Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Κα(η)μένη Ελλάδα !

Τι σύμπτωση όπου  εκδηλώνεται φωτιά σε βουνά και  Natura τόπους μετά από λίγο  καιρό  τοποθετούνται ανεμογεννήτριες ..Πού βρίσκονται οι ανεμογεννήτριες στην Ελλάδα 

Έχουν δημιουργήσει  ηλεκτρονική εφαρμογή με τον γεωπληροφοριακό χάρτη βεβαίως βεβαίως .... Ο χάρτης περιλαμβάνει όλα τα αιολικά πάρκα και τις ανεμογεννήτριες σε λειτουργία στην Ελλάδα στο τέλος του α’ εξαμήνου του 2024.


Για δείτε Μελέτη του Χάρβαρντ τι λέει για τις ανεμογεννήτριες  εδω

4 σχόλια:

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Καημένε κόσμε να λέμε.Διοτι θα λέμε "φονικοί καύσωνες" σε λίγα χρόνια και η ιδέα αντικατέστησε τα δάση με" Φουρφουρια ",κοινώς ανεμογεννήτριες.

Τα προβλήματα μεγαλώνουν όταν χρησιμοποιούνται ανεμιστήρες για εξοικονόμηση ρεύματος αντί κλιματιστικά αλλά οι ανεμιστήρες είναι φάκα στη φάκα ,καθώς η ήδη υπάρχουσα ζεστη,,,, με τον ανεμιστήρα δημιουργει θερμό αέρα μέσα στο σπίτι και όχι μόνο.
Πολλά προβλήματα θερμοπληξίας και κοκκίνισμα στα χέρια και στα πόδια,σα να υπάρχει σόμπα εν μέσω καύσωνα.
Αποτέλεσμα
Αύξηση θερμοκρασίας δλδ πυρετός,εξανθήματα στα χέρια κ στα πόδια και αλοιφές διαφορες,παγοκυστες και νερό άφθονο συνεχώς..
Είδα αυτό που έπαθα κιεγω ..γι'αυτό μιλάω!
Ένα μήνα θεραπεία .
Προσοχή !!



Βασίλειος είπε...

Από τον χάρτη με τις εν λειτουργία ανεμογεννήτριες ανά την επικράτεια φαίνονται οι περιοχές όπου τυχαίως ( ; ) καταστράφηκαν δάση με μεγάλες πυρκαγιές : Εύβοια, Έβρος, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Ρόδος και τώρα η Κρήτη όπου θέλουν να εγκαταστήσουν 13.500 μονάδες.
Η καταστροφή των δασών και η μετατροπή των κορυφογραμμών σε βιομηχανικές ζώνες παραγωγής πανάκριβης ενέργειας αποτελεί έγκλημα κατά του περιβάλλοντος με συνέπειες που αφορούν όχι μόνο στην αύξηση της θερμοκρασίας που λέει η μελέτη που δημοσιεύετε αλλά και την κλιματική αλλαγή που επιδεινώνει η δραστική μείωση του πρασίνου . Λιγότερες βροχές, μεγαλύτερες πλημμύρες , διάβρωση του εδάφους, σταδιακή ερημοποίηση. Σε αυτά να προσθέσουμε τη καταστροφή σε όλες τις άλλες μορφές αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής . Παράδειγμα η Εύβοια που λόγω του μεγάλου αιολικού δυναμικού μετατράπηκε σε ένα τεράστιο βιομηχανικό αιολικό συγκρότημα . Κάτοικος της Εύβοιας σε περιοχή που μπήκαν εκατοντάδες ανεμογεννήτριες μας έλεγε ότι στο τόπο αυτό δεν υπάρχει πια τουρισμός, ούτε αγροτική , ούτε κτηνοτροφική, ούτε μελισσοκομική παραγωγή και όταν προσπαθούν να πουλήσουν τη γη τους και να φύγουν για αλλού δεν βρίσκουν αγοραστές καθώς η αξία της γης τους είναι σχεδόν μηδενική. Δηλαδή να πεθάνουμε όλοι για να ζήσουν ως πρίγκηπες δύο οικογένειες και οι συν αυτών παρατρεχάμενοι και χρηματοδοτούμενοι !

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

... νερόμυλος κι ανεμόμυλος

το μέτρο τής ωφέλιμης και χρήσιμης χωρίς παρατράγουδα
ανθρώπινης επινοητικότητας...

ο γιγαντισμός, τα φαραωνικά έργα,
η τεχνολογία στα χέρια όλων όσων
στοχεύουν να παραμερίσουν τον Θεό
και γυρίζουν την πλάτη στην Σοφία του

αργά η γρήγορα φανερώνονται απόγονοι
εκείνου τού βέβηλου πύργου που έφερε τη σύγχιση

φανερώνοντας
-Θεία Προνοία-
όλη την παράνοια...
που έκρυβε και κρύβει
η ψευδαίσθηση

τής ανθρώπινης παντοδυναμίας...

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Οπωσδηποτε έχει ζημιά και στον άνθρωπο.
Διότι έπαθα αυτό που θα πάθαινα αν έκανα ηλιοθεραπεία αλλά υπό σκιάν,μέσα στο σπίτι μου για να λυτωσω να μη χρησιμοποιώ ρεύμα μέσω κλιματισμού.
Ο οποίος κλιματισμός δεινοπάθησε και αυτός όπως μου είπε ο τεχνικός που έφερα ,όταν έβγαινε αέρας χλιαρις,μετατροπή σε ζεστό περίπου ,που ενώ το κατεβάζεις στους 27 26 25 β. Δεν απέδιδε ...μόνο μετά από ώρες έπιανε τη θερμοκρασία .
Όπως δηλαδή όταν χιονίζει και ο κλιματισμός υπολειτουργεί στο Θέρμο διότι βγάζει ψυχρό κ θερμό αέρα και δεν φθάνει ειδικά στα διαμερίσματα που είναι στους πάνω ορόφους.
Συνεπώς,ζοριζεται όπως μου το έδωσε κ το κατάλαβα ο τεχνικός ...λόγω καιρικών συνθηκών.
Οπότε το πληρώνουμε σε ρεύμα είτε αγοράζουμε μεγαλύτερο μηχάνημα ,που θα χαλάει περισσότερο ρεύμα.
Οπότε ποια η αξία των ανεμογεννητριών δλδ πρέπει να βλέπουμε και να κρίνουμε και να ρωτάμε από πριν.
Στην ουσία κάηκα μέσα στο σπίτι χωρίς φωτιά.
Βεβαίως τα είχε η Γερμανία αυτά,αλλά στη Γερμανία που δεν έχει τέτοιες θερμοκρασίες,δεν φάνηκαν χρήσιμα.
Έτσι όπως το είδα στη ζέστη και πιο πολύ νερό χρησιμοποιεί κάποιος και τώρα περισσότερο και στο μπάνιο και στα πλυντήρια .Ποιος χάνει στην ουσία για πείτε που όλα τα ανεβάζουν και αδυνατούμε να καλύψουμε υποχρεώσεις;
Χίλιες φορές τα δέντρα και θα δείτε με τις πρώτες μπόρες τι πλημμύρες έχουν να γίνουν.
Δυστυχώς,δεν υπάρχει μυαλό ούτε καρδιά!