Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Τα ονόματα της Παναγίας

 Παναγία η Χοζοβιώτισσα Παναγία Προυσιώτισσα Παναγία Άγιον Εστί Παναγία η Μαλεβή Παναγία Γλυκοφιλούσα Παναγία Τριχερούσα Παναγία Μυρτιδιώτισσα Παναγία Ικαριώτισσα Παναγία Μήτηρ Θεού Παναγία Μήτηρ Χριστού Των αγγέλων η Κυρία Χαίρε Παρθένε Μαρία Παναγία Μυροβλήτισσα Παναγία Πορταΐτισσα Παναγία Γρηγορούσα Παναγία Ελεούσα Παναγία Οδηγήτρια Παναγία Αντιφωνήτρια Παναγία η Ξενιά Παναγία Σουμελά Παναγία Ζωοδόχος Πηγή Παναγία Παλατιανή Των αγγέλων η Κυρία Χαίρε Παρθένε Μαρία Παναγία Κουκουζέλισσα Παναγία Ηγουμένισσα Παναγία Καταφυγή κι' Εκατονταπυλιανή Παναγία Φανερωμένη Παναγία Εσφαγμένη Παναγία Χρυσοπηγή Παναγία η Κρεμαστή Παναγία Ψηλή Κυρά Παναγία η Πάντων Χαρά Των αγγέλων η Κυρία Χαίρε Παρθένε Μαρία Παναγία Καβουράδαινα Παναγία Αχιβάδαινα Παναγία της Αγιάσου Παναγία του Κάστρου Παναγία Χρυσολεόντισσα Παναγία η Γερόντισσα Παναγία Ελευθερώτρια Παναγία Φανερώτρια Παναγία η Στρατηγός Παναγία ο Γλυκασμός Των αγγέλων η Κυρία Χαίρε Παρθένε Μαρία Παναγία Εικοσιφοίνισσα Παναγία Πελαγονίτισσα Παναγία Παραμυθία κι' η Πάντων Προστασία Παναγία Βλαχερνιώτισσα Παναγία Νερατζιώτισσα Παναγία Σπηλιανή Παναγία Θαλασσινή Παναγία η Παντάνασσα Παναγία η Διασώζουσα Των αγγέλων η Κυριά Χαίρε Παρθένε Μαρία.

7 σχόλια:

Ανώνυμη είπε...

Παναγία η Ευαγγελίστρια
Παναγία η Υπαπαντή

Βασίλειος είπε...

Παναγία Μολυβδοσκέπαστη, στη Κόνιτσα
Παναγία Λιμποχοβίτισσα , στα Τρίκαλα
Παναγία Εκατονταπυλιανή, στη Πάρο
Παναγία Φλεβαριώτισσα, στην Αστυπάλαια
Παναγία Ακρωτηρινιανή, στη Σέριφο
Παναγία Ιεροσολυμίτισσα, στα Ιεροσόλυμα
Παναγία Βηθλεεμίτισσα,
Παναγία η Αγία Μητέρα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού
η φωτεινή Νεφέλη και Σκέπη της κατατρεγμένης μας πατρίδας

kalar είπε...

Παναγία Βυσσιανη

Θαλασσινός είπε...

Η Παναγία η Σερφιώτισσα, που διέδωσε μεγίστως θαυματουργικώς, από ένα διηνεκές θαύμα, την Αρχιλοχια Βασιλική Πλεξιδα από την πτώση τού Στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.
Της είπε τότε "να κηρύττεις το θαύμα, και αυτά που έρχονται μόνο με την Πίστη θα αντιμετωπισθούν". Και μετά ήρθε ο κοβιντ, και έρχονται και άλλα.
Και το θεώρησα πως αναλαμβάνει η Κα Θεοτόκος την τροχιά της σωτηρίας της ανθρωπότητας από εδώ και πέρα για όσους θέλουν ευσεβώς ζείν, και σωθήσωνται. Έτσι την επικαλούμαι καθημερινά την Παναγία την Σερφιώτισσα.

"Θεοτόκε Παρθένε,
Αρχόντισσα Αγία,
Ακρωτηριανη Σερφιώτισσα,
των Πάντων η Κυρία,
γενού σοι Θεραπεύτρια, σωμάτων και ψυχών ημών."

Ανώνυμη είπε...

Παναγία η Βουλκανιώτισσα
Παναγία η Δημιοβίτισσα
Παναγία η Ελεήστρια
στην Μεσσηνία

Νεκτάριος είπε...

Παναγία η Βροντιανή
Παναγία Ρόδον το Αμάραντον

Ανώνυμη είπε...

Παναγία η Χρυσολεόντισσα
Παναγία η Μυρτιδιώτισσα