Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Νηστίσιμη πάστα φλόρα

Αυτό το γλυκό θα ενθουσιάσει τους πάντες. Δοκιμάστε την πιο ακαταμάχητη νηστίσιμη πάστα φλόρα!
Πάστα φλόρα συνταγή
Χρόνος προετοιμασίας: 15 minutes
Χρόνος εκτέλεσης: 55 minutes
Συνολικός χρόνος: 1 hour, 10 minutes
Μερίδες: 8
Θερμίδες: 320


Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
65 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. μαργαρίνη
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
1/2 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
3 κ.σ. νερό χλιαρό
1 λεμόνι (ξύσμα)
300 γρ. μαρμελάδα φράουλα


Εκτέλεση

Σε σταθερό μίξερ αναμειγνύουμε το αλεύρι, την άχνη, τη μαργαρίνη, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το αλάτι, την κανέλα, το νερό και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε με το εξάρτημα του φτερού μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνουν μία ομοιογενής ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί. 
Στη συνέχεια, παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και φτιάχνουμε μία μπάλα. Την ακουμπάμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ. Στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο ζύμης σε ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. και απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα. Με τη ζύμη που κρατήσαμε στην άκρη πλάθουμε κορδονάκια. Τα ακουμπάμε πάνω στη μαρμελάδα σταυρωτά, σε σχήμα ρόμβου.
Ψήνουμε την πάστα φλόρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 165°C για περίπου 55 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν τη σερβίρουμε.
πηγή

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νηστήσιμο κέικ τρούφας

-1 φλ. ζάχαρη
-3/4 φλ. φυστιέλαιο
-2 ποτηρια (παρά κάτι) φρεσκοστυμένο χυμό πορτοκαλιού
-2 βανίλιες
-2-3 κουταλιές σούπας ανθόνερο ή ροδόνερο
-3 κουταλιές σούπας κονιάκ
- 3 κουταλάκια b.p
-1/2 φλ. ινδοκάρυδο
-200 γρ. τρούφα σοκολάτας (βερμιτσέλι)
-3 και 1/3 φαρίνα
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος προσθέτω τη σοκολάτα.
*Ψήνεται σε φόρμα με τρύπα στη μέση σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά. Μόλις το μαχαίρι βγαίνει στεγνό το βγάζουμε για να μην παρα στεγνώσει..
Είναι πολύ ωραίο..
Εναλλακτικά μπορούμε αντί χυμό να ρίξουμε γάλα καρύδας ή μισό μισό..

Ανώνυμος είπε...

Συνταγή για νηστήσιμο προφιτερόλ :

Πάς σε ένα σουφλαντζίδικο και ζητάς νηστήσιμη πίτα μέ μπόλικο κρεμμύδι και πατάτες και τό περιγράφεις μέ τά χέρια να είναι κάπως έτσι φουσκωτό και ζηλευτό Κάπου στα μέσα της νηστείας , όταν αρχίζει και σε αγγίζει η πείνα είναι καλύτερο απο προφιτερόλ ! Αν μάλιστα αποκτήσεις οικειότητα μέ τα κορίτσια μπορείς νά τό ζητάς και ως προφιτερόλ για νά μπαίνουν κατ' ευθείαν στό νόημα και νά μήν χρειάζεται νά τό περιγράφεις Ως γνωστόν οι περιγραφές μέ τα χέρια απαγορεύονται δια ροπάλου κατα το savoir vivre Από χριστιανικής πλευράς μόνο ο Ιορδάνης ποταμός σε ξεπλένει

Ανώνυμος είπε...

Α γουρούνι της λάσπης! το βαλες πείσμα, να με κολάσεις! Ου να μη χαθείς και νόμιζα ότι νοιάζεσαι για τη σωτηρία της ψυχής μου!

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε, μα με πέρασες για καλό παιδί και δεν το κατάλαβα αδελφούλα; Συγνώμη αν σε κόλασα αλλά κάνε μια προσπάθεια ΕΣΥ να μην κολάζεις τον εαυτούλη σου. Αυτό νόμιζες μέχρι που είδες αντίδραση στο φτύσιμο και στον σαρκασμό. Και γω το ίδιο νόμιζα, πως ενδιαφερόσουνα για τη σωτηρία της ψυχής μου. Ήμουνα σίγουρη μάλλον πως οι δοκιμασίες στις οποίες μας υπέβαλλες, ήταν για ψυχική ωφέλεια.
Πάω για λασποπόλεμο και γουρουνιές. Έρχεσαι; Βρήκα κάτι λασπόνερα με πηχτουλό και βρώμικο νερό! Γιούπι!

Ανώνυμος είπε...

Νηστήσιμη σοκολατίνα
-3/4 φλ.λάδι
-1 και 1/2 φλ.ζάχαρη
2 φλ.κρύο νερό
-3 κουταλιές ξύδι άσπρο
-3 φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
-1 βανίλια
-2 κουταλάκια σόδα
-6 γεμάτες κουταλιές κακάο
Για το γλάσο
3 κουταλιές κακάο
1 φλ.ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια κονιάκ
1/2 κουταλιά λάδι
ζεστό νερό 3-4 κουταλιές μέχρι να φτιάξω το γλάσο όσο ρευστό θέλω. Τρυπώ με οδοντογλυφίδα το κέικ άμα κρυώσει κ ρίχνω κουταλιά κουταλιά το γλάσο.
*30 ταψί σε 175 κ προθερμασμένο.
*Όταν μοιραστεί στη μέση άμα κρυώσει μπορείτε να το σιροπιάσετε με 1 φλ.ζάχαρη κ 1 φλ.νερό σιρόπι με ξυλάκι κανέλας. Στη μέση κ ολόγυρα ρίχνεται κρέμα που φτιάχνετε με 500ml φρέσκα κρέμα κτυπημένη με 300gr. τυρί φιλαδέλφεια κ 1/2 φλ.ινδοκάρυδο + 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη. Ρίχνεται από πάνω λίγη νουτέλα όταν παγώσει. Γίνεται πολύ ωραίο γλυκό..
Αν έχετε μπόλικη φαντασία μπορεί να το δείτε και σαν προφιτερόλ..

Ανώνυμος είπε...

Καί όπως έλεγε ένας φίλος παίρνεις το κοτόπουλο καί το σουτάρεις και όπου σέ πετύχει ......

Ανώνυμος είπε...

Ζαχαρένιο μου !