Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Χωρίς υπερβολή... Οι λύκοι θα κρίνουν τα πρόβατα.

Στους ''εκκλησιαστικούς ανακριτές'' Άνθιμο Αλεξανδρουπόλεως και Ιγνάτιο Δημητριάδος παραπέμπονται οι Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας...

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενοΜπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, γένι και εσωτερικός χώρος 

 

 Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και γένι

 Το κατάπτυστο ρεπορτάζ

- Λαβούσα υπ’ όψιν την εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων σχετικώς προς τις επιστολές και λοιπές ενέργειες των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και κατόπιν της από 15ης Ιουλίου ε.έ. αποφάσεώς Της, εδέχθη τους εν λόγω Αρχιερείς για να παράσχουν προφορικές εξηγήσεις αναφορικώς προς τις επιστολές και λοιπές ενέργειές τους, με τις οποίες εξεδήλωσαν απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών.

Μετά την ακρόασή τους θεώρησε ανεπαρκείς τις παρασχεθείσες εξηγήσεις και ζήτησε την εκ μέρους τους επικαιροποίηση των υπεσχημένων κατά την εις Επίσκοπον χειροτονία και την Διαβεβαίωση τους, ως προς την συμμόρφωσή τους προς τις εκάστοτε συνοδικές αποφάσεις.

Μετά ταύτα, αρνηθέντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών να αποδεχθούν την πρόταση της Δ.Ι.Σ., όρισε ομοφώνως – δυνάμει του άρθρου 143 του Νόμου 5383/1932 «Περί εκκλησιαστικών δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας» – ανακριτές, διά μεν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, και διά δε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο.

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η εκκλησία της Ελλάδος έχει μια εντυπωσιακή παράδοση να διώκει όσους επισκόπους πιστεύουν στο Θεό.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Τα πολυσυγχρωτισμένα...

με κάθε...
οικουμενίστικη
καιροσκοπική πολυχρωμία

...χαρωπά λυκόπουλα...

λάτρεις τής...κάθε...
..."αμάλ"...
ώς καθαρόαιμοι...λές
αμαλικήτες...

σε νέα... parades
κατά τής πίστης τών
πατέρων μας...
και τών πατέρων τους

γνήσια γαρ...
γενιτσαρόπουλα...!

έσχατος πάντων... είπε...

Εν τούτω γνωσονται πάντες ότι εμοί μαθηταί εστε εάν αγάπην εχητε εν αλλήλοις...

Ο ζων λόγος του Θεού Λόγου
καθρέπτης πάντων
των ανθρωπίνων...!

Ανώνυμος είπε...

Για ποιο "συλλογικό όργανο διοικήσεως της Εκκλησίας" μιλάνε οι πραξικοπηματίες, που έχουν καταλύσει το συνοδικό σύστημα;;;

Για ποιες "συνοδικές αποφάσεις";;;
Τις αποφάσεις του -τρεις κι ο κούκος- ολιγαρχικού, αποστατικού κονγλαβίου, μετά του Κοπρωνύμου "Πάπα" Αθηνών;;;

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς φίλε μου και η ιεραρχία όλη να συνεκαλείτο, δε θα άλλαζε τίποτα. Η βρωμιά και το ξεπούλημα πάνε πολύ σε βάθος και μόνο γεγονότα μεγέθους Παλαιάς Διαθήκης μπορούν να διορθώσουν την κατάσταση. Ή γεγονότα μεγέθους Αποκαλύψεως, μια και καλή.

Ανώνυμος είπε...

Η Χάρη του Κυρίου, της Παναγίας, του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου, του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου και των Πατέρων, καθώς και του Αγίου Νεκταρίου ας είναι μαζί με κάθε διωκόμενο Ορθόδοξο Αρχιερέα και Ιερέα.

mike είπε...

Πως το έλεγε ο μακαρίτης ο Φίλιππος Συρίγος στο Eurobasket του 87; Ο διαιτητής βλέπει με κόκκινα γυαλιά!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Απόσπασμα από την ανοιχτή Επιστολή – εν Αγίω Όρει τη 23η Ιανουαρίου 1969 – του Αγίου Παϊσίου:

Ας γνωρίσουμε καλά ότι η Ορθόδοξος Εκκλησία μας δεν έχει καμμίαν έλλειψιν. Η μόνη έλλειψις, που παρουσιάζεται, είναι η έλλειψις σοβαρών Ιεραρχών και Ποιμένων με Πατερικές αρχές. Είναι ολίγοι οι εκλεκτοί· όμως δεν είναι ανησυχητικό. Η Εκκλησία είναι Εκκλησία του Χριστού και Αυτός Την κυβερνάει. Δεν είναι Ναός που κτίζεται με πέτρες, άμμο και ασβέστη από ευσεβείς και καταστρέφεται με φωτιά βαρβάρων, αλλά είναι ο ίδιος ο Χριστός· «και ο πεσών επί τον λίθον τούτον συνθλασθήσεται· εφ’ ον δ’ αν πέση λικμίσει αυτόν» (Ματθ. κά 44-45). Ο Κύριος, όταν θα πρέπει, θα παρουσιάσει τους Μάρκους τους Ευγενικούς και τους Γρηγορίους Παλαμάδες δια να συγκεντρώσουν όλα τα κατασκανδαλισμένα αδέλφια μας, δια να ομολογήσουν την ορθόδοξον πίστιν, να στερεώσουν την Παράδοσιν και να δώσουν χαρά μεγάλη εις την Μητέρα μας…»

ΆΞΙΟΙ!!! Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ ρε αρχηγέ 5:56, το χρειαζόμουν να το διαβάσω αυτό.

Γεωργιος είπε...

Αξιοι. Και καλην απολογια σε ολους μας τους υπολοιπους στο φοβερο κριτηριο

Ανώνυμος είπε...

Όντως παράξενο όμως πλήρως συμβατό με τον δαιμονισμό της σατανοκρατούμενης
νεάς εποχής ....... να σε κρίνουν - ελέγχουν δύο πανηλίθιοι συγκρητιστές ..
οργανάκια των στοών

Ανώνυμος είπε...

Πανηλίθιοι συγκρητιστές χαχαχαχα.

Ειδικά του Νάτσο δε φαίνεται να του κόβει, είναι αλήθεια. Κάθε που βλέπω τα μούτρα του, τον σκέφτομαι να κλαίγεται όταν θα τον έχουν πετάξει σα στιμμένη λεμονόκουπα και δε θα ξέρει που να αποτανθεί για να πει τον πόνο του. Ο άλλος φοβάμαι ότι είναι ευφυής, επικίνδυνος και ψηλά στην ιεραρχία της στοάς. Έχει την ικανότητα να κάνει πάρα πολύ κακό ο Άνθιμος. Περισσότερο απ' τον Άρειο, το Νεστόριο και τους εικονομάχους μαζί. Είναι κι η εποχή μας τέτοια που ευδοκιμεί το κακό. έχει πρόσφορο έδαφος. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Θα περιμένουμε!

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Ευχαριστούμε...!

Ό,τι έπρεπε...!

Ανώνυμος είπε...

Το να σε κρίνουν άτομα σαν τους συγκεκριμένους ανακριτές αποτελεί παράσημο τιμης- πολλώ μάλλον αν σε καταδικάσουν κιόλας...

ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ είπε...

«Μακάριοί ἐστε ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καί διώξωσι καί εἴπωσι πᾶν πονηρόν ῥῆμα καθ᾿ ὑμῶν ψευδόμενοι ἕνεκεν ἐμοῦ. χαίρετε καί ἀγαλλιᾶσθε, ὅτι ὁ μισθός ὑμῶν πολύς ἐν τοῖς οὐρανοῖς» (Ματθ. ε΄, 11-12)

Ανώνυμος είπε...

Μνήσθητι Κύριε των δούλων Σου, Κοσμά αρχιερέως και Σεραφείμ αρχιερέως, των διωκομένων υπό βαρβάρων και αισχίστων αποστατών δια το Όνομά Σου το Άγιον.

Γεωργιος είπε...

Ακριβως. Οπως τον Χριστο ετσι και τους πιστους του

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Αμήν!
Γένοιτο!

Ανώνυμος είπε...

Να υποθέσουμε ότι προδότης θεωρείται και ο Δρυινουπολεως????

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ: Στις 26 Αυγούστου πρόκειται να προβληθεί στις αίθουσες των κινηματογράφων η ταινία «Ο άνθρωπος του Θεού« που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νεκτάριο, τον επίσκοπο που διώχθηκε από "συνοδικούς" του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και της Εκκλησίας της Ελλάδος...
Και την ίδια εβδομάδα ανακοινώνουν διώξεις για μη υπακοή στην κυβέρνηση σε Μητροπολίτες πακέτο με ανεμβολίαστους πολίτες.
Αυτό είναι το ίδιο γελοίο με την Πανορθόδοξη(ενώ έλλειπαν οι μισές εκκλησίες) Σύνοδο 2016, που έγινε 665 χρόνια μετά την 9η του 1351.

Ανώνυμος είπε...

Αμήν γένοιτο!!!

γερολακος74 είπε...

Ελπίζω να μην φανούν αδελφοκτομοι και Θεομπαικτες αλλά να αθωώσουν τους Επισκόπους Κερκύρας και Κυθήρων

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Όπως γνωρίζω,εάν κάποιος προσάψει κατηγορία εις βαρος του πλησίον του, όπως έκανε σ'αυτον,το ίδιο θα γίνει κ σε εκείνον αντίστοιχα.Λευιτ.24,19_20).
Γεμίσαμε από αδικίες ,διαιρέσεις κ υποδιαιρέσεις.
Θυμήθηκα τον
Τον ΗΣΑΙΑ.
ΘΑΥΜΑΣΕ την πτώση του Εωσφόρου,και ΘΡΗΝΩΝΤΑΣ( θαύμασε θρηνώντας) λέει πως εξέπεσε από τον ουρανό ο Εωσφόρος,ενώ στηλίτευσε την ελευθερία και την παραφροσύνη του.
Και όταν ο Εωσφόρος είπε πως θα ανέβει πάνω στα άστρα και θα καθίσει στα ψηλά βουνά και θα ανέβει πάνω στα σύννεφα κ θα γίνει ΟΜοιος με τον Ύψιστο,αποκάλυψε τον εαυτόν του στην ουσία αποστάτη Του Θεού και τότε εξέπεσε.
" Τώρα θα κατέβεις στον Άδη και στα θεμέλια της γης"ΗΣΑΙΑ 14-15)).

Γεμίσαμε την ψυχή μας από αδικίες ...η ιστορία το έχει καταγράψει κ εμείς δεν πήραμε το μήνυμα,δεν καταλάβαμε ,χάσαμε την πίστη μας και μας εγκατέλειψε το θάρρος μας και δεν μπορούμε να δούμε καλά.
Για ποιο λόγο τόσες διαιρέσεις,το βάθος αυτου του στεναγμού της διαιρέσεως πρώτα με Τον Τριαδικό Θεό κ έπειτα με τους αλλους!!
Εύχομαι το αίμα του αδελφού να μη για πάνω στη γη ώστε να φθάνει στα αυτιά Του Θεού!!
Δεν θέλω να ρίχνω λάδι στη φωτιά.
Γιατί το έργο του καθενός,το γνωρίζει Ο Κύριος!
Επιθυμώ την καταλαγη και την επιστροφή.

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Το αίμα του αδελφού,να μην β ο α πάνω στη γη!

Ανώνυμος είπε...

Λόγια, λόγια, λόγια... Αλλά βρίσκουν και τα κάνουν..
Αν βρίσκονταν πιστοί να συμπαρασταθούν στους Αγίους Κυθήρων και Αιτωλίας όσο οι υπόλοιποι τους ανέβαζαν στο Σταυρό ίσως να είχαν πιο περιορισμένο θράσος

Ανώνυμος είπε...

Είναι αποφασισμένοι αγαπητέ. Δεν υπολογίζουν αντιδράσεις. Εκτελούν εντολές. Πόσοι να βρισκόμασταν να συμπαρασταθούμε και πώς;

Και για κάποιον άλλο πιο πάνω, ναι μας θλίβει αφάνταστα η υπογραφή του Δρυϊνουπόλεως κάτω από πολλές από τις προαποφασισμένες συνοδικές αποφάσεις του τελευταίου έτους. Δεν υπάρχει μόνο το βορειοηπειρωτικό πρόβλημα στον τόπο μας, προς τιμήν του είναι ο μόνος που το θυμάται, αλλά δεν είναι το μόνο.

Ανώνυμος είπε...

2:39 μ.μ.

Όσοι και έξω από τη Δ.Ι.Σ
Θα κάναμε το χρέος μας και θα αφήναμε τα μοιρολόγια ..
Ένας Θεολόγος, μεγάλη αντιαιρετικη μορφή ο αείμνηστος έλεγε ; Αν δεν μπορείς να τον αποκαθηλώσεις (τον Εσταυρωμένο) τουλάχιστον κάτσε δίπλα του να του συμπαρασταθείς.
Πόσοι ήταν δίπλα στο Θεό μας τη ώρα του μαρτυρίου;
Όσο για τους “αποφασισμένους” είναι δυσδιάκριτη η δειλία τους λόγω της δικής μας αναποφασιστικότητας

Ανώνυμος είπε...

Αιτωλίας & Ακαρνανίας εννοείς;

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ ΟΚ, είμαι όμως 500 χιλιόμετρα απ' τη Μονή Πετράκη που συνεδρίαζε η ΔΥΣ. Μονίμως σ' αυτές τις κουβέντες του διαδικτύου το ίδιο πράμα. Ο συνομιλητής πάντα υποθέτει ότι όλος ο κόσμος μένει κάπου ανάμεσα Σεπόλια και Δάφνη.

Λέω ότι είναι αποφασισμένοι λόγω των ατόμων που έβαλαν να κάνουν ανακρίσεις. Ας μαζευτούμε και εκατό χιλιάδες έξω από τη ΔΥΣ, ο αρχιμασώνος ο Αλεξανδρουπόλεως θα ιδρώσει; Αυτός έχει τις εντολές του, άλλον ακούει, ούτε το λαό ούτε το Θεό. Τέλος πάντων.