Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

π. Στυλιανό Καρπαθίου._Ένα έχω στόχο, ένα νόημα ζωής, μία πορεία, ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ κι ας λένε ό,τι θέλουν όσο ψηλά ιεραρχικώς και αν βρίσκονται.

Για την ποινική δίωξη του πατρός Αντωνίου μίλησε κατά κύριο λόγο στον Στέφανο Δαμιανίδη και τον FOCUS FM 103.6 ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου, παραθέτοντας παράλληλα εν συντομία τη σημασία της Μεγάλης Εβδομάδας.

 

«Εμείς επιμένουμε στην αθωότητα του πατρός Αντωνίου και όλα τα περιφερειακά στοιχεία, τα οποία μας οδηγούν στην εκτίμηση για την κρίση αυτή, είναι στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν με απόλυτη λογική, συνέπεια ότι θέλησαν να τον χρησιμοποιήσουν υπό την έννοια του “αρχαίου καθάρματος”(…) Είμαστε σταθερά δίπλα του στον Γολγοθά, τον οποίο ανεβαίνει. Η σκοπιμότητα θα εξαφανιστεί και η αλήθεια θα λάμψει. Νωρίτερα ή αργότερα», ανέφερε αρχικά.

Και πρόσθεσε:

«Μη ξεχνάμε, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, πέθανε εγκαταλελειμμένος στην πορεία του προς την εξορία(…) Ας κάνουν ότι θέλουν. Ο πατήρ Αντώνιος ετιμωρήθη από ανθρώπους που είναι εκτός Εκκλησίας. Ο αφορισμός είναι ισχυρός και θέλησαν με τον τρόπο αυτό να συμπληρώσει ότι η Εκκλησία βρέθηκε υπ’ αυτών γιαμ ια τριετία. Υπάρχει όμως Θεός και θα κρίνει. Η κρίση των ανθρώπων δε μετράει, παρά μόνο του Θεού»

Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη ότι “θα κάνουμε το πρώτο Πάσχα χωρίς μέτρα, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί”, είπε:

«Η κ. Παγώνη δεν είναι επιστήμων(…) Είναι μια συνδικαλίστρια που παίζει το παιχνίδι της Νέας Δημοκρατίας. Έγινε μασκότ όλης αυτής ιστορίας. Πρόκειται για μια γελοιότητα. Ντρέπομαι για αυτή τη γυναίκα που είναι γιατρός(…) Εμείς κάναμε όλα τα Πάσχα τα οποία πέρασαν ο ένας πάνω στον άλλο και δε πάθαμε τίποτα. Έχουμε πλέον την προσωπική μαρτυρία ότι εντός των Ιερών Ναών και δοξολογώντας τον Θεό, η χάρις του Αγίου Πνεύματος δε μας αφήνει να υποστούμε τίποτα».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Ένα αληθινό και αγωνιστικό Αναστάσιμο Μήνυμα από τον π. Στυλιανό Καρπαθίου. Πατέρα τα σέβη μας!

1 σχόλιο:

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Όχι ακριβώς ένα στόχο" ...έχω ένα στοΧο Τον Χριστό ".
Το είδαμε! Πολλοι ιερείς απλοί έχουν αυτή την σταυρική θυσία και προς Τον Θεό και προς τον άνθρωπο.Και το απέδειξαν επειδή είναι ευαίσθητοι άνθρωποι ,έχουν την Αγάπη Του Θεού και έρχονται κ πιο κοντά στις ανάγκες του πιστού λαού.Αυτο πιστεύω!

Όπως νομίζω,κυριαρχεί η πολιτική παντού μιας κ οι εξουσίες είναι ποικίλες.
Και η επιστήμη μαζί απέδειξαν πως έχουν γίνει ένα πνεύμα μεσα σε αυτές.Αλλα δεν είναι μια κατάσταση που περάσαμε κ πάει.Οπως είδαμε κινδυνολογουν και για το μέλλον απροκάλυπτα για εξίσου παρόμοιες καταστάσεις.
Οπόταν όταν όλα έχουν πολιτικοποίηθει κάποιοι κρατούν τα νότα τους γιατί σε μια φάση που αλλάξει προς την ίδια κατεύθυνση κάποιοι θα πέσουν πρώτοι.
Δυστυχώς ούτε καν το μικρότερο κακό δεν θα ήθελα για σενάριο.
....εξαιτίας του ρητού "κατά τους άρχοντες κ ο λαός".
Έχουμε δίκιο μόνο όταν αποτινάξουμε όλα όσα μας αρρωσταίνουν πνευματικά και να γυρίσουμε πίσω ,έτσι ώστε να γίνουμε καλύτεροι.
Τι να πεις ! Πολλές φορές όταν μιλάς μπορεί να κάνεις κ χειρότερα τα πράγματα.
Το μόνο που μπορώ να πω είναι να κάνουμε το ορθό κ έχει ο Θεός!

Άπαξ κ μπεις μέσα στο καζάνι της πολιτικής,θα διαπιστώσεις πόσο δύσκολο πράγμα είναι να Στάθης στο ύψος των περιστάσεων!
Ας προσευχόμαστε κ για τις δύο πλευρές !!