Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Το Πάσχα του καλοκαιριού

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ο μήνας Αύγουστος είναι αγαπημένος μήνας των Ελλήνων, γιατί μας φέρνει το Πάσχα του καλοκαιριού, μας φέρνει πιο κοντά στην Παναγία Μητέρα μας!

Είναι ο μήνας της Παναγίας μας! Ποιος από εμάς δεν έχει χιλιάδες αναμνήσεις από τις Αυγουστιάκες μέρες που ο ήλιος λάμπει, οι ναοί και τα ξωκλήσια μας έχουν φορέσει τα καλά τους και μεις ξεδιψάμε σαν διψασμένα ελάφια στην Χάρη της Παναχράντου!

Στους δύσκολους καιρούς δυο μόνο πράγματα ζητά η Παναγία από όλους μας. Την προσευχή μας και την αγάπη μας στον Υιό της, δηλαδή ζητά από εμάς να κάνουμε πράξη τους λόγους για τους οποίους ήρθαμε στη ζωή!

Αυτό τον μήνα τον αγαπούμε και για έναν ακόμα ιδιαίτερο λόγο! Είναι ο μήνας που τιμούμε τον αγαπημένο μας Πατροκοσμά, εκείνον που κοπίασε όσο κανένας άλλος για το Γένος μας, το Γένος των Ελλήνων και στους έσχατους καιρούς μας έρχεται και αγκαλιάζει και τη δική μας γενιά!

Μπορούμε αν θελήσουμε να τον αφουγκραστούμε να μας συμβουλεύει:

‘‘Να έχετε ευλάβεια σε όλους τους Αγίους της Εκκλησίας, και περισσότερο στη Δέσποινα Μαρία , διότι όλοι οι Άγιοι είναι δούλοι του Χριστού, η δε Θεοτόκος είναι Βασίλισσα του ουρανού και της γης, που παρακαλεί τον εύσπλαχνο Χριστό για τις αμαρτίες μας.
Για τούτο πρέπει και εμείς να τιμούμε τη Δέσποινά μας με νηστείες και ελεημοσύνες".

Την ευχή της Παναγίας και του Αγίου μας Πατροκοσμά να έχουμε και τότε ο Θεός θα είναι μαζί μας στους ατελεύτητους αιώνες!

Είθε να ζήσουμε αυτό το καλοκαιρινό Πάσχα σαν το αιώνιο Πάσχα, πού προσφέρεται από τον Θεό στoν καθένα και μπορούμε αν θελήσουμε , αν το προσπαθήσουμε, αν το ζητήσουμε από τον Κύριο, να το νιώσουμε όχι μόνο ως προσδοκία, αλλά και ως καθημερινή εμπειρία ζωής, γεμάτη ελπίδα, πίστη και αγάπη.

Γκιουζέλης Δημήτριος

5 σχόλια:

Βασίλειος είπε...

Η Παναγία να βάλει το χέρι Της γιατί χανόμαστε . Παράνοια παντού ! Στη Μέση Ανατολή ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Ιράν πάει σε άλλο επίπεδο μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς στη Τεχεράνη. Οι Ιρανοί ετοιμάζονται να απαντήσουν και σύντομα ο πόλεμος στην Ουκρανία θα περάσει σε δεύτερη μοίρα θυμίζοντας τη προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού σχετικά με το αν ο πόλεμος ( ο μεγάλος ) πιάσει από πάνω ( Ουκρανία ) ή από κάτω ( Μέση Ανατολή ).

Οι αμετανόητοι ηλίθιοι που επέβαλαν τα πειραματικά σκευάσματα και τους ξαφνικούς θανάτους και έξαρση καρδιοπαθειών και καρκίνου , ετοιμάζονται να επιβάλλουν το ευρωπαϊκό διαβατήριο εμβολιασμού και η Ελλάδα πάλι θα είναι μέσα στις πέντε χώρες πειραματόζωα . Και μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα όταν προωθούν την ατζέντα της ανωμαλίας .

Στους Ολυμπιακούς αγώνες μετά τη προπαγάνδα υπέρ της ατζέντας της ανωμαλίας στη τελετή έναρξης, βλέπουμε άνδρες πυγμάχους που δήλωσαν ότι νιώθουν γυναίκες να γρονθοκοπούν γυναίκες σε αγώνες πυγμαχίας ενώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τους είχε απαγορευτεί να αγωνιστούν ως γυναίκες .

Στο εσωτερικό βλέπουμε την Ελλάδα να υποχωρεί σε όλα τα εθνικά θέματα και να έχουμε γίνει σάκος του μποξ για τούρκους, αλβανούς και σκοπιανούς , ενώ οι παθογένειες της κατ'επίφαση ελληνικής δημοκρατίας έχουν μετατραπεί σε καρκινώματα . Κουκούλωμα και συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών , της δολοφονίας Καραιβάζ, του σκανδάλου των υποκλοπών που σε φυσιολογικές δημοκρατίες θα είχε σημάνει την άμεση πτώση της κυβέρνησης, του σκανδάλου της αισχροκέρδειας και της ακρίβειας και τόσων άλλων. Τα ορφανά της σημιτοκρατείας βρήκαν την ευκαιρία να εκδικηθούν την ελληνική κοινωνία για να ολοκληρώσουν το έργο της ολικής καταστροφής της Ελλάδας ή σε ό,τι θύμιζε Ελλάδα πριν το 2000.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

... ιδανικό το σκηνικό λοιπόν για μιά σωτηριώδη επέμβαση

άνωθεν...

μία επέμβαση που θά έδειχνε το ποιός μπορεί και λ ύ ν ε ι

τα ά λ υ τ α θέματα...

ωστε να μπορέσει κάθε καλοπροαίρετος να συγκλονιστεί
και να λυτρωθεί απο την απιστία

που διδάσκεται χρονια τώρα
ως... επίσημη και βασική "θρησκεία"...
δίπλα στην οποία μία αναιμική "πίστη" θεωρείται... επιτρεπόμενη και κάπως... ανεκτή...

στον λαό

που κατάντησε όχλος
(και βδέλυγμα... )


ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Έτσι είναι! Θα πει δεν ελάμβαμε το μήνυμα ,ότι δλδ δεν μετανοησαμε σωστά.
Ότι δεν μετανοησαμε καθόλου,ότι εμπαιζουμε τον Θεό,ότι ο Κυριος περίμενε από εμάς συνολική μετάνοια.Οτι μισή ευσέβεια δεν υπάρχει... ...


Τελευταία ,βλρ0ουμε τον οικουμενισμό υποδορειως να περνάει τα οικουμενιστικα,ενώ υποκρίνεται τον ορθοδοξο.
...δυστυχώς και αυτούς τους προβάλλουν και τα ραδιόφωνα .

Δυστυχώς εάν δεν αποκηρύξουν την παναιρεση του οικουμενισμού,στον Θεό δεν θα είναι ευπρόσδεκτοι ...
Μη νομίζουν ότι δεν τους καταλαβαίνουμε και ότι τους θεωρούμε μεγάλους κ τρανούς,αμέσως τους συλλαμβάνουμε ότι απ'.εδω ...κ μετά , τα λες αλλιώς κ αλλιωτικσ.
Οπόταν κανουμεΧ ...ακόμα και σε παραδοσιακά ραδιόφωνα ,που φαίνεται ότι είναι δούλοι σε δύο κύριους .._φαινεται_

Ζουν ανάμεσα μας αδελφοί !!
Αυτά βασανίζουν την Εκκλησία ..και επαιται κ συνέχεια!

Ας έχουμε σωας τας φρένας!
Δυστυχώς επτωχεύσαμεν πνευματικώς και μυαλό δεν βάλαμε!!


ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

... τὰ κάποτε δύο ραδιόφωνα τῆς καρδιᾶς μας

"ἡ ἄλλη φωνή στα εφ ἐμ" ...

ποὺ μᾶς δρόσιζαν καὶ μᾶς κατηχοῦσαν ὀρθόδοξα

καὶ ποὺ ὕστερα
μᾶς μαχαίρωσαν πισώπλατα... ξανά και ξανά
πέφτοντας σὲ ξένα χέρια

καὶ ἐξαιρέτως...
μετά τὸ κολυμπάριον ἅγος
ποὺ τὰ κατάντησαν οἱ ταλαίπωροι προβατόσχημοι
αὐλικοί (τοῦ τσεκουράτου
καὶ τοῦ διαλλαχτι...κότα του)

κακήν κακῶς

φαιδρά...οἰκουμενιστήρια...

Βασίλειος είπε...

ORTHODOXIA ORTHO δυστυχώς πρέπει να συμφωνήσω στο έπακρο μαζί σου . Όχι ότι εμείς είμαστε άμοιροι ευθυνών, αλλά αυτό που άκουσα πριν λίγες μέρες από τα χείλη Ιεράρχη που μας ήρθε καλεσμένος από το Πατριαρχείο μας ξεπερνάει , είναι αδιανόητο.
Στο σύντομο λόγο του κατέληξε βιαστικά φοβούμενος και ο ίδιος τις αντιδράσεις λέγοντας :
να ζούμε χωρίς φύλο, χωρίς φυλή, χωρίς θρησκεία !
Κοιταχτήκαμε όλοι μεταξύ μας γεμάτοι απορία . Χωρίς θρησκεία ! Τότε ρε μπαγάσα τσάμπα σε χρυσοπληρώνουμε και περιφέρεσαι με συνοδεία και ασφάλεια για να σπέρνεις το νεοταξικό αφήγημα!