Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ! “ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ” – ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΞΕΣΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ – ΝΤΡΟΠΗ

giorgos-kasimatis-1024x614

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Κασιμάτης, υπογράμμισε πως τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο
Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, αλλιώς θα τους επιβάλλεται 100 ευρώ πρόστιμο τον μήνα που θα πηγαίνει σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Το εν λόγω μέτρο προκαλεί αντιδράσεις τόσο στους πολίτες, όσο και στον νομικό κόσμο με έγκριτους συνταγματολόγους να κάνουν λόγο για παράνομες τακτικές.
Ένας από τους συνταγματολόγους που αντιδρούν είναι ο Γιώργος Κασιμάτης, ο οποίος, μιλώντας στο Newsbomb.gr, σημείωσε πως το να υποχρεώνεις κάποιον να εμβολιαστεί είναι παράνομο και αντισυνταγματικό.

Ειδικότερα, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου υπογράμμισε πως ο εξαναγκασμός είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας γιατί παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο. «Δεν επιτρέπεται να γίνονται παρεμβάσεις στο σώμα χωρίς συναίνεση. Παραβιάζονται όλες οι αρχές της δημοκρατίας. Όταν επιβάλλεται αναγκαστικά ένα μέτρο, καμία επέμβαση στο σώμα δεν γίνεται χωρίς συναίνεση. Για να γίνει, θα πρέπει να είναι ευρύτατα διαδεδομένη λοιμώδης νόσος που θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και να ξέρουμε ακριβώς την επικινδυνότητά της».

 

4 σχόλια:

ssfffs είπε...

https://i1.wp.com/agiospatrokosmas.gr/wp-content/uploads/2021/12/2.jpg?fit=725%2C407&ssl=1

Λυκούργος Νάνης είπε...

Ούτε η πλέον αχαλίνωτη φαντασία θα μπορούσε να συλλάβει το μέγεθος της ηθικής και πνευματικής καθιζήσεως της κοινωνίας μας, συνεπεία της εκσπασάσης υγειονομικής κρίσεως.
Διχασμός, εθνικά και κοινωνικά επικίνδυνος, διαχωρισμός των ανθρώπων σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και τιμωρητική και εκδικητική διάθεση του κράτους σε βάρος των δεύτερων, αδίστακτος πολιτικαντισμός του τύπου "στις 3 του μήνα αποκλείω τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και στις 30 τον νομοθετώ..." χαφιεδισμός, διάρρηξη των οικογενειακών και φιλικών δεσμών, διαδικτυακός κανιβαλισμός σε βάρος σεπτών ιεραρχών που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση αλλά και σε βάρος άρτι θανόντων συνανθρώπων μας επειδή δεν εμβολιάσθηκαν, τρομολαγνεία και τρομοΰστερία από την πλευρά των αισχρών και βρωμερών ΜΜΕ (μέσων μαζικής εξηλιθίωσης), απολυτοποίηση και υπερέξαρση της βιολογικής συνιστώσας της υγείας σε βάρος των άλλων συνιστωσών,ακόμη και από εκκλησιαστικούς ταγούς, δεινή δοκιμασία της ενότητος του εκκλησιαστικού σώματος.
QUO VADIS ελληνική κοινωνία;

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Χρόνια και χρόνια μέσα στον λάκκο

χαρούμενοι γιά την κατρακύλα μας
και κυλιόμενοι στην πλούσια λάσπη
με χάρι και φινέτσα...

εκπαιδευμένοι στην εντέλεια
γιά τούτο το... αναπάντεχο,

ώστε να πιαστούμε στον ύπνο

και... μουδιασμένοι,

να συναινούμε σε πράγματα που...
θα διαρηγνύαμε τα ενδύματά μας
κάποτε...
καθώς... τέτοια ανήκουστα
μόνον από τέρατα μπορούσαμε να τα περιμένουμε...

αγνοώντας, πώς...
οσοι φέρονταν με τέτοια συστηματική απανθρωπία,
ήταν απλά οι πρώτοι εκπαιδευθέντες

με σχολαστική μεθοδικότητα

ώστε να γίνουν, ο νέος τυπος
τού -μαζικού - ανθρώπου
και δι αυτών να ολοκληρωθεί
ο...λαμπυρίζων θαυμαστός καινούριος κόσμος...


που...μάλλον...
αλλοιώς τον περιμέναμε
να εξελιχθεί...

και τώρα που μάς κρατά γερά,
σκεφτόμαστε πώς... ίσως η αλληλοσφαγή,
να είναι η μόνη... ρεαλιστική...
η μονη..."λογική"... διέξοδος...

προς δόξαν τών βασανιστών μας
που τάχουν μελετήσει όλα στην εντέλεια

και κυρίως
την ψυχολογία και τίς αντιδράσεις
των όχλων...

με...το χάος ως... plan B

ή μηπως και...ώς το βασικό
και τελικό αποτέλεσμα
όλων τών σχεδιασμών...;

Ο Χριστός μεθ'ημών στήτω...!

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Σηκώνει κανείς τα χέρια ψηλά στον Ουράνιο Πατέρα!
Υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται έχουν την ηλικία κ θα πληρώνουν 100 ευρώ + τα τεστ έρχεται 200 ευρώ με τα τεστ.Μπορει να έχει κ ενοίκιο,φροντιστήρια των παιδίων!
Ειληκρινα,δεν υπάρχει λογική!
Φανταστείτε ότι από χθες συνάντησα ανθρώπους που τους ανέβηκε η πίεση! Δεν κοιμούνται από το μέτρο αυτό!

Κατά τα άλλα λέγανε για μη υποχρεωτικότητα κ τώρα το τερματίζουν ,κάνουν κρούση και για ηλικίες 50 και άνω στην υποχρεωτικότητα!

Ψυχολογικά έχει κουραστεί ο λαός!Όπου κοιτάξεις δεν υπάρχει χαμόγελο.Τα παιδιά βλέπεις μέσα στην θλίψη.
Που θα τραβήξει αυτό!