Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Εύλογες απορίες σε παράξενες αυθαιρεσίες

 


Αγαπητοί Αδελφοί

στην ιστορική ενορία της Αμβέρσας πριν από δύο χρόνια τοποθετήθηκε ο π. Φιλάδελφος Καφαλής. Είναι ο βοηθός του Σεβασμιώτατου μητροπολίτη Βελγίου, Αθηναγόρα. Ο μητροπολίτης Βελγίου ακολουθεί τις οικουμενιστικές ιδέες του Πατριάρχη Αθηναγόρα, του οποίου και το όνομα έχει δεχτεί.

Η τελευταία παρατυπία του π. Φ. Καφαλή είναι η διοργάνωση της Εορτής της Γυναίκας, οπως βλέπεις στην αφίσα που  επισυνάπτω. Εισάγει τώρα και οικουμενιστικές γιορτές με τις ευλογίες του μητροπολίτη. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι oι γιορτές είναι μέρες του χρόνου αφιερωμένες στη λατρεία του Θεού και στην τιμή και την ανάμνηση της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Αγίων.' Για αυτό και χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες: Δεσποτικές, Θεομητορικές  και εορτές των Αγίων. 

Έχοντας ως δεδομένο ότι ορθόδοξο πρότυπο γυναίκας είναι η Υπεραγία Θεοτόκος, ψάχνω να βρω πόσες φορές τον χρόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία την τιμάει. Στη σελίδα της Ιεράς μονής Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου βρίσκουμε τις εξής εννέα Θεομητορικές εορτές:

 

·       Ο Ευαγγελισμός (25 Μαρτίου)

·        Της Ζωοδόχου Πηγής (Παρασκευή της Διακ/σίμου)

·        Η Κατάθεσις της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου (2 Ιουλίου)

·        Η Κοίμησις της Θεοτόκου (15 Αυγούστου)

·        Η Κατάθεσις της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου (31 Αυγούστου)

·        Το Γενέσιον της Θεοτόκου (8 Σεπτεμβρίου)

·        Η Αγία Σκέπη της Θεοτόκου (28 Οκτωβρίου)

·        Τα Εισόδια της Θεοτόκου (21 Νοεμβρίου)

·        Η Σύναξις της Υπερ. Θεοτόκου (26 Δεκεμβρίου)

 

Εορτή της γυναίκας δεν βρίσκω πουθενά στο ορθόδοξο εορτολόγιο Οπως πολύ ειλικρινά αναφέρει στην ανακοίνωση της η εκκλησία της Αμβέρσας, υιοθετεί μια παγκόσμια ημέρα, την 'ορθοδοξοποιεί' εντελώς αυθαίρετα και προσπαθεί να την καθιερώσει ως ορθόδοξη εορτή.

 

Γνωρίζοντας το πώς εργάζονται οι μητροπολίτες και οι ιερείς που έχουν χάσει το ορθόδοξο φρόνημα, φρονούμε ότι δημιουργείται ένα πολύ επικίνδυνο - σε πνευματικό επίπεδο - προηγούμενο. Επιπλέον, το γεγονός ότι συνδυάζει την ψευτοεορτή με το Ψυχοσάββατο, δείχνει την δύσκολη θέση στην οποία προσπαθεί να φέρει τους πιστούς της Αμβέρσας.

 

Ο συγκεκριμένος ιερέας αφαίρεσε στην εκκλησια της Αμβέρσας τον Εσταυρωμένο πίσω από την Αγία Τράπεζα και την εικόνα του Μυστικού Δείπνου από την Ωραία πύλη. Ειναι χειροτονημένος από τον πατριάρχη Βαρθολομαίο και έχει εκπαιδευτεί στο οικουμενιστικό Ινστιτούτο του Σαμπεζύ. Έδιωξε με τον τρόπο του όλους τους ρώσους και ετερόγλωσσους πιστούς που εκκλησιάζονταν στην εκλλησία της Αμβέρσας γιατί θέλει να την κάνει αμιγώς ελληνική. 

 

Kαλούμε τους πιστούς της Αμβέρσας να διαμαρτυρηθούν εμπράκτως και στους δυο ιερείς της ενορίας και να απέχουν από την ψευτογιορτή. Δόξα τω Θεώ υπάρχουν αρκετές ενορίες που θα κάνουν Ψυχοσάββατα.  

 

Για όποιον επιθυμεί να διαμαρτυρηθεί εγγράφως, παραθέτω τα μέιλ των δύο ιερέων.

p.philadelphos@orthodoxia.be

tzatzanis@orthodoxia.be

 Ένας Αναγνώστης



4 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

...οἱ πραγματικοί...
ἄνθρωποι τῶν λαγουμιῶν
καὶ τῶν ὑπόγειων ρευμάτων

σπορεῖς μίας κακῆς σπορᾶς
ἀθέατης καὶ συστηματικῆς
-μέ ζῆλο ἐνεργούμενης-


μιὰ εἴδηση κακή...
ποὺ ὅλο ἀλλάζει προσωπεία
καὶ μᾶς γεμίζει ἀπελπισία...

(...ἄχρι καιροῦ... ! )

Γεωργιος είπε...

Που να τους πεις οτι η μερα της γυναικας ειναι στις 8 Μαρτιου. Εχει και αλλου ενοριες το Βελγιο

Ανώνυμος είπε...

Περιμένουμε τήν σκούπα τοῦ Θεοῦ, ἀδελφοί, ὅπως λέει ὁ Ἅγιος Παΐσιος.
Οἱ διάκονοι τῶν Θείων μυστηρίων ἔχουνε ξεφύγει τελείως..
Ὑπομονή, ὁμολογία καί προσευχή.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο. Παρατηρώ επίσης ότι στην εικόνα του προσκλητηρίου δεν εμφανίζεται πουθενά ο Σταύρος, ούτε στην εκκλησία ούτε στο καμπαναριό. Τυχαίο; Δε νομίζω!