Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Καλώς ήρθες στην πραγματικότητα ,αλλά γίνε ευλογημένε Μελισσα όχι μύγα!

Mount Athos - Άγιον Όρος 

Thanasis Charalampopoulos 

Καλησπέρα σας. Επιστρέφω μόλις τώρα από Αγιο Ορος.
Ήταν η 3η Φορά που με αξίωσε ο Θεός νά έρθω.
Με θλίψη διαπίστωσα ότι έχει γίνει το όρος μια χρυσή επιχείρηση παραγωγής χρημάτων.
Εγώ βέβαια το σκοπό που ήθελα το πέτυχα. Να προσευχηθώ και να ζητήσω συγχώρεση.
Τζιπ, καταστήματα με φίρμες ρούχα προς πώληση, σούπερ μάρκετ μέσα στο άγιο όρος αλλοδαπής εταιρείας, οι μοναχοί με κινητά smart στα χέρια, αρνητικοί πολλοι από αυτούς και απότομοι.
Τα λεωφορείακια ζητάνε 8 ευρώ και 5 κόμιστρο χωρίς απόδειξη.
Είπα του οδηγού να μας πάει από Μέγιστης Λαύρας στη Δάφνη απευθείας μη φάμε ταλαιπωρία και δε μας πήγε ενώ ήμασταν ένα λεωφορείο γεμάτο, προτίμησε να μας πάει Καρυές ώστε και να ταλαιρηθουμε και να πληρώσω ξανά το εισητηρίο.
Υπάρχει φερόμενος μοναχός που πουλάει σε πάγκο στο δρόμο εργόχειρα κομποσχοίνι κτλ τον ρώτησα από ποια μόνη είναι αδερφέ μου αυτά και μου απάντησε γιατί εφοριακός είσαι?
Σήμερα μάθαμε από υπάλληλο σε μαγαζί στις Καρυές ότι αυτός ο μοναχός είναι παντρεμένος έξω στην ζωή έχει 3 παιδιά και έχει αγοράσει 3 σπίτια και παρόλα αυτά κάνουν τα στραβά μάτια και τον έχουν στο όρος.
Ένας άλλος μοναχός ανέβαινε το δρόμο με τζιπ από το κελί του Γέροντα Γαβριήλ μας είδε μπροστά έρχονταν πατημένος και σταματάει και μας λέει από περιέργεια γιατί μπήκατε μπροστά στο αμάξι??
Μπήκαμε για να μην μάς κάνεις χάλια από το χώμα αδερφέ ραλίστα.
Στη σκήτη ρώτησε ο φίλος ένα πάτερ υπάρχει κάποιος χώρος με κοιμηλια να δούμε για την ιστορία της μονής??
Και του απάντησε ο μοναχός τί είναι εδώ και τί ήρθατε νά κάνετε?
Εγώ είχα ξεχάσει στο κεφάλι τα γυαλιά ηλίου έβγαινα από τόν εσπερινό και μου λέει ο μοναχός είσαι σα τσίρκο δε σέβεσαι.
Εμένα ο μοναχός?? Θα με κρίνει αυτός? Και όχι τόν εαυτό του.
Στον εσπερινό ήταν ένας Παππάς κοσμικός τράβαγε βίντεο φωτό το τρούλο μέσα στη λειτουργία και πέρναγε ένας καλόγερος και έκανε το παγώνι μην περάσει από μπροστά του και χαλάσει τη φωτό.
Εμένα όμως που είχα σταυρωμένα τα πόδια όρθιος μου την είπε ότι είναι ασέβεια
Εμείς λοιπόν που φύγαμε από Αθήνα στις 6 το απόγευμα μετά από τη δουλειά φτάσαμε Ουρανούπολη 3:30 το πρωί πληρώσαμε για 4 ώρες ξενοδοχεία ώστε να φύγουμε Με το πρωινό για όρος, εγώ με 14 βίδες δύο λάμες, ο άλλος με ριξη χιαστών ο άλλος με πρόβλημα στα γόνατα ο άλλος 68 χρόνων που των υπολοίπων φίλων ήταν η πρώτη φορά που ήρθαν και τους παρότρυνα εγώ, αυτή ήταν η αντιμετώπιση μας.
Και μην αρχίσετε τά δογματικά τι είναι αυτά που λέω και δεν έχω σεβασμό κτλ διότι έρχομαι 3η φορά πιστεύω στο Θεό και όχι στους απατεώνες και σάπιους μοναχούς και παπάδες και βρίσκω φωτηση μόνο στους πνευματικούς πατέρες στο όρος και έξω στο κόσμο που είναι κοντά στο Θεό, Αλλά δυστυχώς είναι λίγοι αυτοί
Ελικοδρόμια και τζιπ χαμερ στο όρος??
Οι καθολικοί τα κάνανε αυτά και με το μασωνο τον αρχιεπίσκοπο της εκκληδιας μάς που τα έχουν κάνει πλακάκια
Δε τα λέω εγώ ο γέροντας στο όρος τα είπε.
Όπως και ότι στο όρος υπάρχουν μασωνοι.
Για αυτό μη τρώτε κουτοχορτο και στο περιβόλι της Παναγιάς υπάρχει βρωμιά αλλά ευτυχώς ακόμα υπάρχει και αγιοσινη.
Και δε κρίνω παραθέτω αυτά που βίωσα και είναι έτσι ακριβώς.
 
 σχόλιο:Χρήστου Κλητσινάρη
Το Άγιο Όρος αδελφέ μου είναι ένα Πνευματικό Νοσοκομείο. Οι γιατροί ελάχιστοι, οι νοσοκόμοι μετρημένοι και οι ασθενείς εκατοντάδες, με διαφορετικές παθήσεις ο καθένας και διαφορετικού χρόνου και τρόπου ίασης. Εμείς απλώς περνάμε, τους βλέπουμε για λίγο από την πόρτα του θαλάμου και τους κατακρίνουμε. Τους θέλουμε όλους Ιατρικό Προσωπικό. Στο επόμενο προσκύνημα σου να πας, αφού προηγηθεί Νηστεία και αν μπορείς μόνος σου, χωρίς παρέα. Προσπάθησε όσο μπορείς να τηρήσεις Αγία Σιωπή, γι'αυτό σου λέω χωρίς παρέα, και όχι μόνο θα το δεις διαφορετικά το Άγιο Όρος, αλλά επιστρέφοντας σωματικά στον κόσμο, η ψυχή σου θα παραμένει εκεί. Συγχώρησον με αδελφέ μου για την νουθεσία.
 

3 σχόλια:

Θαλασσινός είπε...


Αδελφέ Θανάση, σεβαστή η άποψή σου, είναι γενναίο πού εξωτερικεύεται ο σκανδαλισμός σου, γιατί έτσι εκτίθεται προς σχολιασμό και κοσκινίζεται, έτσι ώστε να πάρεις τυχόν απαντήσεις από αδελφούς ως προς τα εκτεθέντα σου.
Βέβαια επειδή συμβαίνουν αυτά που είδες και πολύ χειρότερα, για αυτό και μπαίνουν τα τανκς της αστυνομίας για να χυθεί αίμα και ουδείς νοιάζεται εκτός ελαχίστων.
Ωστόσο, σύμφωνα και με την επιταγή του Κυρίου προς την Μάρθα, Μάρθα μεριμνάς και τυρβαζεις περί πολλά, η δε Μαρία την αγαθή μερίδα εξελέξατο, θα συμφωνήσω περισσότερο στην άποψη τού Χρήστου.


Το Αγιον Όρος είναι ένα Περιβόλι που θεσπίστηκε από την Κα Θεοτόκο για αυτό εκνευρίζονται οι διαβόλοι και οι μασόνοι.

Εμμανουήλ είπε...

Θα σχολιάσω σύντομα την Ευαγγελική Παραβολή του Καλού Σαμαρείτη, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι ολόκληρη η Εκκλησία του Χριστού είναι ένα Πνευματικό Νοσοκομείο, όπου θεραπεύεται η μετα-πτωτική πεσμένη και άρρωστη (λόγω της αμαρτίας) ανθρώπινη φύση.

1) Ο Καλός Σαμαρείτης είναι ο Ιησούς Χριστός.
2) Ο κτυπημένος από τους ληστές άνθρωπος, είναι η πεσμένη και άρρωστη (λόγω της αμαρτίας) ΜΕΤΑ-πτωτική ανθρώπινη φύση.
3) Οι ληστές που λήστεψαν και κτύπησαν τον άνθρωπο, είναι οι δαίμονες (υποκίνησαν και υποκινούν την αποστασία του ανθρώπου από τον αληθινό Θεό). Οι δαίμονες λήστεψαν από τους ανθρώπους (τους έκαναν να την χάσουν), την πλούσια άκτιστη Χάρη του Θεού που είχαν αυτοί ΠΡΟ-πτωτικά (ΠΡΙΝ από την αποστασία τους).
4) Το Πανδοχείο όπου μεταφέρθηκε ο κτυπημένος άνθρωπος, είναι η Εκκλησία του Ιησού Χριστού.
5) Ο Πανδοχέας είναι ο κλήρος της Εκκλησίας, και γενικότερα όσοι ασχολούνται με αληθινό σεβασμό προς τον Θεό, για την θεραπεία της πεσμένης ανθρώπινης φύσης.
6) Ο Καλός Σαμαρείτης Ιησούς Χριστός, υπόσχεται στον Πανδοχέα ότι θα τον πληρώσει με επιπλέον αμοιβή , όταν θα επιστρέψει στο Πανδοχείο ο Καλός Σαμαρείτης.

Άγνωστος είπε...

σχόλιο: δικό μου.

- Είμαστε στους τελευταίους καιρούς και για αυτό ο καθένας ας κοιτάξει να σώσει τον εαυτό του ...