Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς_«Δεν διδάχθηκες, ότι σε δύσκολους καιρούς ο κάθε Χριστιανός είναι ο ίδιος υπεύθυνος για τη Χριστιανοσύνη στο σύνολό της; Ότι κάθε μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας έχει ευθύνη για ολόκληρη την Εκκλησία; Και ότι σήμερα η Εκκλησία έχει εχθρούς και διώκεται από έξω αλλά και από μέσα»

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "ΕΛΛΑΔΑ Μητροπολίτης Δράμας: Να κοπούν οι μισθοί αρνητών ιερέων"Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, γένι και κείμενο που λέει "Merac evros Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: "O Θεός φώτισε τους επιστήμονες και ανακάλυψαν Το εμβόλιο""

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Κοινωνία 15.07 5.07.2021- 11:11 Μητροπολίτης Δωδώνης για αρνητές εμβολίων: <<Ο Θεός να μας απαλλάξει από τους παλαβούς»> Alfavita Newsroom"

Μπορεί να είναι meme 3 άτομα και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: "Εδώ είναι το o, εμβόλιο, εκεί είναι o τάφος""

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Εκκλησίες τα Χριστούγεννα: Απόφαση για σεκιούριτι που θα ελέγχουν πιστοποιητικά"

Μπορεί να είναι meme 1 άτομο και κείμενο που λέει "Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας: <<Αυτό που μας σώζει είναι μόνο το εμβόλιο>> πόρρητο" 

 Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο που λέει "Σεραφείμ για ιερείς κατά του εμβολιασμού: Είναι αδελφοκτόνοι και δεν έχουν θέση στην Εκκλησία"

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "ÛTe πριν10 μήνες Μητροπολίτης Μεσσηνίας: <<Αυτόχειρες οι αρνητές του εμβολιασμού>> 0 meraς PeYG Προτείν FIFPRO και κυβέρνηση καταπολεμούν πριν λεπτά Απόρρητο Γουότφορντ Διακοπή λόγω επείγουσας πριν λεπτά ΑΕΛ-ΠΑΟΚ:"

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: «Ναζί και οπαδοί της Αρίας φυλής οι αντιεμβολιαστές»

 Selini 33 (@33Selini) | Twitter

Τα διδάγματα της ιστορίας  που επαναλαμβάνεται ως φαρσα.
 
«Δεν ήταν ο Χίτλερ ή ο Χίμλερ που με απήγαγε, με χτύπησε και πυροβόλησε την οικογένειά μου. Ήταν ο τσαγκάρης, ο γαλατάς, ο γείτονας, που πήρε μια στολή και στη συνέχεια πίστεψε ότι είναι η κυρίαρχη φυλή».
Karl Stojka
 
«Τα πιο φρικιαστικά, τα πιο τερατώδη εγκλήματα διαπράττονται από συνηθισμένα άτομα. Από γραφειοκράτες. Από οικογενειάρχες. Από απλούς ανθρώπους μετατρέπονται σε φονικά όργανα του ολοκληρωτισμού.»
 
«Ο Άιχμαν δεν ήταν ένας «δαίμονας του κακού».
 Ήταν ένα κοινότοπο ανθρωπάκι, ένα ασήμαντο γρανάζι στα σπλάχνα ενός τερατώδους γραφειοκρατικού μηχανισμού. Χωρίς αυτό ασφαλώς να μειώνει την ευθύνη του στο ελάχιστο.»
"‘Η κοινοτοπία του Κακού" της Χάνα Άρεντ,
Εβραίας δημοσιογράφου και συγγραφέα.
 
Σχόλιο: Το ίδιο ισχύει παντού και πάντα
Όταν ο εξουσιαζομενος νοιώσει εξουσιαστής μεταμορφώνεται σε τέρας.
Έδιωξαν τους τσάρους οι μπολσεβίκοι και μετά την επικράτησή τους ήταν εχθρός ο γείτονας
Έριξαν τον Μπατίστα και τους ήπιε το αίμα ο Κάστρο.
Είναι πνευματική μετάλλαξη. 
Σήμερα βιώνουμε και τον κριμένο φασισμό των ποιμένων ..που κρύβανε τόση μισανθρωπία όλοι αυτοί;

3 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Μάς εκπλήσσει...
η αγριότητα τής ζωής
χωρίς Θεό...

...

Έχοντας γαλουχηθεί με
τα περί "πολιτισμού" και "πολιτισμών"
αφηγήματα...
τής μαζικής λαϊκής εκπαίδευσης

και...
με την ψευδαίσθηση πώς ο άνθρωπος θα χτίσει κάποτε έναν επί γής παράδεισο...

-όπου θα ρέει μέλι και γάλα-

με μόνη διαφωνία, το άν αυτός ο παράδεισος
θα είναι...μπλέ...
κόκκινος...
πράσινος...
γκρί...
ή ...μαύρος!

Ξεχνάμε πώς μ ό ν ο ν όταν οι άνθρωποι
πλησιάζουν στον Θεό
και γιά όσον καιρό
αποζητούν την
παρουσία του

η γή...μεταμορφώνεται
κι ανθίζει αληθινά!



Νικόλαος Κόλλιας είπε...

Εποίησε κράτος εν βραχίονι αυτού, διεσκόρπισεν υπερηφάνους διανοία καρδίας αυτών· καθείλε δυνάστας από θρόνων και ύψωσε ταπεινούς, πεινώντας ενέπλησεν αγαθών και πλουτούντας εξαπέστειλε κενούς.

Παναγιωτης Μακρυγιαννης είπε...

Χωρίς Χριστό όλα επιτρέπονται....