Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Καπιστροπανήγυρις στην Μητρόπολη Ιωαννίνων.


Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος μετέβη στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης στην Μητρόπολη Ιωαννίνων για να ομιλήσει γύρω από τα 100 χρόνια από την Σμύρνη. Με το μπεϊμπιλίνο στη μούρη, ως ο πλέον ειδικός, ο Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος έδωσε την ομιλία με τον φλογερό τίτλο: «Η ζωντανή ορθόδοξη πίστη στις καρδιές των ξεριζωμένων Μικρασιατών και Ποντίων αδελφών»!!

Στην καπιστροπανήγυρη της Μητροπόλεως Ιωαννίνων τα μπεϊμπιλίνο είχαν την τιμητική τους. Όπου ράσο και μπεϊμπιλίνο, όπου μπεϊμπιλίνο και ράσο! Εσωτερικός χώρος στην Ελλάδα όπου να γίνεται τέτοιο όργιο με τα καπίστρια δεν υπάρχει. Μόνο μέσα στους Ιερούς Ναούς γίνονται αυτά τα πράγματα. Έχουμε φτάσει δε να πιστεύουμε ότι ακόμη και αν καταργηθεί αυτό το κατάπτυστο μέτρο σε ολόκληρη την Ελλάδα, στους Ναούς θα παραμείνει. Όση προσκόλληση δεν έδειξαν στην Ιερά Παράδοση οι ρασοφόροι, θα την δείξουν τώρα στα μουρόπανα. Μπορεί να έχουμε και μάρτυρες για τα μπεϊμπιλίνο!

«Οι υπόδουλοι αυτοί Έλληνες είχαν πολύ ανώτερη εκκλησιαστική παιδεία σε σχέση με εμάς τους ελεύθερους Έλληνες», είπε ο Καλαμαριάς. «Φαίνεται άλλωστε», θα του έλεγε κανείς. Οι «υπόδουλοι Έλληνες» παρέμειναν ελεύθεροι μέσα τους, σε αντίθεση με τους σημερινούς ελεύθερους, υποτίθεται, ρασοφόρους που φοράνε οικειοθελώς καπίστρι στο κεφάλι. Ο Καλαμαριάς είχε και έναν Αυγουστίνο Καντιώτη να τον καθοδηγήσει, εμείς τί να πούμε που βλέπουμε τσι σκιαγμένες μουτζουρωμένες μούρες τους;

Ανέφερε μετά ότι «για τους πρόσφυγες ήταν πολύ σημαντικό πρώτα να πάρουν τα λείψανα και τις εικόνες τους και έτσι σώθηκαν πολλά λείψανα μέχρι σήμερα.» Σώθηκαν επειδή οι πρόσφυγες πίστευαν και τα θεωρούσαν σημαντικά. Σήμερα όμως τί θα απογίνουν όταν ρασοφόροι σαν τον Κρήνης και τον Ιωαννίνων θεωρούν τα ρινοστοματικά μπεϊμπιλίνο σημαντικότερα;

«Όπου δεν υπάρχει Θεός όλα τελειώνουν. Αν σήμερα έχουμε τόσο θάνατο και πίκρα είναι διότι εκβάλαμε τον Θεό Πατέρα μας από την ζωή μας.», είπε κλείνοντας ο όλος αυτογνωσία Καλαμαριάς! Από τους Ναούς; Δεν εκβάλατε τον Θεό Πατέρα από τους Ναούς για τα μπεϊμπιλίνο;

Ιουστίνε ΕΡΧΕΤΑΙ. Όλα χωρίς Θεό τελειώνουν. Αλλοίμονο στον απλό λαό που θα πληρώσει και αυτός τις δικές σας προδοσίες.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Πληροφορίες από Ρομφαία εδώ.

Φωτογραφίες (ω της βλασφημίας) εδώ.

2 σχόλια:

Νικόλαος Κόλλιας είπε...

Όταν πιστεύουμε ακράδαντα στον Θεό και προσευχόμαστε θερμά, άρχοντες και λαός, ας μην φοβόμαστε τίποτε. Αρκεί να είμαστε συνεπείς και εναρμονισμένοι προς το θέλημα του θεού. Γιατί ένας ασυνάρτητος, ολιγόπιστος και φαύλος λαός, με όμοιους άρχοντες, δεν πρέπει να έχει απαίτηση να τον ακούει και να τον σώζει ο Θεός, κατά τις ώρες των κινδύνων.
Ο Θεός βοηθάει και σώζει όσους τον σέβονται και τον έχουν φύλακά τους, «φυλαχτό» τους σ’ ολόκληρη τη ζωή τους. Τους άλλους τους ανέχεται... και όταν εκφυλιστούν τελείως τους τιμωρεί, για να μην διαταραχθεί η ισορροπία της θείας Δημιουργίας του.
Μακαριστού αρχιμανδρίτη Τιμόθεου Κιλίφη.

Eualia είπε...

Δεν ξέρω αν προσέξατε τις φωτογραφίες, αλλά στον ναό τις Αγίας Μαρίνας οι λειψανοθήκες είναι κλειστές,δεν φαίνονται τα ιερά λείψανα. Επιπλέον,μετά την "ανακαίνιση" ο ναός "μεταμορφώθηκε" ολίγον σε μουσείο. Ίσως για να μην ενοχλούνται οι Δυτικοί. Έχουμε και επισκέψεις το καλοκαίρι!