης πλάνης των Οικουμενιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας ("όλες οι θρησκείες είναι το ίδιο"), ο Θεός τα διαλύει σαν ασθενικό ιστό αράχνης, για τους ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥΣ.

Θαλασσινός είπε...

Εμμανουήλ, δεν υπάρχουν ετερόδοξοι χριστιανοί, και οι ρωμαιοκαθολικοί δεν είναι Χριστιανοί, είναι αιρετικοί, και αν νομίζουν πως είναι χριστιανοί θα δείξει στους καλοπροαιρετους ο Άγιος Θεός πως ο καθολικισμος είναι μπίζνα κοσμική.
Ο Χριστιανός είναι Χριστιανός τελεία και παύλα, και σημαίνει καθαρή ομολογία, σε ορθόδοξο μαντρί, ανόθευτο από αιρετκες προσμίξεις σε όλο το μήκος και πλάτος τού μαντριού.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

... ο π. Ἀνανίας Κουστένης,

τοὺς ὀνόμαζε χαριτωμένα

κατηχούμενους...

Εμμανουήλ είπε...

Η φράση "Ετερόδοξοι Χριστιανοί", σημαίνει "Αιρετικοί Χριστιανοί", δηλαδή Αιρετικοί που πιστεύουν ότι ο Ιησούς Χριστός είναι και αληθινός Θεός.
Εάν ερμηνεύσουμε σωστά τις λέξεις, δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα.

Θαλασσινός είπε...

Εμμανουήλ, ουδέποτε ελέγχθει ετερόδοξοι χριστιανοί.
Ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακας περιγράφει τον όρο Χριστιανός. Κατά πάντα και διά πάντα Χριστιανός στην πλήρη και ολάκερη ομολογία καθώς επίσης και κατά τα έργα. Δεν νοείται οι ετερόδοξοι να είναι χριστιανοί όταν είναι βλάσφημοι ως προς το Άγιο Πνεύμα.
Όταν υιοθετείς βλασφημίες ως προς το Άγιο Πνεύμα, ακόμη και αν ομολογείς Χριστόν αληθινό Θεό, ψεύδεσαι ασύστολα, διότι ο Άγιος Θεός είναι Ένας Θεός και δεν διαχωρίζεται ως προς τα πρόσωπα. Οταν λοιπόν βλασφημείς το Πανάγιο Πνεύμα, και τον Χριστόν βλασφημείς τελεία και παύλα!