Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

!!!!

π.Σπυρίδων Σκουτής (pspyridonskoutis) - Προφίλ | PinterestΣυζητώντας με ένα κληρικό της Νότιας Κρήτης για το νόημα της ζωής | LiFO

 Τα "μπουμπούκια" ,αριστερά ο Σκουτής δεξιά ο Λύβιος

 

σχόλιο αναγνώστη : Ήδη εγκωμιάζουν στο facebook o Λίβυος κ ένας π. Σκουτής την επιστολή αυτή του Αργολίδος. Τι θα γίνει με αυτόν τον Λίβυο; Ψευτοαγαπολόγος πρώτου μεγέθους. Κ ο ΣΚουτής γράφει τελευταία αθεολόγητες βλακείες κ τα likes κ στους 2 πάνε σύννεφο. Δεν πρέπει να τους αναλάβει κάποιος όλους αυτούς τους συνεχιστές της κονανικής μαλακίας;

 ΓΛΩΣΣΕΣ ΙΕΡΑΤΙΚΕΣ, ΛΟΓΟΣ … ΑΝΙΕΡΟΣ 

 

Διαβάστε επίσης : Περί "Πανούκλας" του Καμύ και επικλήσεως Ζουμπουλάκη εκ μέρους σεβασμιωτάτου τινός, παραλειπόμενα...

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφηστε τους κ μην ασχολείστε μαζί τους. Μην κολαζεστε. Να θυμάστε οφι το μάτι πετάει από μόνο του το σκουπιδακι... Προσευχή να τους φωτίσει ο Θεος αν πλανώνται.. Μην πεψτουμε στην παγίδα του πονηρου

Ανώνυμος είπε...

Λιγο ακομα να κρατησει ολο αυτο θα γινουμε χιλια κομματια. Και ειμαι σιγουρος οτι κανεις δεν εχει κακη προθεση. Γιατι δε γινεται ενας διαλογος στην ιεραρχια να ληξουν ολα αυτα, να μη διχαζεται και ο κοσμος που ηδη υποφερει?

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Γιατί...δυστυχώς,
όπως έχει αναφέρει ο Μόρφου

σε συνομιλία μεταξύ του γέροντος Ευμενίου, με τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσσο,
ειπώθηκε -από τον Άγιο- ο φοβερός λόγος ...πρέπει να γινει πόλεμος...

και νομίζω γίνεται όλο και πιό κατανοητό, πως τέτοιο μπέρδεμα
τ ε ρ ά σ τ ι ο
και π α γ κ ό σ μ ι ο
ή με μετάνοια μεγάλη θα λυθεί
ή -ό μή γένοιτο- με πόλεμο...!

hpt300@gmail.com είπε...

Μάλλον έρχεται Ταχέως,σιγά μην αφήσουν τα μεμετια να εξοπλιστεί η ΕΛΛΛΑΣ ,κ τωρα μας φοβούνται πόσο δε μάλλο αν αποκτήσουμμε κ υπεροπλία,

Ανώνυμος είπε...

Τι άραγε εννοεί ο αναγνώστης σας με το "κάποιος να τους αναλάβει"; Αντιλαμβάνομαι ότι δεν συμφωνεί με τις απόψεις που εκφράζουν οι δύο ιερείς, αλλά μου φαίνεται σαν να θέλει κάποιος να τους κατατροπώσει και να "κλείσουν το στόμα τους". Κι αν είναι έτσι, αυτό είναι "φασιστικό" κατά κόσμον και "διαβολικό" με χριστιανικούς όρους. Επίσης και ο τίτλος της δημοσίευσής σας, που παρομοιάζετε τους δύο ως "μπουμπούκια", δείχνει έλλειψη σεβασμού και στην ιερατική τους ιδιότητα, και στην ανθρώπινη υπόστασή τους. Γιατί, αντί να δημοσιεύετε τέτοια κακοπροαίρετα σχόλια, δεν γράφετε ένα όμορφο άρθρο που να λέτε σε τι διαφωνείτε μαζί τους. Ώστε να δούμε και σε τι διαφωνείτε, κι αν έχετε καταλάβει τι λένε οι δύο ιερείς.

Ανώνυμος είπε...

γνωστοι μεταπατερικοι ειναι ξενοι προς το ηθος των πατερων μας ο λογος τους συναισθηματικουλης και δαιμονικος αφου χαυδευει τα παθοι ..τι δεν καταλαβαινεις και αν δεν γνωριζεις ψαξε να μαθεις..για ονομα!!!

hpt300@gmail.com είπε...

Εύγε Αδελφέ, έτσι είναι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μου φαίνεται και πολύ χριστιανικό να βρίζονται ανώνυμα και ανυπόγραφα δυο επώνυμοι ιερείς. Που μας βάζετε και τις φωτογραφίες τους! Αυτός ο "αναγνώστης σας" δεν μπορεί να εκφράσει τις αντιρρήσεις του επώνυμα και αγαπητικά; Αν όχι, γιατί αναδημοσιεύετε το σχόλιό του; Τέτοιας ποιότητας είστε κι εσείς;

Ανώνυμος είπε...

το διαδικτιο ειναι εικονικη ζωη φιλε η αληθινη ειναι εκει εξω αν δεν σου αρεσει η πιοητητα μας προβλημα σου μεινε τουλαχιστον στην ουσια συστηματικα και μεθοδευμενα η σχολη κονανου ειδαμε που οδηγει στην απωλεια ..το νου σου λοιοπον και ασε τις σοφιστειες.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε του σχολίου 1 Δεκεμβρίου 2020 - 10:35 μ.μ., γιατί απαντάς εξ ονόματος της σελίδας; Μήπως εσύ είχες γράψει το σχόλιο που αναδημοσιεύθηκε;
Η "σχολή Κονάνου" δεν ξέρω πού οδηγεί συστηματικά και μεθοδευμένα, καθώς ο Κονάνος ζει και δεν είδαμε τα έσχατά του. Και να τα δούμε, δεν ξέρω αν θα καταλάβουμε τίποτα, και προσωπικά προτιμώ να ασχολούμαι με τα δικά μου... Με εντυπωσιάζει όμως, που θεωρείς ότι αυτοί οι δύο είναι της "σχολής Κονάνου". Και με σιγουριά μεγάλη! Τους ξέρεις προσωπικά; Και τους δύο; Έχεις διαβάσει όλα όσα γράφουν;

Ανώνυμος του σχολίου 1 Δεκεμβρίου 2020 - 10:14 μ.μ.

Νικος είπε...

Αγαπητέ Τρελό Γιάννη μου θυμίζεις τον Ευαγγελάτο γιατί?

Ανώνυμος είπε...

οχι δεν ειμαι αυτος που εγραψε το σχολιο της αναρτησης και απαντω οπως και οταν μπορω για καποιο θεμα που εχω κατι να πω.Μηοως να ρωταω την γνωμη σου ?γραψε μας επωνυμα να ξερουμε τουλαχιστον πιος εισαι...ειναι γνωστο δεν το λεω τωρα εγω οτι οι συγκεκριμενοι ιερεις αναμασουν την δαιμονικη μεταπατερικη θεολογια για την ακριβια της γνωστης ακαδημιας του βολου.ολοι αυτοι και.ο μακαριτης ο κονανος πιπιλιζουν τις ιδιες μαλακιες ..τους διαβαζουμε τους ξερουμε απο τα γραπτα τους χρονια
Εσυ μην ασχολησαι λοιπον ,εγω εοειδη εχω ζησει σε τετοια περιβαλοντα και εχω ταλαιπωρηθει σου λεω οτι ειναι δαιμονισμενοι με ρασα,ο θεος να τους δωσει μετανοια να μην χασουν τηννψυχη τους
!γκαικε???

Ανώνυμος είπε...

Γιατί επιτίθεστε στον Τρελογιάννη ? Ανώνυμοι βρίζετε άλλους ανωνύμους , επειδή είναι ανώνυμοι . Πείτε μας εσείς πώς αυτοί οι δύο ιερείς σχολιάζουν την επιστολή του Αργολίδος . Συμφωνούν ? Διαφωνούν? Ο τρελογιάννης τους ονομάζει μπουμπούκια και Ζουμπούλια , γιατί έχουμε πήξει στά μπουμπούκια . Η εκκλησία έγινε μπαξές νεωτεριστών . Δεν μπορούμε γθα τον καθένα απι αυτούς νά γράφουμε μία πραγματεία . Γράφουμε εξ ονόματος του τρελογιάννη όπως εσείς γράφετε εξ ονόματος των δύο ιερέων . Σας όρισαν αντιπρίσωπο ? Προσωπικά επειδή δεν μέ ενδιαφέρουν οι εν λόγω δεν τους έχω καθόλου παρακολουθήσει . Πάντως στην πιάτσα δικαίως ή αδίκως δεν φημίζονται για τόσο ορθοφρονούντες . Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό νά το καταλάβει κανείς . Αφού είναι γνωστοί και επιφανείς και έχουν δημόσιο λόγο , αλήθεια τίποτα δεν τους έχει ενοχλήσει απο τα τεκταινόμενα , τίποτα δεν τους έχει ανησυχήσει , όλα είναι ρόδινα ; Καταλαβαίνουμε οτι τους έχει πάρει το ρέμα . Εσείς λοιπόν πείτε μας πώς σχολιάζουν την επιστολή του Αργολίδος .

Αν και δεν έχω πρόβλημα νά βάλω όνομα στο σχόλιό μου , όμως εσείς βάλατε τους όρους μέ την δική σας ανωνυμία .

Ορίστε ! Υπάρχουν και δυό άνθρωποι σαν τις καλαμιές στον κάμπο , που αρθρώνουν τα δίκαια του Θεού , και δεν ντρέπονται κάποιοι νά τους ζητάνε και τα ρέστα . Θράσσος !

Άλλωστε ο τρελογιάννης δεν τους έβρισε , τους είπε μπουμπούκια , δηλαδή όμορφους ! Και το σχόλιο που γράφει περί " κονανικής μ..." είναι αναγραμματισμός του πληκτρολογίου του "κανονικής μ... " Γιατί νά πάει το μυαλό σας στον πρώην π. Κονάνο ? Η μ...δεν είναι προνόμιο μόνον κάποιων . Και όταν λέμε " μαλακία " μήν πάει το μυαλό σας εκεί που θέλει . Την χρησιμοποιούμε στην εκκλησιαστική διάλεκτο .

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς αγαπητέ Τρελλογιάννη, φαίνεται ότι κι εσύ διακατέχεσαι από το σύνδρομο τού Ιεροεξεταστή. Φοβάμαι ότι ο μη κατ' επίγνωσιν ζήλος σου, σε οδηγεί να συκοφαντείς αδελφούς και πατέρες σου, αντί να ασχοληθείς με τους αλλοθρήσκους και φυσικά τον ευαγγελισμό τού μεγάλου πλήθους τών ανευαγγέλιστων βαπτισμένων Ορθοδόξων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. είπε...

Τα συγχαρητήρια μας στο ιστολογιο που βρίσκει το θάρρος να τα βάζει με το εκκλησιαστικό κατεστημένο που λυμαίνεται χρόνια τωρα ,μητροπόλεις ,συνάξεις νέων ,κτλ και κανείς δεν τολμά να μιλήσει από τα κοράκια που με σχόλια επιτίθενται το βλέπουμε και εδώ !Η ζημιά που κανουν μεταλαμπαδεύοντας ενα γλυκούλη Χριστό είναι πολύ μεγάλη διοτι αλλοιώνουν την πίστη εκ των έσω!

Μαρία είπε...

Τρελογιαννη, σε ευχαριστώ που δημοσίευσες ως ποστ το σχόλιό μου.Είμαι ορθόδοξη αγωνιζόμενη χριστιανη, βεβαίως με παθη κ πολλές αμαρτίες, αλλά πιστή στην Πίστη των Πατέρων κ την Παράδοσή μας. Δεν θα απαντήσω στα σχόλια αυτών που χαρακτηρίζουν το σχολιό μου αρνητικά. Απλώς θα τους απαντήσω ότι όταν η Πίστη βάλλεται κ εμείς σιωπούμε, σημαίνει 2 πράγματα: είτε ότι δεν ξέρουμε την Πίστη μας είτε ότι δεν μας ενδιαφέρει.

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Με συγχωρείτε, αδελφοί, αλλά κατ' αρχάς είναι λάθος να ονομάζουμε τον π. Σπυρίδωνα Σκουτή μεταπατερικό και συναισθηματικό, και κατά δεύτερον καλό για όλους μας θα ήταν να μην εκφραζόμαστε με τόση εμπάθεια. Και ο π. Λίβυος επίσης έχει οδηγήσει κάποιες ψυχούλες κοντά στο Χριστό με τον δικό του τρόπο.
Κανείς δεν είναι για πέταμα. Και όπως ορθά, νομίζω, έγραψαν κάποιοι αδελφοί παραπάνω, οι διαφωνίες καλύτερα να εκτίθενται όμορφα και κόσμια, όχι υβριστικά και επιθετικά. Προπαντός οι διαφωνίες μεταξύ ορθοδόξων (εκτός αν η αυτού μεγαλειότης ο εαυτός μας αποκαθηλώσει τους περί ών ο λόγος κληρικούς και από ορθοδόξους)... Δεν νομίζω ότι σώζει τις ψυχές μας και τις ψυχές των αδελφών μας αυτός ο τρόπος.
Σήμερα γιορτάζει ο άγ. Πορφύριος. Άραγε θα συμφωνούσε με αυτό τον τρόπο επίκρισης των δύο ιερέων; Ας μας προβληματίσει αυτό, αν έχουμε κάποια χριστιανική ευαισθησία όντως μέσα μας.
Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά και δεν θα είναι και η τελευταία που ορθόδοξοι χριστιανοί μιλούν έτσι για άλλους ορθόδοξους και μάλιστα ιερείς. Αυτά όμως φοβάμαι ότι μας κλείνουν την πόρτα του παραδείσου, δεν την ανοίγουν. Μία φορά και μόνο στέλνω κι εγώ ένα σχόλιο, απλώς για την ιστορία. Κατά τα άλλα, θεωρώ ότι τέτοιου είδους αναρτήσεις δεν γράφουν ιστορία. Μόνο διχάζουν και η ουσία χάνεται μέσα στους τσακωμούς και τη συνθηματολογία. Αναρτήσεις με σοβαρή κριτική και κόσμια, αυτές γράφουν ιστορία.
Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

υπερβαλουσα ειαισθησια νεκρε για λυβιους και το κακο συναπαντημα ..γιατι ?

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Κάποτε παρακολουθούσα το ιστολόγιό σου...

Οταν άρχισε να μού μυρίζει...
πολύπλευρος
κολυμπαρικός νεωτερισμός

(και
η γ ν ώ μ η του πνευματικού μου,
για μιά "σύνοδο" που δεν θάπρεπε να
γίνει π ο τ έ
-λόγω της άκρως όζουσας ατζέντας-
ήταν ξ ε κ ά θ α ρ η και τεκμηριωμένη...)

εκ των πραγμάτων αραίωσα τους...
συγχρωτισμούς(!)...

αφού, έτσι κι αλλιώς, μόνη...
η ευγένεια του ύφους,
δεν είναι κάτι... αρκετό...
για να διώξει τα χασμουρητά...

που προκαλεί η...ζωντανή...λατρεία
τού κόσμου τούτου ...τού τόσο πιά
φθαρμένου

που μόνο, νομίζω,
ένα... φάσιον-βίκτιμ...
τού...βίντατζ...

μπορεί να γοητευτεί...
χάνωντας το μυαλό του....!

Αυτά ...για την ...ιστορία!

Ανώνυμος είπε...

Ωραιος

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

ΓΛΩΣΣΕΣ ΙΕΡΑΤΙΚΕΣ, ΛΟΓΟΣ … ΑΝΙΕΡΟΣ :https://trelogiannis.blogspot.com/2020/12/blog-post_10.html

Λωρίτου Ελένη είπε...

Ανακλήθηκε στην μνήμη μου κάτι περί του ονόματος π. Σπυρίδων Σκουτής . Του είχαμε κάνει κριτική εδώ στον τρελογιάννη σε ένα κείμενό του περί της Αγιάς Σοφιάς ως τζαμί . Ανεξάρτητα απο την θέση του , οτι δηλαδή είναι προτιμότερο που η Αγία Σοφία χργσιμοποιείται ως τζαμί απο το νά μπαίνουν μέσα " ξεβράκωτοι" , η αιτιολογία του ήταν τελείως οικουμενιστική και απηχούσε τον θρησκευτικό συγκρητισμό και την μεταπατερική θεολογία . Συνειδητά ή ασυνείδητα δεν ξέρω και εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα , οτι δηλαδή εκεί που συχνάζει κανείς και αυτά που ακούει κατ' επανάληψιν άκριτα τα υιοθετεί . Έλεγε λοιπόν οτι είναι προτιμότερο η Αγιά Σοφιά νά γίνει τζαμί , γιατί έτσι παραμένει ένας τόπος λατρείας , έστω για ανθρώπους , που έχουν μία διαφορετική αντίληψι περί Θεού . Αυτό απηχεί την οικουμενιστική θέση , οτι όλες οι θρησκείες είναι τρόποι προσέγγισης του Θεού απο τον άνθρωπο και τρόπος προσέγγισης του ανθρώπου απο τον Θεό . Δεν είμαστε λοιπόν ιεροεξεταστές και προκατειλημμένοι και δεν κρατάμε για κανέναν δευτέρια . Άλλη δουλειά δεν είχαμε νά κάνουμε ! Όμως στην μνήμη μας μένει κάτι ως καταστάλλαγμα που
ανακαλείται .

Οι οικουμενιστές χρησιμοποιούν όλα τα όπλα τα ψυχολογικά και της ισχύος για νά μας πλήξουν . Δεν θα τους κάνουμε το χατήρι νά φανούμε ευάλωτοι στους ονειδισμούς , στίς ειρωνείες , στην επιστράτευση των γνωστών ψυχιάτρων για νά μας γνωματεύσουν ως ψυχοπαθείς . Τώρα νά μας εγκαλούν οτι καταρρακώνουμε την αξιοπρέπειά τους είναι άδικο . Άλλωστε δεν μοιάζουν για τόσο δειλά παιδιά . Παραέχουν θράσος . Ο αέρας της δυνάμεως και της ισχύος τους περισσεύει , άσχετα άν είναι κοπανιστός , γιατί τον αντλούν όχι απο την δύναμη του Θεού , αλλά απο την ανάρμοστη συναλλαγή τους μέ τον κόσμο .

Μιλώ γενικώς περί των οικουμενιστών , αυτά τα μπουμπούκια και τα Ζουμπούλια μιάς παραπαίουσας εκκλησίας . Δεν γνωρίζω τον βαθμό , που συμμετέχουν τά συγκεκριμένα πρόσωπα και άν συμμετέχουν , το σίγουρο είναι οτι οι λαλίστατοι κληρικοί ποτέ δεν ακούσαμε την φωνούλα τους σε θέματα κρίσιμα .