Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Μαρτυρία_ Κιβωτός του Κόσμου: Τι λένε τρία παιδιά που μεγάλωσαν κάτω από τη φροντίδα του πατρός Αντωνίου

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι πιο ωραίοι Γύφτοι που έχω δει ποτέ. Μπράβο στον πάτερ!

Ανωνυμος είπε...

Συμφωνώ μαζί σου

Ανώνυμος είπε...

Ύστερα απο τά βραβεία ως " άννθρωπος της Ευρώπης " μέ τον διασυρμό που υφίσταται ο π. Αντώνιος άς λάβει και το βραβείο ως " άνθρωπος του Θεού " .

Είναι μεθοδευμένη η επίθεση . Διεξάγεται οικονομικός έλεγχος . Ας υποθέσουμε οτι υπάρχουν σκιές . Γιατί δεν είναι βλάκες νά τους γυρίσει η υπόθεση μπούμεραγκ. Εμένα κι άν ακόμα αυτό συμβαίνει στα οικονομικά , αυτό δεν μέ χαλά . Άλλο είναι οι οικονομικές υπερβάσεις και άλλο η ασέλγεια . Στο Ελλάντα πρέπει κανείς νά γίνει παραβατικός για νά πάρει αυτό που του αξίζει , ενώ θα έπρεπε νά είναι θεσμοθετημένο . Οι γιατροί στα νοσοκομεία δουλεύουν για 1.500€ , ένας παπάς που δουλεύει και μοχθεί παίρνει όσα και ένας παπάς μέ μινιμαλιστικά καθήκοντα , ένας κοινωνικός εργάτης , όπως ο π. Αντώνιος ομοίως . Οι πολιτικοί βεβαίως ξέρουν νά θεσμοθετούν τις αμοιβές τους πέραν των παχυλών μισθών τους .

Δεν υποστηρίζω οτι πρέπει νά γίνονται αυτές οι κατα άνθρωπον
" παραβάσεις " . Θα πρέπει κανείς νά κινείται στα μέτρα της αγιότητος και ανιδιοτέλειας ει δυνατόν και ακτημοσύνης . Όμως αυτά τα υψηλά στάνταρ θα πρέπει νά τα εφαρμόζει κανείς στον εαυτόν του και νά δείχνουμε κατανόηση για τους άλλους . Δεν πρέπει νά σταυρώνουμε τον π. Αντώνιο που προσέφερε τόσο μεγάλο κοινωνικό έργο . Η ίδια η πολιτεία θα έπρεπε νά αμείβει τον άνθρωπο που δημιούργησε ένα τόσο μεγάλο και υγιές ίδρυμα . Αυτοί , εκκλησιαστικοί και πολιτικοί , πόσα ιδρύματα διατηρούν , ώστε νά θέλουν νά υπαγάγουν και αυτό στόν έλεγχό τους , για νά το διαλύσουν ?

Στην συνείδησή μας είναι καθαρός ο π. Αντώνιος , άσχετα μέ το άν θελήσουν νά τον καταδικάσουν στηριζόμενοι ακόμα και σε παρατυπίες . Το ξέρουμε πόσο δίκαιοι είναι αυτοί οι έλεγχοι , όταν βγούν στους δρόμους παγανιά . Η δικαιωσύνη είναι δίκαιη , όταν είναι και φιλάνθρωπη

Ανώνυμος είπε...

Κρίνουν άνθρωποι που αμφιβάλλω άν έχουν προσφέρει ποτέ κάτι , πέρα απο τις " δωρεές " για φοροαπαλλαγές . Ακόμα και σε αυτή την εκπομπή της Κουτσελίνη -- ομολογουμένως η καλύτερη απο άλλες κατάπτυστες -- πρέπει νά υπάρχει και ο κακός που θα μεταφέρει το άνωθεν διατεταγμένο , αυτός ο τύπος μέ τα γυαλιά , νομίζω λέγεται Κου(τ)σουλός .

Γνωρίζουμε τί σημαίνει παραβατικότητα ? Παλαιότερα ένας φυλακισμένος σκότωσε εν ψυχρώ τον Μπουρμπαχάκη που είχε ιδρύσει σύλλογο για την αποφυλάκιση και την ένταξη των φυλακισμένων .

Ανώνυμος είπε...

Ο τελικός σκοπός τους είναι νά διαβάλουν την φιλανθρωπία και την καλωσύνη , νά διασπείρουν την απογοήτευση οτι τα πάντα και οι πάντες είναι διεφθαρμένοι , νά αποθαρρύνουν
το καλό και την ελπίδα . Αν αυτό δεν είναι έργο των διαβόλων , τότε τίνος είναι ?

Ανώνυμος είπε...

Ο γιατρός στο νοσοκομείο δουλεύει μέ 1.500€ . Ύστερα λέμε γιατί παίρνει φακελλάκι , που δεν παίρνει πιά . Τον κυνηγάς νά τον ευχαριστήσεις μέ ένα πουρμπουάρ , μήν του την έχεις στημένη μέ το νά χαρακτηριστεί το πουρμπουάρ φακελλάκι .

Ο παπάς που δουλεύει αμείβεται
ίσια μέ τον παπά μέ τα μινιμαλιστικά καθήκοντα . Τότε το φυσικό είναι νά αμείψει μόνος του τον εαυτόν του , όσο εκτιμά οτι αξίζει η δουλειά του , τώρα μέ κάπως μαξιμαλιστικά κριτήρια . Η αγία υπέρβαση είναι νά εργάζεται κανείς ανιδιοτελώς μέ όρους σχεδόν ασκητικής ακτημοσύνης κι άς ζεί μέσα στον κόσμο μέ ανάγκες .

Το θέμα δεν είναι άν ο π. Αντώνιος είχε στην κατοχή του κάποιες χιλιάδες ευρώ -- άν είχε -- ή άν αγόρασε στο παιδί του ένα σπίτι , άν αγόρασε . Αυτό τί σχέση έχει μέ την ασέλγεια ? Άς αγόρασε ! Αγαπά και το δικό του παιδί , όχι μόνο τα ξένα .

Το θέμα είναι οτι δημιούργησε ένα υγιές ίδρυμα μέ αποθεματικά κεφάλαια όπως οι ίδιοι λένε . Το οτι βρήκαν στις τράπεζες 15.000.000€ αποθεματικά του ιδρύματος το παρουσιάζουν λές
και είναι δικά του . Οι πολικάντηδες καταχρέωσαν και ρήμαξαν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και την Ελλάδα ολόκληρη . Οι δεσποτάδες το ίδιο . Ένας που ξέρω ξεπούλησε όλη την εκκλησιαστική και μοναστηριακή περιουσία , έφαγε και απο τον Λούλη 100.000 δραχμές και έκανε ένα δεσποτικό "ίδρυμα " για την αφεντιά του . Θέλουν τώρα ως αρπακτικά νά βάλουν χέρι και στο ίδρυμα του π. Αντωνίου .

Το θέμα είναι οτι ο π. Αντώνιος παρήγαγε έργο , οργάνωσε τόσα ιδρύματα και βοήθησε παιδιά , που τα μάζεψε απο το δρόμο και την παραβατικότητα . Άλλοι κάνουν ιδρύματα μαιμούδες μόνο και μόνο για νά εισπράττουν απο θέσεις εργασίας , που δεν υπάρχουν .

Η πολιτεία απο μόνη της θα έπρεπε νά τον βραβεύσει όχι μόνο μέ τιμητικούς τίτλους , σαν το σπαθί του Ορέστη Μακρή στην ταινία " η θεία απο την Αμερική " , το λέω σωστά ? Όχι μόνο ως " άνθρωπο της Ευρώπης " , αλλά και ως άνθρωπο , που έχει ανάγκες . Η δυαρχία είναι αίρεση , νά θεωρούμε οτι ο παπάς , επειδή είναι παπάς , είναι άυλος .

Βλέπω τους δικούς μας τους παπάδες , που δουλεύουν εξαντλητικά . Κανείς δεν τους παρέχει ούτε καν τα μέσα για νά το κάνουν . Κινείται κανείς στα μέτρα της αγιότητος και έτσι πρέπει . Δεν πρέπει νά χάνουμε απο τα μάτια μας τα μέτρα , που μας άφησαν οι άγιοί μας . Αυτό όμως δεν αποτελεί αντικείμενο της δικαιοσύνης .

Μάχη είπε...

Επίσης σκοπός τους είναι να μην προστατεύονται τα παιδιά, ώστε να παραδίδονται σε ανάδοχες "οικογένειες" (βλέπε γάμος ομοφυλόφιλων-το ειπε αλλωστε κι ο Κουλης) και φυσικά να μπορεί άνετα ο παιδοφιλος να κάνει τη δουλειά του...