Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

"Καλύτερα να προσεύχεσαι παρά να σκέπτεσαι"


Γέροντας χανιώτης

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καί τά δύο χρειάζονται.Μήν υπεραπλουστεύουμε τήν πατερική παράδοση.

Αργύρης μυλωνας είπε...

Περνουν απο τα γεροντικα φρασεις και κανουν τοσο ζημια που δε λεγεται.Τωρα αυτο δηλαδη ενας με μιας κατευθηνσης σκεψη το παιρνει και το κανει υπακοη ακομη και στο διαβολο

Ανώνυμος είπε...

Σωστες οι επισημανσεις,τις δεχομαι!
Αλλα,,,,δεν χρειαζομαστε και τη διακριση;
Μονο αυτο το λιγο μπορω να πω.
'' ''Η διακριση ειναι η μητερα,ο φυλαξ κ ρυθμιστης πασων των αρετων.'' ''
Αυτα μας διδαξαν οι αγιοι Πατερες,τουλαχιστον.μεχρι να φθασουμε
Εκει εχουμε την αναγκη της Χαριτος ωστε να φθασουμε στο βαθος
Της αληθειας,χρειαζομαστε και χρονο βεβαιως!

Ανώνυμος είπε...

Ναί,χρειάζεται διάκριση.Καί επίσης δέν χρειάζεται κ.Μilona ναναι κανεις προσβλητικός όταν επισημαίνει κάτι.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μυλωνά αφήστε την διαστροφή του καθενός Ο τρελογιάννης απλά νοιάζεται για κάποιες ψυχές , που έχουν εκτεθεί στην ύβρι των τραμπούκων ....Είναι ωραίο κάποιος μέ στοργή νά νοιάζεται για εσένα , για την συναισθηματική σου ισορροπία Αυτό τίποτα άλλο !

Orthodox True είπε...

Συμφωνώ απόλυτα. Η προσευχή φέρνει τη Φώτιση των σκέψεων. Και όταν λέει καλύτερα να προσεύχεσαι παρά νά σκέφτεσαι, εννοεί την ακυβερνησία του νού στις αιωνόβιες σκέψεις που κάνουμε, για το τι μπορεί να συμβεί, και εάν έτσι, και εάν ο άλλος, και εάν δεν συμβεί, και εάν, και ξανά εάν, και εχουμε βουλιάξει στο βάλτο της κατάληξης του ανεκδότου του γρύλου!!

Αργύρης μυλωνας είπε...

Δεν ειμαι προσβλητικος χρειαζεται πολυ διακριση οταν αναρτουμε κατι,γιατι ο διαβολικος οικουμενισμος διαθετει εωσφορικη πονηρια και διαστρεφει εντεχνα και πλανει ακομη και εκλεκτους.Οτι αναρτουμε πρεπει να το φυλασουμε και να το εξηγουμε με διακριση,γιατι το λαμβανουν οι οικουμενιστες και το προωθουν ως αληθεια αγιων ανθρωπων προσπαθωντας ετσι να λαβουν νομιμοποιηση.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητά αδέρφια μια που η ετικέτα είναι "ψυχοθεραπευτικά" να πω λοιπόν ότι με "αγγάρεψαν" [:))] να βοηθήσω κι εγώ (τη μαμά μου) όλη αυτή τη βδομάδα να κάνουμε μαζί με άλλους (τοπικά) γλυκά για μια βάπτιση (σε εγγονάκι της), και με όλο αυτό τον κόσμο που ερχόταν, τα γέλια, τα αστεία, και την κούραση πραγματικά κατάλαβα γιατί παλιότερα δεν υπήρχαν ψυχολογικά προβλήματα..
Λοιπόν με όλη αυτή την κατάσταση την οικονομική κρίση και γενικότερα το γκρέμισμα της Ελλάδας την ανατροπή όσων ξέραμε και όλα τα υπόλοιπα, μας έχουν χαλάσει την ψυχολογία, μας πήραν τη χαρά την αισιοδοξία και την ελπίδα. Ο μεγαλύτερος πόλεμος γίνεται σε αυτό το πεδίο. Στην ψυχή μας. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό.. Όλα αν γκρεμίζονται γύρω μας ΖΕΙ Κύριος ο Θεός. Αν οι σκέψεις μας είναι αρνητικοί λογισμοί τότε "Kαλύτερα να προσεύχεσαι παρά να σκέφτεσαι".. Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από τον διάλογο με τους λογισμούς. Είναι ένας "άλλος κόσμος" που εγκλωβίζει την ψυχή. "Μην πολεμάτε το σκοτάδι να φύγει" έλεγε ο άγιος Πορφύριος, "δεν πρόκειται".. "Ανοίξτε το παράθυρο της ψυχής σας να μπει το φως". Ανοίξτε την καρδιά σας στο Θεό και τον συνάνθρωπο. Η απόλυτη "ψυχοθεραπεία"..

Ανώνυμος είπε...

Ο "Γέροντας χανιώτης" είναι ο γνωστός "είπε Γέρων"; :))

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα μέ τον κ.Ριτσούδη.