Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ.


 Όταν τα δάχτυλα διπλωθούν σωστά, βγαίνει φωτιά από μέσα τους!  Και όταν βάζουμε το σημείο του σταυρού πάνω μας, η ευλογημένη φωτιά κατακαίει, αγιάζει και καθαρίζει το σώμα μας.  Το αίμα που παρέχει η καρδιά περνά μέσα από τον πύρινο σταυρό και επομένως καθαρίζεται από κάθε τι κακό και τρομερό - όλα καίγονται!

 Επομένως, όσο πιο πολύ σταυρωνόμαστε όσο πιο καθαρό είναι το αίμα, όσο πιο ψηλά ο νους, τόσο πιο κοντά στον Θεό, τόσο πιο γρήγορα η προσευχή μας φτάνει στον Κύριο.  Αυτή είναι η έννοια του Σταυρού!  Αλλά πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν...

 - Ευλογημένη Πελαγία του Ριαζάν.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΗΡΥΓΜΑ_Η Υπαπαντή του Κυρίου και η τιμωρία της αμαρτίας-Οι τιμωρίες που δόθηκαν στον Αδάμ και οι δικές μας αμαρτίες, Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου- Πνευματικά γυμνάσματα, μελέτη 5η, Β2' μέρος, 2-2-2023, Αρχιμανδρίτου Σάββα Αγιορείτου.

https://www.youtube.com/watch?v=3H8YNDnc2tk

Ανώνυμος είπε...

1) ΚΗΡΥΓΜΑ_Η τιμωρία της αμαρτίας-Οι τιμωρίες που δόθηκαν στους Αγγέλους για την αμαρτία, Αγ. Νικοδήμου Αγιορειτου- Πνευματικά γυμνάσματα, μελέτη 5η, Α1 μέρος, 24-1-2023, Αρχιμ. Σάββα Αγιορειτου:

https://www.youtube.com/watch?v=4WbatOSEFgM

2) ΚΗΡΥΓΜΑ_Η τιμωρία της αμαρτίας-Οι τιμωρίες που δόθηκαν για την αμαρτία στον Αδάμ, Αγ. Νικοδήμου Αγιορειτου- Πνευματικά γυμνάσματα, μελέτη 5η, Β' μέρος, 1-2-2023, Αρχιμ. Σάββα Αγιορειτου:

https://www.youtube.com/watch?v=VpcO-mReZpM

Ανώνυμος είπε...

"Πατρίδα μου είναι η Ελλάδα!" Συγκλονίζει ο ινδιανικής καταγωγής ορθόδοξος επίσκοπος Κολομβίας.

https://www.youtube.com/watch?v=NUgrstjcqf8