Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Αφιερωμένο σε θεολογούντες αγάμητους παντελονάδες που προσπαθούν να ποδηγετούν Επισκόπους με Ορθόδοξο φρόνημα ,ο Θεός να τους ελεήση!

 


17 σχόλια:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. είπε...

χα χα τρελέ μας απλα άπαιχτος !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τί έπαθες παιδί μου .....!

Ανώνυμος είπε...

Δεν παίζεσαι τρελε! !!!! Χα χα χα χα χα

Ανώνυμος είπε...

Τελεβάντος ένας μανιοκαταθλιπτικός αποτυχημένος κοσμοκαλόγερος ,ο Βικέτος παντρεμένος μεν, μα κατάντησε παπαγάλος του Φαναριου.Σχολή Πανωτη ,τραγικοί ...Και οι οι δυο για δέσιμο !
Ποιος ασχολείτε μαζί τους...

Ανώνυμος είπε...

Κατάλαβα πρός ποίον η ρουκέτα !

Λωρίτου Ελένη είπε...

Τελεβάντο μου , μιά και ξέρω οτι δεν σου αρέσουν οι βωμολοχίες -- άν και σε κάποιες περιπτώσεις είναι άγιες -- νά σού το πούμε αλλιώς : ο ηθικισμός είναι παραφθορά του ήθους !

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑ! Ολα τα λεφτά αυτή η μαύρη ταμπελίτσα!

Λωρίτου Ελένη είπε...

Συνέχεια ....

Τώρα τί σημαίνει ηθικισμός ? Νά διαταράσσεται η ιεράρχηση του μείζονος και του ελάσσονος . Νά θυσιάζουμε το μείζον χάριν του ελάσσονος . Νά αξιολογούμε το έλασσον ως μείζον . Είναι σαν νά κάθεται κανείς στην κερκίδα και νά γελά κακόβουλα για την αγία μάρτυρα , επειδή το λιοντάρι την έρριξε κάτω και φάνηκε το βρακί της ! Ώ ! Της παραβάσεως !

Δεν σου πρέπουν τέτοια !!! Ντροπή ! Τόσο καιρό λές για το Ουκρανικό και δεν λές τίποτα . Τί άλλο νά πείς ! Απλλά ανακυκλώνεις το τίποτα !

Λωρίτου Ελένη είπε...

Γενικώς τα αμαρτήματα έχουν μία τοπογραφική διάταξη . Χωρίζονται σε αμαρτήματα κάτω απο την μέση και σε αμαρτήματα πάνω απο την μέση . Άρα δεν είναι μόνο τα αμαρτήματα κάτω απο την μέση που πρέπει νά προσέχουμε . Εξ ίσου πρέπει νά προσέχουμε και τα αμαρτήματα πάνω απο την μέση περίπου μέσα στο κρανίο . Τα αμαρτήματα κάτω απο την μέση αφορούν τα σαρκικά . Τα αμαρτήματα πάνω απο την μέση είναι η κακοδοξία , η αίρεση και κάθε είδους " μαλακία " και ανοησία !

Το ορθόδοξο βίωμα επαινεί την παρθενία και την εγκράτεια . Όχι μόνο την επαινεί , αλλά την θεωρεί υψίστη αρετή . Το αντίθετό της είναι η πορνεία . Ο καλός μας Τρελογιάννης δεν διακατέχεται απο καμμία μωρία νά ανατρέψει το ορθόδοξο βίωμα . Οι λέξεις που χρησιμοποιεί είναι τελείως μεταφορικές .

Μιάς και αναφέρθηκε στα σχόλια το όνομα του κ. Τελεβάντου -- δεν ξέρω γιατί , σίγουρα κάποιος λόγος υπάρχει -- νά πούμε οτι ο κ. Τελεβάντος εξ όσων γνωρίζω είναι κατα πάντα τίμιος άνθρωπος και προικισμένος μέ ένα γερό μυαλό και παιδεία θύραθεν και εκκλησιαστική . Όταν θέλει τα λέει πολύ καλά τα θεολογικά ! Όταν δεν θέλει κλάψ' τα Χαράλαμπε ! Τό ίδιο έπαθε και μέ το Ουκρανικό !

Γιατί παιδί μου τέτοια παρανόηση και αμαρτία εν τω κρανίω ???

Ανώνυμος είπε...

Εμείς τον συμπαθούμε ΠΟΛΥ τον κ. Τελέβαντο και ΔΕΝ καταλάβαμε την ανάμειξή του με το Ουκρανικό...Υπάρχει ανάμειξη; ΜΗΝ μου απαντήσετε. Κατάλαβα. Υπάρχει.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Ηθικισμός είναι και η
ιδέα, πως,

αφού
σε σώζει η άμεμπτή σου ηθική,
τι να σού χρειάζεται η Θεοκοινωία,
τα πολλά τα... πάρε δώσε δηλαδή με το Θεό...

...άστο'να στο νιρβάνα του αυτόν να κάνει τη δουλειά του
κι εσύ τη δικιά σου δουλειά όπως εσύ ξερεις(...)

Ανώνυμος είπε...

Τρελογιάννη, σ'ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις που έχω πάρει από σένα, για τις φορές που σηκώθηκα από τις αναρτήσεις σου

Παρακαλώ το Θεό για ανθρώπους σαν εσένα, που διδάσκουν με το ήθος τους και την ακρίβεια της πίστης τους, να βρίσκουν τρόπους να εκφράζονται - και να εκφράζουν άλλους - άγιους, θεάρεστους, δυναμικούς...
Φιλικά και με εκτίμηση
τακτική αναγνώστρια

Αργύρης μυλωνας είπε...

Διέπραξες "ηθικισμο" τότε, διαταραξες την ιεραρχηση που ανεφερες. Αν κατάλαβα ο τελεβαντος είναι υπέρ του Βαρθολομαίου στο ουκρανικό. Αρα για ένα θέμα που σχίζει την εκκλησία αντί να τον"σχισεις"τον νταντευεις, λέγοντας, "όταν δεν θέλει κλαφτα χάραλαμπε"

Ανώνυμος είπε...

Στο Ουκρανικό όπως και στο Κολυμπάρι ο Πατριάρχης και πλήθος επισκόπων ΕΚΤΕΘΗΚΑΝ ΩΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ απίστευτα. Ευτυχώς που ο πολύς κόσμος ΔΕΝ καταλαβαίνει Χριστό και έτσι εξακολουθεί τους ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ να τους ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ.

Λωρίτου Ελένη είπε...

Αγαπητέ μου κ. Τελεβάντο , κάπου στο διαδίκτυο νομίζω οτι σας βρίζουν ....όμως το θέμα δεν είναι δογματικό ....ξεπεράστε το ....!

Λωρίτου Ελένη είπε...

Αγαπητέ μου κ. Τελεβάντο υποσχεθήκατε οτι θα αποδείξετε το βιβλίο του Κύκκου επί του Ουκρανικού θεολογικώς , ΙεροΚανονικώς , εκκλησιολογικώς , δογματικώς διάτρητο . Όμως αρχίσατε σαν ορεκτικό μέ " σουπιές " και έπονται η κολοκυθόπιτα -- όπως λέμε περί ορέξεως κολοκυθόπιτα -- και ακολουθούν κολοκύθια μέ την ρίγανη , κολοκύθια νερόβραστα , κολοκύθια λεμονάτα και για κύριο πιάτο μουσακάς μέ κολοκύθια . Μή νομίζετε οτι ο μουσακάς γίνεται μόνο μέ μελιντζάνες . Μιά χαρά γίνεται και μέ κολοκύθια !

Για χώνεψη ξύδι έννα μας περάσει !

Ανώνυμος είπε...

Σωστός μουσακάς δεν μπορεί να γίνει χωρίς κολοκύθια τούμπανα.