Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Διαβάζοντας ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι.

5 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Διαβάζοντας,

κατάλαβα πράγματι
οτι κι άλλες ψυχούλες
τραβάνε ζόρια

φτάνοντας όμως
στις κορυφές

στους Ψαλμούς
στον Μάξιμο...
βρέθηκα μπροστά
στην θεραπεία

...που ήταν εκεί
για μένα...
και με περίμενε...


Ανώνυμος είπε...

Ειδικά άν διαβάζουμε τρελογιάννη ....!

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε έτυχα σε κάποιον Ναό να έχουν αφήσει διάφορα βιβλία αρκετά εκ των οποίων αξιόλογα.
Ο ιερέας μου ζήτησε να τον βοηθήσω να τα μεταφέρουμε στην αποθηκη.
Στην συζήτηση που είχαμε έκρινε πως τα βιβλία είναι μιάς άλλης εποχής επίτευγμα και πως τα πάντα σήμερα μπορούν να γίνουν μέσω υπολογιστή.
Εγώ απλά έκανα μιά επισήμανση.Όταν πάψουν να λειτουργούν τα συστήματα τους τότε από που θα αντλούμε γνώσεις και πληροφορίες;;;
Και είναι πραγματικά λυπηρό όπου το ιντερνετ και τα κινητά έχουν αντικαταστήσει τον θησαυρό που κρύβει μιά βιβλιοθήκη στα ράφια της.
Πώς να το κάνουμε ρε παιδί μου!!!
ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΑΓΓΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΝΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΌΓΙΟ.
ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΟΤΩΓΡΑΦΙΑ....
Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς! Το να μην καταλαβαίνουν τα πιτσιρίκια είναι εν μέρει λογικό. Όμως το να μην καταλαβαίνουν ούτε οι ιερείς;

Ανώνυμος είπε...

Τό ιντερνετ , τα κινητά , το πληκτρολόγιο έχουν ορισμένα προτερήματα . Δυστυχώς ή ευτυχώς μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας . Αυτό δεν μπορεί νά αλλάξει . Για νά δούμε το θετικό της υπόθεσης ας σκεφθούμε μόνο πόσο το ιντρενετ βοήθησε την εκκλησιαστική υπόθεση τα τελευταία τόσο προβληματικά χρόνια ! Η εκκλησία και ο εκκλησιαστικός λόγος ξέφυγε απο τα δεσμά της δεσποτοκρατίας . Η εκκλησία και ο καθαρός αέρας βρήκε ένα απάγγιο στο πλέον παράδοξο χώρο του διαδικτύου . Γέμισε το διαδίκτυο μέ ορθόδοξα ιστολόγια που ισοδυναμούν μέ ένα εκκλησάκι . Ως πρός την επικοινωνία είναι σαν νά λέμε εφ' όσον ανακαλύφθηκε το τραίνο και το αεροπλάνο , εμείς θα πάμε μέ τα πόδια .Ως πρός το βιβλίο το ιντερνετ είναι η εύκολη λύση , απο όπου αντλείς άπειρες πληροφορίες . Τό βιβλίο όμως είναι η σταθερή αξία . Το βιβλίο το πιάνεις , το ξεφυλλίζεις , το σημειώνεις , το μελετάς . Μόνο που το βλέπεις ακόμα και στην βιβλιοθήκη είναι ένα κόσμημα . Είναι ένα ιερό πράγμα . Είναι ανόητο κανείς νά πετά ή νά παραγκωνίζει τα βιβλία . Το ιντερνετ δεν τα υποκαθιστά . Απλά μέ ένα τρόπο εύκολο , γρήγορο , ανέξοδο μπορείς νά τα προσεγγίσεις, ενώ η αγορά μεγάλων έργων είναι πολυδάπανη . Το καλό της υπόθεσης είναι οτι μπορεί κανείς νά βρεί σε παλαιοπωλεία πολύ αξιόλογα βιβλία σε πολύ καλες τιμές . Τό μόνο μειονέκτημα του διαδικτύου και η αδικία εις βάρος του βιβλίου είναι οτι μας απορροφά πολύ χρόνο , που τον κλέβει όχι μόνο απο την μελέτη του βιβλίου , αλλά απο ποικίλες άλλες δραστηριότητες . Ίσως στα παιδιά νά γίνεται η μεγαλύτερη ζημιά , γιατί τα μαθαίνει στο εύκολο , στο γρήγορο , στο ανυπόμονο , στο επιπόλαιο και άρπα κόλλα . Άλλο πράγμα είναι το διάβασμα και άλλο η μελέτη . Τείνει η ζωή πάντα πρός μία ευτέλεια .