Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Παρέμβαση Ελένης Θεοχάρους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών και τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα


Ελένη Θεοχάρους: «Να σταλεί ad hoc επιτροπή του ΕΚ στη Βόρεια Ήπειρο»
Η Ευρωβουλευτής της Ομάδας του ECR (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές) Δρ Ελένη Θεοχάρους και Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, μετά από απόρριψη αιτήματος της ομάδας του ECR για συζήτηση της υπόθεσης σχετικά με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Δρ Θεοχάρους ζητώντας εφαρμογή της διαδικασίας one-minute speech (δικαίωμα ομιλίας για ένα λεπτό), πρόεβη στην ακόλουθη δήλωση έναντι του Σώματος:
«Χθες η Κυβέρνηση της Αλβανίας με κήρυξε persona non grata. Γιατί υπερασπίζομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, που καταπατούνται από το αλβανικό καθεστώς και η οποία ζει μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας και σιωπηρής εθνοκάθαρσης.
Η δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού σε περιοχές αμιγώς ελληνικές αλλάζει δραματικά με την μεταφορά εποίκων, τα περιουσιακά δικαιώματα των Ελλήνων καταπατούνται από το κράτος με εκφοβισμό και αυθαίρετες και παράνομες πράξεις, ενώ τα εκπαιδευτικά δικαιώματα τους και η χρήση της Ελληνικής γλώσσας διώκονται συστηματικά.
Πριν λίγο καιρό οι Αλβανοί δολοφόνησαν τον Αριστοτέλη Γκούμα γιατί μιλούσε Ελληνικά, πριν λίγες μέρες τον Κωνσταντίνο Κατσίφα γιατί ύψωσε την Ελληνική σημαία.
Λυπάμαι που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θέλησε να συζητήσει την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας. Θεωρώ ότι οφείλει να αποστείλει πάραυτα μία ad hoc επιτροπή που θα αναζητήσει την αλήθεια για όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Kοινότητα, χωρίς την παρουσία των χαφιέδων του καθεστώτος που τρομοκρατούν τους πολίτες».
πηγή

3 σχόλια:

Orthodox True είπε...

Μπράβο της, έχει ολοζώντανη ψυχή, δυνατότερη από πολλούς, και την χαίρομαι.
Τρανό παράδειγμα γενναιότητας στον εξαρνο αιώνα της αποστασίας.
Εύχομαι να καρποφορήσει ο αγώνας της.
Το πολύ σημαντικό με τους γενναίους της αλήθειας και της δικαιοσύνης, πως μόνο ένας χρειάζεται για να κάνει τη διαφορά, και να καταπνιξει όλη τη γουρουνομαζα όλου του κόσμου που υπηρετεί το διάβολο.
Μόνο ένας ποδοπαταει κάτω όλα τα σκουλήκια όλου του κόσμου.
Ο Θεός αγαπάει τη Δικαιοσύνη, και μεγενθύνει τη φωνή της Αλήθειας στις καρδιές μας.

Ανώνυμος είπε...

Να μου ζήσεις Ελληνίδα Γυναίκα Πολιτικός. Αν είχαμε πολιτικό κριτήριο θα έπρεπε να ήσουν Πρωθυπουργός της Ελλάδος...!!!...Μιχάλης7123

Μαργαριτα είπε...

πόση ελπίδα μας δίνει η ύπαρξη αυτής της ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ!!!!!!!