Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Άγγελ Μπόντσεφ ο Βούλγαρος Δημοσιογράφος προβάλει Αγίους με ντοκιμαντέρ

Σας παρουσιάζουμε τον Άγγελ Μπόντσεφ, ο οποίος έντεκα χρόνια πλέον είναι παρουσιαστής ειδήσεων στο μοναδικό ειδησεογραφικό κανάλι στη Βουλγαρία TV EUROPA. Στην καριέρα του ο δημοσιογράφος έχει παρουσιάσει πάνω από 25.000 δελτία ειδήσεων. Το μεγαλύτερο πάθος του όμως είναι το γύρισμα ταινιών αφιερωμένων στην Ορθοδοξία που στη Βουλγαρία γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς. 

efraim1
 Η πρώτη του ταινία φέρει τον τίτλο «Ο θαυματουργός Άγιος Νεκτάριος». Στη Βουλγαρία για πρώτη φορά άκουσαν για τον Άγιο Νεκτάριο χάρη στην ταινία του πριν 5 χρόνια. Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ για τον Άγιο Νεκτάριο Αιγίνης, ο Άγγελ Μπόντσεφ αισθάνθηκε την ανάγκη δημιουργίας και άλλων παρόμοιων ταινιών που χωρίς αμφιβολία θα φέρουν τον Βούλγαρο πιο κοντά στην Ορθοδοξία. Έτσι γεννήθηκε η δεύτερη ταινία του «Η αγία πόλη Ασένοβγκραντ» (Στενήμαχος), αφιερωμένη στην γενέτειρά του Ασένοβγκραντ, στο έδαφος της οποίας υπάρχουν πάνω από 100 εκκλησίες και παρεκκλήσια, ενώ γύρω της έχουν εγκατασταθεί 5 από τα μεγαλύτερα βουλγαρικά μοναστήρια. Φέτος, προβλήθηκε και η τελευταία ταινία του Άγγελ Μπόντσεφ «Ο Άγιος Χειρουργός» που αφηγείται τη ζωή και τις σημαντικές ανακαλύψεις στον τομέα της Ιατρικής ενός από τους μεγαλύτερους αγίους του 20ου αιώνα, του Λουκά Κριμαίας του Θαυματουργού. 

Ο Πατριάρχης της Βουλγαρίας, Νεόφυτος, αποκάλεσε την ταινία "μεγάλο έργο" και κάλεσε τον Άγγελ Μπόντσεφ να παρουσιάσει την ταινία του σε μία από τις μεγαλύτερες αίθουσες στη Σόφια, με αφορμή την 4η επέτειο από την ενθρόνισή του, στις 24 Φεβρουαρίου. Τώρα, ο δημιουργός ταινιών με θέμα της Ορθοδοξία στη Βουλγαρία θέλει να προβάλλει άλλον έναν Έλληνα Ορθόδοξο Άγιο – τον Εφραίμ, τον Μεγαλομάρτυρα και Θαυματουργό. "Γνωρίζοντας τον βίο και τον άθλο του μαρτυρίου του Αγίου της Μονής Ευαγγελισμού στη Νέα Μάκρη, εγώ τον θαύμασα, τον αγάπησα και θέλησα να τον παρουσιάσω στη Βουλγαρία – να παρουσιάσω τη ζωή και τα θαύματά του, για να έχουμε άλλο ένα προσευχητάρι, διότι χρειαζόμαστε την υποστήριξή του", δήλωσε ο Άγγελ Μπόντσεφ στην Romfea. Η ταινία θα προβληθεί σε πολλά φεστιβάλ όχι μόνο στη βουλγαρική γλώσσα, αλλά μεταγλωτισμένη και στην ελληνική. Στην ταινία υπάρχουν αναδημιουργίες θαυμάτων του Αγίου Εφραίμ, με σκηνές και αφηγήσεις ανθρώπων για τη θεραπεία τους μετά τις προσευχές τους προς τον Άγιο. Η ταινία θα δείξει πώς τιμάται η μνήμη του Αγίου, κάθε χρόνο στις 5 Μαίου, στη Μονή του Ευαγγελισμού και πως τον αγαπά ο ελληνικός λαός και τον λατρεύει. Αυτή θα είναι η πρώτη ταινία μικρού μήκους για τον Μεγαλομάρτυρα και Θαυματουργό Εφραίμ της Νέας Μάκρης. Πρόκειται για ένα πρώτο ντοκιμαντέρ για τον Μεγαλομάρτυρα και Θαυματουργό Εφραίμ της Νέας Μάκρης. Η ταινία που τιτλοφορείται «Ο Άγιος Εφραίμ ο Θαυματουργός» εμπεριέχει φωτογραφίες ανείδωτες μέχρι σήμερα, όπως και γεγονότα που παραχώρησαν οι μοναχές στη Μονή. Για την ώρα το γύρισμα της ταινίας έχει σταματήσει για να συγκεντρωθούν πόροι για την περάτωσή της και για την πληρωμή των ηθοποιών, σκηνοθετών, των τόπων που γίνονται τα γυρίσματα, των τεχνικών μέσων, για νέο ταξίδι και νέα γυρίσματα, για συνεντεύξεις. Ο δημιουργός Άγγελ Μπόντσεφ ζητεί υποστήριξη για την υλοποίηση της ταινίας «Ο Άγιος Εφραίμ ο Θαυματουργός» και ο καθένας που έχει θέληση και δυνατότητα μπορεί να κάνει δωρεά γι’ αυτό το καλό έργο που θα αποτελέσει μία γέφυρα μεταξύ της βουλγαρικής και της ελληνικής εκκλησίας. Αυτή είναι η ιστοσελίδα στην οποία μπορείτε να δείτε τρέιλερ της ταινίας «Ο Άγιος Εφραίμ ο Θαυματουργός», εικόνες του και φωτογραφίες του Άγγελ Μπόντσεφ από τις συναντήσεις του με τον Βούλγαρο Πατριάρχη Νεόφυτο.
πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

έχει ταλεντο