Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση του ΙΕΠ για την απόφαση της Ιεραρχίας για τα Θρησκευτικά

Αθήνα, 27 Ιουνίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΙΕΠ εκφράζει την ικανοποίησή του για τη σημερινή απόφαση της Ιεραρχίας που αψήφησε τις ακραίες φωνές ορισμένων κληρικών και λαϊκών και αποδέχθηκε ομόφωνα τα νέα προγράμματα σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών στην Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Τα νέα προγράμματα σχεδιάστηκαν από την Ειδική Επιστημονική Επιτροπή του ΙΕΠ και, σύμφωνα με την εντολή του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, συζητήθηκαν εκτενώς με την τριμελή επιτροπή της Ιεραρχίας.

Το προϊόν αυτού του διαλόγου, που αποτυπώθηκε σε συγκεκριμένες βελτιώσεις των προγραμμάτων, έγινε αποδεκτό σήμερα από την Ιεραρχία.
Και εις άλλα με υγεία!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Ιεραρχία όπως συνήθως, πολύ κατώτερη των περιστάσεων!Κρίμα!Ένα ένα κατεδαφίζονται όλα τα εμπόδια για την Πανθρησκεία της Νέας Εποχής!

Ανώνυμος είπε...

Οι νεο-γεννίτσαροι της πάλαι ποτέ Εθνικής μας Παιδείας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άφρονα και προδοτική απόφαση της Ιεραρχίας. Τώρα μπορεί να πάει ο άγιος Ύδρας "ευτυχισμένος" και "αναπαυμένος συνειδησιακά" για ουζάκια με τον ανατροπέα και ολετήρα υπουργό...
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Γι'αυτό ο γνωστος και μη εξαιρετέος ''πανιερωτατος'' φαγώθηκε να πάει το θέμα στη μεγάλη ''συνοδο'' .Τι να κάνουν κι αυτοί οι καυμένοι; Αμα χρωστάς λεφτά στους τοκογλύφους πως να σηκώσεις κεφάλι; Να σου πάρουν τις εκκλησίες και να σου τις κάνουν ξενυχτάδικα,όπως κάνουν στην... πολιτισμένη (χαα χα χα)ευρώπη;

Ανώνυμος είπε...

"Ο σημερινός μας Ἀρχιεπίσκοπος «ἐκ τοῦ σύνεγγυς» ἀποκαλύπτεται ὡς παγερό ἄγαλμα.
Καί, «ἐκ τοῦ μακρόθεν», σκιά ἀπροσδιόριστη.
Σηκώνει πάνω του τό βάρος τῶν ἀρχιεπισκοπικῶν διασήμων.
Καί βηματίζει ὡς βαριεστημένος μεταφορέας τοῦ πακέτου της περιφρόνησης".
"Άφωνος ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Προωθεῖ τούς ὁμοίους του, γιά νά μή γίνεται τίποτα παραπάνω ἀπό ὅσα ἔχει νά δείξει ὁ ἴδιος σέ κάθε ἐμφάνισή του. Ἄφωνοι καί οἱ περισσότεροι συνεπίσκοποί του δίνουν το στίγμα της ανικανότητας να ποιμάνουν το λαό.
Κάθονται στην καρέκλα της εξουσίας. Βάζουν ὑπογραφές.
∆ιαχειρίζονται ἤ ἐξανεμίζουν τό συναγμένο πλοῦτο. Λιτανεύουν, κατά τις μεγάλες πανηγύρεις, τα βαρύτιμα άμφιά τους και τα εντυπωσιακά διάσημά τους. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ, ΑΘΕΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ".
Μακαριστός Αττικής και Μεγαρίδος Νικόδημος, "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ", 2011

Μαρία Π. είπε...

Δυστυχώς αγαπητοί αδελφοί δεν έχουμε να περιμένουμε πολλά πράγματα από τη σημερινή ηγεσία της Εκκλησίας, βλέπουμε μόνο κάποιες μεμονωμένες ή άτονες αντιδράσεις ανάμεσα σε μια άφωνη πλειοψηφία Ιεραρχών ανίκανη να παραμείνει στο ύψος των περιστάσεων.
Οι αυταπάτες καταρρέουν και δυστυχώς το άθεο κράτος είναι αποφασισμένο για όλα. Όσοι έχουν απομείνει να βλέπουν τι έρχεται, πρέπει να πολεμήσουν με όποιο τρόπο μπορεί καθένας και να αφυπνίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους. Να δραστηριοποιηθούμε καθένας στο περιβάλλον του έστω και αν συνήθως συναντάμε "τοίχο"..