Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Τι μπορούμε να κάνουμε για να μην πάρουμε τις φασιστικές τους ταυτότητες!



Να ενημερώσουμε πρώτα για τα βασικά, γιατί έχουμε διαβάσει πολλές ανακρίβειες.
  1. Με νέο ΦΕΚ η ισχύς της ταυτότητας είναι πλέον 10 και όχι 15 χρόνια.
  2. Με νέο ΦΕΚ δόθηκε η δυνατότητα για την έκδοση διαβατηρίου με ισχύ 10 χρόνια από τα 5 που ήταν.
  3. Από το Σεπτέμβριο(δεν ξέρουμε ακριβή ημερομηνία, ίσως αργήσουν κι άλλο λόγω υποδομών), δεν θα υπάρχει δυνατότητα να βγάλετε την παραδοσιακή ταυτότητα που ξέρατε μέχρι σήμερα, αλλά ακόμα μπορείτε.
  4. Ακόμα και αν προμηθευτείτε τώρα καινούργια ταυτότητα, το σχέδιο είναι να υποχρεώσουν όλους να αλλάξουν τις σημερινές ταυτότητες με της νέας τεχνολογίας τα επόμενα 2 χρόνια.

Ο μόνος τρόπος για να το αποφύγετε για 10 χρόνια μέχρι και το 2032, είναι να πάτε να βγάλετε ένα διαβατήριο 10ετίας χρησιμοποιώντας την ταυτότητα που έχετε ήδη. Αν η ταυτότητά σας έχει περάσει 10ετία και δεν την δεχτούν όταν θα πάτε να βγάλετε διαβατήριο, απλά τώρα ακόμα προλαβαίνετε να την αντικαταστήσετε μέσα στον Αύγουστο.

Για έκδοση Διαβατηρίου 10ετίας χρειάζεστε:

  1. Μια έγκυρη ταυτότητα.
  2. Φωτογραφίες ειδικές για διαβατήριο κόστος γύρω στα 10 Ευρώ.
  3. Παράβολο γύρω στα 80 Ευρώ.
    https://www.passport.gov.gr/diadikasia-ekdosis/documents/eparavolo.html
  4. Να επισημάνετε ότι θέλετε διαβατήριο 10ετίας.

*Για εσάς που έχετε ήδη διαβατήριο, ανανέωση διαβατηρίου δικαιούστε μόνο αν απομένει λιγότερο από ένας χρόνος μέχρι τη λήξη του. Εκτός αν το έχετε χάσει.

Το διαβατήριο είναι επίσημο έγγραφο της ΕΕ. Δεν μπορεί να σας ζητηθεί να το αλλάξετε μόνο στην Ελλάδα και θα ισχύει για 10 χρόνια. Εκτός και αν αλλάξει τα διαβατήρια όλη η ΕΕ, πράγμα λίγο δύσκολο. Άρα μέχρι το 2032 όταν σας ζητείτε ταυτότητα για οποιαδήποτε νομική χρήση, μπορείτε νομιμότατα να χρησιμοποιείτε το διαβατήριό σας, εντός και εκτός Ελλάδας και εντός και εκτός ΕΕ.

 πηγή

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τις Νέες ταυτότητες (και μονο) που θα έρθουν ισχύει η 10ετία. Εδώ: https://www.taxheaven.gr/circulars/42593/8200-0-109568-16-2-2023

Για τις παλιές ισχύει το πολύ η 5ετία. Εδώ: https://www.e-nomothesia.gr/kat-deltia-tautotetos/koine-upourgike-apophase-82000-297647-2018.html
(Ευχαριστώ τον Cave Dweller που μου το θύμισε)

Τα περί διαβατηρίου δεν είναι λύση ούτε πνευματική αλλά ούτε και κοσμική. Θα το καταλάβετε εν καιρώ.
Εδώ πάμε για ΟΜΟΛΟΓΙΑ και θέλουμε "ιμιτασιόν" λύσεις;
Μου θύμησε το χειρόγραφο του Αγίου Παίσίου: "Επίσης επί Δεκιου, με διάταγμα ζητούσε να ομολογήσουν την θρησκεία των ειδωλολατρών, και όσοι χριστιανοί δήλωναν, και θυσίαζαν στα είδωλα, επαιρναν πιστοποιητικό, και γλίτωναν το μαρτύριο. Όχι μόνον αυτοί ήταν αρνητές του Χριστού, άλλα και εκείνοι οπού έδιναν χρήματα στους ειδωλολατρας στην επιτροπή, και έπαιρναν το πιστοποιητικό, χωρις να αρνηθούν, οι ονομαζόμενοι “λιβελλοφοροι” και αυτούς η εκκλησία μας τους θεώρησε αποστατας-πεπτωκοτας."
Αλλά και κοσμικά να το δούμε από πλευράς φακελλώματος, μήπως με το διαβατήριο δεν εχει τσιπακι; Μηπως το διαβατήριο δεν μπορεί να σκαναριστεί; Καθε σκανάρισμα λοιπον ειναι και ενα φακέλωμα.

Για υτό θελει προσοχη απο εμας τους Χριστιανους να μην βγάλουμε εξω και την πνευματικη χροια του ζητηματος.

Αν το καταλαβουμε αυτο θα συμπεριφερθουμε αναλογα. Παμε για Ομολογία Πιστεως. Δεν ειναι απλό.


The Cave Dweller είπε...

Τα διαβατήρια έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες :

1. Έχουν RFID Chip
2. Έχουν ζώνη μηχανικής ανάγνωσης
3. Κάνεις δεν ξέρει ποια δεδομένα αποθηκεύονται στο τσιπάκι

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι κακές οι νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες και προτείνονται ως λύση τα νέα ηλεκτρονικά διαβατήρια....που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τίς ταυτότητες (σύμφωνα με απαιτήσεις ICAO)

Τουλάχιστον στις ταυτότητες έχεις και μια τυπική διαβεβαίωση από τον εκπρόσωπο του Καίσαρα ότι δεν περιέχουν κάτι που να προσβάλει την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη....Στα διαβατήρια ΔΕΝ έχεις τίποτα !

Ποιος λοιπόν ο λόγος να πάει ο κόσμος στα διαβατήρια ;;;

Τι συζητάμε βρε παιδιά ;

Φαίη είπε...

Εδώ λέει για νέα έκδοση διαβατηρίου που έρχεται στο πρώτο τρίμηνο του 2024 με πρόσβαση σε διαδραστικές υπηρεσίες. Άρα τα τωρινά διαβατήρια δεν το έχουν αυτό.

«Το πρώτο τρίμηνο του 2024 θα ξεκινήσει και η έκδοση νέων διαβατηρίων. Με πρόσβαση σε διαδραστικές υπηρεσίες για να υποβάλλει καταγγελίες, να αναφέρει περιστατικά, να ενημερώνεται για δράσεις αλλά και να υποβάλει ανώνυμες καταγγελίες για περιστατικά αυθαιρεσίας», είπε ο κ. Μηταράκης.»

https://sfedona.gr/90699/

Ανώνυμος είπε...

Τα έχουμε δει αυτά με τα πιστοποιητικά εμβολίων.
Κατά χιλιάδες πήγαν και έβγαλαν ψεύτικο πιστοποιητικό για να γλυτώσουν και να μπορούν να μπουν στην καφετέρια να πιουν καφέ.
Διαβάστε το παραπάνω απόσπασμα του Αγίου Παϊσίου. ΛΙΒΕΛΛΟΦΟΡΟΙ!
Αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι πρόκειται περί πνευματικού θέματος τιποτα δεν κάνουμε.
Θα το τονίζω συνέχεια. Είναι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ!
Αν το καταλάβουμε όλα αλλάζουν.

Φαίη είπε...

Εδώ λέει το εξής: «Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας των δελτίων ταυτότητας θα είναι όμοια με αυτά των διαβατηρίων, καθώς και οι δύο τύποι ταξιδιωτικών εγγράφων θα διαθέτουν τώρα ένα τσιπ υψηλής ασφάλειας που θα εμπεριέχει τα βιομετρικά στοιχεία, δηλαδή ψηφιακή φωτογραφία του κατόχου και δύο δακτυλικά αποτυπώματα από τον αριστερό και τον δεξιό δείκτη.»

Έμαθα ότι τώρα βγάζεις το διαβατήριο μέσα σε 10 λεπτά (με το παράβολο που λέει εδώ στην ανάρτηση και τις φωτογραφίες) χωρίς να σε ρωτήσουν τίποτα. Δεν μου είπαν κάτι για δακτυλικά αποτυπώματα. Και για να είμαστε σίγουροι, πριν κάνουμε οτιδήποτε, ρωτάμε απευθείας στο γραφείο έκδοσης λεπτομέρειες για τα διαβατήρια. Ο αδελφός επάνω μάλλον μιλάει για τα «αναβαθμισμένα» διαβατήρια τα οποία όπως είπε ο Μηταράκης αναμένεται να έλθουν στο πρώτο τρίμηνο του 2024.

https://www.dimokratia.gr/ellada/376262/archizei-diagonismos-gia-tis-nees-taytotites-kai-diavatiria-me-tsipaki/

The Cave Dweller είπε...

Και εγώ ο αφελής θα κάνω μια ερώτηση προς όλους τους αδελφούς που αγχώνονται για διαβατήρια και ταυτότητες...

Ας υποθέσουμε ότι από τις 15 Σεπτεμβρίου αρχίζουν να εκδίδονται οι νέες ταυτότητες. Και το επώνυμο του Ιερέα που έχετε κοινωνία αρχίζει από το γράμμα Α. Τί θα κάνετε κάθε φορά που πλησιάζετε στην Ωραία Πύλη για να κοινωνήσετε ; Θα ζητάτε από τον Ιερέα να σας δείξει πρώτα την ταυτότητά του ή το διαβατήριό του για να εξακριβώσετε αν έχει υποπέσει σε άρνηση Πίστεως ;

Αν δεν έχετε τα Κότσιρα να το κάνετε, τότε τσάμπα έχει αναχθεί το πνεύμα των ταυτοτήτων σε Πνευματικό ζήτημα....

Υγ: Αν θέλετε την γνώμη μου το θέμα των ταυτοτήτων το μεγαλοποίησαν επίτηδες στο παρελθόν διάφοροι ρασοφόροι (Νγτες και Πγτες) για να το παίξουν ομολογητές και να ρίξουν στάχτη στα μάτια και να καλύψουν άλλα σοβαρά θέματα που τα καταπίνουμε τόσα χρόνια αμάσητα όπως :

1.ΠΣΕ
2.ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ
3.ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ
4.ΣΧΙΣΜΑΤΑ
5.ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ

Έριχναν τόσα χρόνια τον προβολέα αλλού, αλλά το πραγματικό έργο παιζόταν πίσω από τις πλάτες μας....και εμείς κοιτάζαμε τον προβολέα και αγοράζαμε τα CD του Μουλατσιώτη !!!


ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

...κάποιοι ἀδερφοί,

νομίζω πὼς πᾶνε νὰ δημιουργήσουνε ζήτημα,

ἐκεῖ ποὺ δὲν ὑπάρχει·

...γιατί ἄραγε...;

...

ἑρώτημα... γρίφος...(!)
γιὰ...
δυνατούς λῦτες..!

Άγνωστος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Τώρα είμαι βέβαιος για το που πάμε.
Πάντως να ξέρετε ότι δεν λέω δικιά μου γνώμη. Αναπαράγω τα λόγια των Αγίων μας.
Ο καθένας ας πράξει κατά συνείδηση. Το αυτεξούσιο δεν μπορεί κανείς να το καταργήσει. Είναι το ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ στον άνθρωπο.

Φαίη είπε...

Σήμερα μίλησα με μία κυρία που έβγαλε το διαβατήριο και είπε ότι έδωσε δακτυλικά αποτυπώματα. Ο καθείς σς ψάξει να βρει και άλλες πληροφορίες, φαίνεται όμως ότι τούτο δεν είναι το «αναβαθμισμένο» διαβατήριο. Δεν μπορώ πάντως να καταλάβω γιατί κάποιοι κάνουνε ολόκληρη ιστορία. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και από κει και πέρα ό,τι πει ο Θεός.

Αστέριος είπε...

Οι Αγιοι Πατέρες (Άγιος Παισιος Αγγιος Σαββας Αχιλλέως κ.α.) μίλησαν για Ταυτότητες, οχι για διαβατήρια. Ταυτότητα ίσον ταυτίζομαι ισον ειμαι αυτό που ειναι η ταυτότητα και συνυπογράφω την ταυτότητα μου. Τα διαβατήρια ειναι για διασυνοριακό λόγο. Υπάρχει διαφορετική "βαση" μεταξυ των 2 εγγράφων.