Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Τα Αγραφα εκπέμπουν ξανά SOS για τις ανεμογεννήτριες!



Ευρυτανία: Πρόεδροι κοινοτήτων, συλλόγων και κάτοικοι χωριών στα νοτιοανατολικά της οροσειράς εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην εγκατάσταση αιολικών σταθμών με 79 γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες. ● Κινδυνεύει το ελατόδασος του Φουρνά που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της Ελλάδας.

Tην πλήρη αντίθεσή τους στην εγκατάσταση των αιολικών σταθμών με συνολικά 79 γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες στα νοτιοανατολικά Αγραφα εκδήλωσαν οι πρόεδροι των κοινοτήτων, των συλλόγων και οι κάτοικοι των χωριών στις Δημοτικές Ενότητες Φουρνά, Κτημενίων, Μενελαΐδας, Ρεντίνας και Καλλιφωνίου, σε τοποθετήσεις τους σε ενημερωτική εκδήλωση στον Φουρνά Ευρυτανίας που οργάνωσαν η κοινότητα του Φουρνά και η «Κίνηση Πολιτών για τα αιολικά στις Δ.Ε. Φουρνά και Κτημενίων».

Οι εγκαταστάσεις των τεράστιων ανεμογεννητριών, συνολικού ύψους 200 μέτρων, πρόκειται να γίνουν μέσα σε δάσος. Σε συνδυασμό με τα συνοδά έργα (διάνοιξη δρόμων πρόσβασης με πλάτος τουλάχιστον 10 έως 20 μέτρα, εσωτερική οδοποιία με εκσκαφές και εκβραχισμούς, προσωρινή εγκατάσταση εργοταξίων, ανέγερση οικίσκων ελέγχου, υπόγειο και εναέριο δίκτυο μεταφοράς με πυλώνες για τη σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, ανέγερση υποσταθμού ανύψωσης τάσης), θα προκαλέσουν υποβάθμιση, διάβρωση, κατακερματισμό και καταστροφή των φυσικών βιοτόπων των οργανισμών του δάσους, θα επιδράσουν αρνητικά στη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής και θα αυξήσουν δραματικά τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.


 Τι σύμπτωση, όπου εκδηλώνεται φωτιά σε βουνά και Natura τόπους μετά από λίγο καιρό τοποθετούνται ανεμογεννήτριες ...

 διαβάστε :Κα(η)μένη Ελλάδα !

Δεν υπάρχουν σχόλια: