Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Η Eλληνική λεβεντιά.



Μέσα στις ψυχές των νέων μας είναι ριζωμένη βαθιά η κληρονομιά των Αγίων μας, η θυσία και η προσφορά, η προσευχή και η πίστη στον Χριστό, η ταπεινή διάθεση της ορθόδοξης ψυχής που μόνο αγαπά. Είναι αντρειωμένοι και σκληραγωγημένοι, ζούνε σε συνθήκες περιβάλλοντος και γνωρίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή το σπίτι τους την γλυκιά πατρίδα μας την Ελλάδα μας με τα ψηλά και όμορφα βουνά της, τα παραδοσιακά χωριά της και τα προπύργια της λατρευτής αγάπης μας προς τον Χριστό τα μοναστήρια μας.

Ήρθαν ταπεινοί προσκυνητές του Αγίου γέροντος των ημερών μας του παππούλη της αγάπης και της θυσίας του Πορφυρίου μας του πανελλήνων γέροντος μας. Μετά την εσπερινή παράκληση καθίσαμε κύκλο της τραπέζης του αρχονταρικιού και μιλήσαμε για τον βίο και τους λόγους του γέροντος. Γλύκαναν και απάλυναν οι ψυχές μας γιατί ανάμεσα μας έντονη και αισθητή η παρουσία του, σαν νάθελε με κείνο το ψυχομέτρημα που μας έκανε όταν έπιανε τον σφυγμό μας να τους ψυχομετρήσει όλους, να θεραπεύσει τις ανήσυχες ψυχές και να μας προσδώσει την αναζήτηση του αγιασμού.
Η συζήτηση πήρε φωτιά, οι ερωτήσεις οι απορίες πολλές, μέσα σ’ όλα τι είναι αυτό που μας κρατά ζωντανούς μέσα στο ακριτοχώρι της Θράκης; Μα η πίστη στον λόγο του γέροντος να αναβιώσει ο μοναχισμός στην Θράκη.

Τι είναι αυτό που σας έβγαλε από τα σπίτια σας και πήρατε τα βουνά; Είναι η αγάπη για την πατρίδα μη κατακτηθεί από τους βάρβαρους ε!!!! Να λοιπόν κοινός ο σκοπός της αφιέρωσης και μας ως φαντάρους μοναχούς που προσεύχονται συνεχώς πάλιν και πολλάκις μας έστειλε να αγιάσουμε και να μαρτυρήσουμε αρκεί να μείνουμε προσηλωμένοι στον Χριστό.
Τότε και μόνο τότε γινόμαστε ένα και ενωνόμαστε ως ένα σώμα με κεφαλή τον Χριστό.
πηγή :Ιερόν Ησυχαστήριον Αγίου Πορφυρίου Γέρακα Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια: