Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Ἔξαρσις προκλητικότητος, Ὑποστολή θάρρους.


Δυστυχῶς, λίγους μῆνες μετά τήν δημοσίευση τοῦ κειμένου ἐπιβεβαιώνεται πλήρως ὁ λόγος τοῦ ἀρθρογράφου, ὅτι ὁ π. Ἰωσήφ «εἶναι νεαρός ἄνευ προαπαιτούμενης πνευματικῆς πείρας». Ἡ δημοσίευση τοῦ βίντεο στό YouTube τοῦ ὀργανισμοῦ “Ἀπαρχὴ”  μέ τίτλο «(Ἀντι- Οἰκουμενισμός: Ὁ δούρειος ἵππος τῆς Ἐκκλησίας» ἐπαληθεύει στό ἀκέραιο ὅτι «τὸ “πνευματικό” ἔργον τοῦ π. Ἰωσήφ εἶναι δεδηλωμένον καὶ κατάκριτον, καθὼς ὁ ὀργανισμὸς “Ἀπαρχὴ”, μὲ τὸν ὁποῖον δραστηριοποιοῦνται, προβάλλει ἀντιεκκλησιαστικάς ἀπόψεις», ἔτσι ἐπακόλουθο τῆς ἀνάρτησης τοῦ ἀτυχοῦς αὐτοῦ βίντεο εἶναι ὁ ἐν λόγῳ κληρικός νά ἔχη ὁδηγηθῆ σέ νέα πνευματική αὐτοχειρία.

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ

6 σχόλια:

maraki είπε...

Δεν είναι ο πρώτος που κάνει κάτι τέτοιο στο συγκεκριμένο μοναστήρι. Η πρώτη διδάξασα είναι η Νεκταρία Καραντζή.

Εμμανουήλ είπε...

Μέγας Αλέξανδρος: "Ό,τι δεν λύνεται, ΚΟΒΕΤΑΙ".

Οι προφητείες σε εξέλιξη.

Ξεκίνησε η επίθεση: Ιρανικό σφυροκόπημα με πάνω από 100 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ.

https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1782701/xekinise-i-epithesi-iraniko-sfyrokopima-me-pano-apo-100-iranikoys-pyrayloys-enantion-toy-israil

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

... σ'εὐχαριστῶ, μοῦ ἔλυσες μιὰν ἀπορία... !

The Cave Dweller είπε...

Βιβλιοπροτάσεις (3 τόμοι)...για να μην λέει ο καθένας ό,τι του κατέβει :

https://www.monastiriaka.gr/ekklisiastiki-istoria-meletiou-athinon-tomos-a-1os-4os-ai

https://www.monastiriaka.gr/ekklisiastiki-istoria-meletiou-athinon-tomos-v-5os-11os-ai

https://www.monastiriaka.gr/ekklisiastiki-istoria-meletiou-athinon-tomos-g-12os-20os-ai


Ειρήνη Κρήτη είπε...

Διονύσης Νιάφας(Στρατιωτικός ιατρος)
Από συζήτηση που είχαμε με Γέροντα στο Άγιον Όρος πριν τρείς μέρες (20/9/2024).

-Γέροντα, είμαστε κοντά στα γεγονότα;
-Είμαστε πολύ κοντά.
-Πόσο κοντά είμαστε Γέροντα; Θα γίνουν τους επόμενους μήνες του 2024, το 2025;
- Δεν σας λέω το πόσο σύντομα θα γίνουν, το γνωρίζω πότε θα γίνουν, γιατί αν σας το πω θα πάθετε συγκοπή (προφανώς εννοώντας έτσι πως ξεκινούν πολύ σύντομα). Ελάτε να σας πω γι αυτά που έρχονται, τι θα γίνει... και ξεκίνησε να μας περιγράφει τι θα γίνει στην Ελλάδα , όπως καθόμασταν στο μπαλκόνι απ το κελί του....
- Θα γίνουν μεγάλες αναταραχές στην Ελλάδα.
- Από ποιούς Γέροντα; Απ τους λαθρομετανάστες;
- Ναι απ αυτούς. Θα είναι τόσο εκτεταμένες που η αστυνομία δεν θα μπορεί να τους ελέγξει. Και γι αυτό θα στείλουν ενισχύσεις ξένες χώρες όπως η Γαλλία. Θα στείλουν αστυνομικούς να βοηθήσουν. Θα στείλουν και οι Αμερικάνοι βοήθεια. Τότε, η Τουρκία βλέποντας αυτές τις αναταραχές και την κατάσταση στην Ελλάδα, θα πει: Τι χαμός γίνεται στην Ελλάδα; Ας πάω κι εγώ να αρπάξω δύο νησιά. (Μέχρι εκεί μας είπε). Θα γίνουν όλα όπως ακριβώς τα έχουν πει οι Άγιοι, μας είπε. Μετά άλλαξε θέμα.

(Μαρτυρία,
Νιάφας Διονύσιος.
Γράφω το ονοματεπώνυμο για να μην νομίζει κανείς πως είναι φανταστικά αυτά που γράφω παραπάνω. Διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια του προσκυνήματός μας στο Άγιον Όρος, το διάστημα 19-21 /9/2024 )

Το παν βέβαια είναι να μην έχουμε άγχος και αγωνία για τα μελλοντικά γεγονότα, καθώς κι αυτά είναι στο χέρι του Θεού. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι να είναι η ψυχή μας όσο τον δυνατόν έτοιμη ανά πάσα στιγμή και ώρα για αναχώρηση. Και ποιός μας λέει πως θα ζήσουμε χρόνια και αναβάλλουμε συνέχεια τη μετάνοια μας, την εξομολογηση; Δεν βλέπουμε κάθε μέρα τι γίνεται με τους τόσους ξαφνικούς θανάτους; Έχει υπογράψει κανείς μας συμβόλαιο με τον Θεό για το πότε θα φύγει;;; Όχι! Ανά πάσα στιγμή και ώρα, ίσως το επόμενο λεπτό, φύγουμε απ αυτόν τον κόσμο! Και πως θα βρεθούμε ενώπιον του φοβερού βήματος του Χριστού; Με τι έργα;;; Με τον εγωισμό μας; Με τα πάθη μας; Με την πλεονεξία μας κλπ; Θα μας πει ο Χριστός: Δεν σας γνωρίζω! Και τότε; Τι κάνεις τότε; Πλέον δεν υπάρχει επιστροφή για μετάνοια. Μόνο οι προσευχές αυτών που μένουν πίσω μπορούν να βοηθήσουν, τα Τρισάγια , τα Σαρανταλείτουργα, οι ελεημοσύνες.
Μην αφήνουμε το χρόνο να περνάει. Τον χρόνο μας τον έδωσε ο Θεός για μετάνοια όχι για να τον σπαταλούμε από δω κι από κει.

Ήδη στη Μέση Ανατολή η φωτιά άναψε. Ο Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε. Ήδη φαίνεται να επαληθεύεται και η προφητεία του Αγίου Παϊσίου για τις ταυτότητες: Μην βιαστείτε, μην τρέξετε να τις παραλάβετε γιατί θα ξεκινήσουν τα γεγονότα, ο πόλεμος και θα ακυρωθούν τα σχέδιά τους. Πλέον θα ζήσουμε πρωτοφανείς και απίστευτες καταστάσεις από δω και πέρα. Όσοι πιστέψουν θα σωθούν. Καλή μετάνοια. Τα γεγονότα θα τρέχουν τόσο γρήγορα που δεν θα τα προλαβαίνουμε από ενα σημείο και μετά, είχαν πει οι Άγιοι της εκκλησίας μας.

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Δε νομίζω,συγνώμη έχω παρακολουθήσει μικρά βιντεάκια στην "Απαρχή" και δεν έχουν όλοι το ίδιο φρόνημα.
Το βλέπω αλλιώς,φαίνεται σα να φιλοξενούνται πολλές απόψεις,από διάφορους ιερείς,θεολόγους ,διδασκάλους της φιλοσοφίας,περίπου από τα λίγα που περνούν στη ροή στο φ.μ.
Αυτό θα δείξει στην πορεία....
Πιστεύω ότι τρέχει εις κενόν το οικουμενιστικο φρόνημα.
Εάν κάνω λάθος διορθώστε με!
Η αναγνώριση στη λατρεία των αιρετικών ως " εκκλησιαι" μαζί με τη Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία ανήκει στη θεωρία των κλάδων και δεν είναι ορθόδοξη θέση αυτή είναι όμως εκκλησιολογική εκτροπή + δογματική καθώς περιφρονεί τους αγίους Πατέρες και υποτιμά το δόγμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας εξισώνοντας αλήθεια+ πλάνη.Αργοτερα θα υπάρξουν και Λειτουργικές εκτροπές.


Διότι υπάρχει θέμα παναιρεσης και απώλειας του ορθ.φρονηματος,!Χάνεται δε η δυνατότητα της κατά Χάριν θεωσεως του πιστού λαού και βλασφημειται το Άγιον Πνεύμα!!

Κάναμε λάθος στην Κρήτη;
Δεν είναι αλήθεια αυτή;

Επομένως,προωθείται το οικουμενιστικο πνεύμα λόγω θεωρίας των κλάδων κ τα άλλα...
Που θα σταθεί η μία Αγία καθολική και Αποστολική εκκλησία δίπλα στους άλλους;
Μήπως από τα πολλά "μήπως",θα πρέπει να έρθει μια ευλογημένη ημέρα να τους το πούμε;
Στους εκτός φυσικά...
Λέγω με το φτωχό μου μυαλό.
Δε θα αδικήσουμε κανέναν !
Χίλια συγνώμη γιαυτη την τοποθέτηση!Έτσι κάπως δεν έκαναν και άγιοι Πατέρες μας;