Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ομιλία αγιορειτών πατέρων στο Ναύπλιο

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο πατήρ Σάββας καλά το ξεκίνησε αλλά κάπως γέρνει η βαρκούλα για να προσέχουμε!

Ανώνυμος είπε...

Η Βαρκούλα δεν γέρνει εξ αιτίας των 2 αυτών μοναχών.
Μπάζει νερά από τα καρφιά που της έμπειξαν οι αρχιποιμένες της, με τα τόσα Θεολογικά ολισθήματα ειδικά τα τελευταία του Κολυμπαρίου.
Δεν φτάνει που έχουν την τόλμη και μιλάνε οι άνθρωποι θα τους κατακρίνουμε κι όλας?
Έχει κανένας την τόλμη να μιλήσει στο λαό για το τι γίνεται στη Μεγίστη Λαύρας?
Έχει κανείς την τόλμη να μας εξηγήσει πως το Βατοπαίδι ελέγχει όλο το άγιον όρος και με ποιο τρόπο?
Μπορεί κάποιος να μας πει για ποιο λόγο δεν μιλούν οι ηγούμενοι του αγίου όρους?
Κάποιοι γνωρίζουν πολύ καλά.
Είναι άνθρωποι στο άγιον όρος χρόνια.
Που με δάκρυα και πόνο μας απεκάλυψαν πικρές αλήθειες.
Τώρα σιώπησαν.
Τί περιμένουν?
Να τα βγάλουμε στη φόρα εμείς οι λαϊκοί?
Πείτε αγιορείτες Γέροντες τι μας λέγατε τόσα χρόνια.Πως έχετε τρανταχτές αποδήξεις για μεγάλα σκάνδαλα που συμβαίνουν στο περιβόλι της Παναγίας.
Που καλύπτει ο ένας τον άλλον γιατί φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη.
Φοβάμαι πως ήρθε η ώρα για πολύ μεγάλες αποκαλύψεις.
Και αλοίμονό μας όλους.
Γι αυτό ας κλείσουνε τουλάχιστον το στόμα τους, όσοι θέλουν να κλείσουν το στόμα, όσων παλεύουν εναντίον του Οικουμενισμού.
Η ώρα που τα ψέματα θα τελιώσουν είναι κοντά.
Και τη βαρκούλα την οδηγεί ο Χριστός.
Του μπήξαν και Αυτού καρφιά.
Και ξέρει.

Ανώνυμος είπε...

Σε τι κατάσταση έχει φτάσει η εκκλησία.. Όχι ότι ήταν ποτέ όλα ρόδινα, έχει περάσει όπως ξέρουμε δια πυρός και σιδήρου.. Διωγμοί, αιρέσεις, εικονομαχία, ξανά διωγμοί..
Αλλά τον τελευταίο αιώνα η πρωτοφανής ενοποίηση του κόσμου και ο συγκρητισμός-οικουμενισμός είναι η μεγαλύτερη απειλή.
Σήμερα τα πράγματα μεταλλάσονται στη βάση τους όπως ακριβώς είπε ο Απ.Παύλος για τις έσχατες μέρες ότι θα εκβληθεί εκ μέσου ο κατέχων η πίστη στον Κύριο, όχι η εγκεφαλική (γιατί και τα δαιμόνια πιστεύουν και φρίττουν) αλλά η ζωντανή, η δύναμη μετάνοιας και αγιασμού στον άνθρωπο.
Πως έγινε αυτό τα τελευταία 30-40 χρόνια μέσα στους ορθοδόξους; Μέθυσαν από την κοσμική επιστήμη της Δύσης, την τεχνολογία τα υλικά αγαθά την φιλοδοξία-κενοδοξία της επαγγελματικής επιτυχίας; Γνωρίζω άνθρωπο (και μάλιστα "πιστό" χριστιανό) που "ντρεπόταν" για τ΄άδερφια του γιατί είχαν πάει μόνο Δημοτικό ενώ εκείνος Πανεπιστήμιο.
Τόση ήταν η πόρωση της ελληνικής κοινωνίας ώστε η αξία και "υπεροχή" (και η αλαζονεία) κάποιου (που μπορεί να ήταν και αμόρφωτος με την έννοια του απαίδευτου, γιατί ο αληθινά μορφωμένος είναι ο μεταμορφωμένος με εκλεπτυσμένη σκέψη που παραμένει ταπεινός),
έναντι των άλλων να είναι ουσιαστικά όχι η πνευματική καλλιέργεια αλλά μόνο κάποιος τίτλος, και ένα ίματζ (ακριβό αυτοκινήτο, πολυτελές σπιτι)..
Μια ψευδαίσθηση μια εικονική πραγματικότητα, ένας ρόλος.Ήρθε η κρίση και τα σάρωσε..

Όμως έχει ήδη χαθεί το περιεχόμενο αυτού του λαού, η ταπείνωση, η ευλάβεια η απλή πίστη, (για την οποία αγωνιούσε ο αγνός Μακρυγιάννης αφού έβλεπε τι έρχεται με τον συγχρωτισμό μας με τη Δύση) και έμειναν για τους περισσότερους μόνο οι θρησκευτικοί τύποι αφού την καρδιά τους την έδωσαν σε αλλα πράγματα.
Σε αυτό το στάδιο ήδη επί της ουσίας είμαστε "ενωμένοι" με τους Δυτικούς. Γιατί πολύ απλά εδώ και δεκαετίες γίναμε κι εμείς Δυτικοί.. με ορθολογισμό, κοσμική γνώση, σοφία "δαιμονιώδη του αιώνος τούτου".. Η οποία συμπυκνώνεται στο ατομικό θέλημα τον υλισμό και την κενοδοξία.Έτσι μεταλλάχθηκε και η πίστη μας.

Ο π.Σάββας αγωνίζεται να ενημερώσει τον κόσμο.Προσπαθεί ο άνθρωπος με τις μικρές δυνάμεις του όταν άλλοι εφησυχάζουν έστω και αν θεωρούμε ότι γίνονται και λάθη. Φοβάμαι όμως ότι τα πράγματα έχουν ήδη προχωρήσει πολύ. Η εσωτερική διάβρωση του ελληνικού λαού είναι τεράστια. Τόσο ώστε να μην μπορεί να δει. Θεωρεί όλα αυτά υπερβολικά, ακόμα και γραφικά. Μακάρι όσοι πιστοί έμειναν να αφυπνιστούν γι΄αυτά που συντελούνται και για όσα έρχονται. Και να δούμε πως θα προχωρήσουμε από δω και πέρα με όλα αυτά που ο Θεός επέτρεψε να συμβούν εξαιτίας της αποστασίας μας..

Ανώνυμος είπε...


Τι να πει κανεις ! Δεν υπαρχει κατι που δεν εχει βγει στην επιφανεια σε επιπεδο δογματων της Ορθοδοξου πιστεως.Αλλα δεν ειναι τα δογματα νομιζω πλεον το ζητουμενο οσον αφορα την αναζητηση της αληθειας και την διακριση πνευματων.Τωρα πλεον προεχει η συγχιση που εχει δημιουργηθει επανω στους Ιερους Κανονες και εχουμε ολοι μπερδευτει,με τη σημασια των ιερων κανονων σε σχεση με τη λεξη σχισμα,που πολλοι υπαινισσονται.Αν λοιπον εχει αναγκη η εκκλησια να μαθει την αληθεια οσον αφορα τις αιρεσεις που εισεβαλαν και αναταραξαν την εκκλησια Του Χριστου,αλλο τοσο εχει αναγκη να μαθει,ποιο ειναι πιο συμφερον γιατην εκκλησια σε σχεση με την τηρηση των ιερων Κανονων,Ειναι γεγονος πως δεν υπαρχει πλεον ταξη στην εκκλησια.
Καποια πατριαρχεια εχουν διακοινωνια εν τοις μυστηριοις με τους μονοφυσιτες.το πατριαρχειο της Ρουμανιας συνοδικα πιστοποιησε πως οι παπικοι ειναι εκκλησια με μυστηρια ''αυθεντικα ''....

Η σιψη προχωρησε στο εσωτερικο μερος,πουεχει να κανει με τον μοναχισμο,κ τον λαο.
Οι διωγμοι των μοναχων τραυματιζουν κ αμαυρωνουν τα στεραια τμηματα της εκκλησιας.

Η Κων/λη μνημονευει τον Παπα!
Υπαρχει ταξη;;;χαθηκε η εμπιστοσυνη των μελων με την ιεραρχια.
Καποιοι εφυγαν απο την ενορια μου κ εκκλησιαζονται στους παλιοημερολογιτες,τους αναζητησα κ μου ειπαν πως πηγαινουν και στον αγιο Δημητριο,δηλ,κοινωνουν κ εκει και αλλου.
Δεν ειναι φοβερο!
Καποιες φορες ειδα παλαιοημερολογιτισσες μεσα στην εκκλησια μας να κοινωνουν των Αχραντων.
''Ειμαστε λεει το ιδιο'',σιγουρα ,θα πηγαινουν και εκει,φταιει η συνοδος;
Εχουμε χασει καθε δυνατοτητα επαναφορας της εκκλησιαστικης ταξης!
Εχουμε αναγκη της αληθειας και στη χρηση των Ιερων Κανονων,των οποιων η ασαφεια δημιουργει ρηγματα ακομα βαθυτερα,πρεπει να ξεκαθαριστουν τα πραγματα.
Η θλιψη μας ειναι μεγαλη!
Και το ερωτημα,εαν ουνιτοποιηθηκαμε με τη συνοδο αυτη;;;;;
ο αγωνας που κανουν οι εν λογω μοναχοι ειναι καλος .
Ο καλος γιατρος,οταν δει να πανουκλιαζεται ενας τοπος κ να εχει παρει διαστασεις πανδημιας επιστρατευει ολη του την τεχνη,να γλυτωσει απο το θανατο τους ασθενεις.
Ευχομαι καλον παραδεισο σε ολους!

Ανώνυμος είπε...

1.08

Γιατί έφεραν τον κόσμο σε αυτό το σημείο; Δεν έχουν φόβο Θεού;
Έφεραν σε αδιέξοδο τις ψυχές και τις συνειδήσεις των ανθρώπων, τάραξαν για ένα αιώνα την εκκλησία του Χριστού, έγιναν τόσα γεγονότα τόσες διαιρέσεις!..
Τώρα μας "βάζουν" στην διαδικασία να ψάχνουμε την ερμηνεία των κανόνων.Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη απέναντί τους. Οι άνθρωποι είναι κλονισμένοι και φοβισμένοι για το τι έρχεται..

ΜΑΚΑΡΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΓΕΙΡΕΙ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΟΥ, όπως έχει υποσχεθεί.
Να οδηγήσουν σωστά τους εναπομείναντες πιστούς.

Η Μία Αγία Εκκλησία είναι η Γυνή η περιβεβλημένη τον ήλιο. ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ. Καταπατάει το ψεύδος και το σκοτάδι (η σελήνη υποκάτω των ποδών αυτής).
ΑΛΛΑ θα διωχτεί. "Εδόθη στο θηρίο να κάμει πόλεμο" και να "νικήσει" (εικονικά και προσωρινά), "να ρίξει καταγής της αλήθεια" και"να την καταπατήσει" όπως λέει ο πρ. Δανιήλ..
και να κάμει πόλεμο με "τους λοιπούς του σπέρματος αυτής"..
Τώρα είναι η ώρα της κρίσεως για όλους και για όλα.


Ανώνυμος είπε...

Το ζητημα ειναι 3.25 πως ηεκκλησια πρεπει να εξαντλησει καθε δυνατη προσπαθεια.
Αυτη τη στιγμη,οι Κανονες επρεπε να επιπτον βροχην ,για να προστατευσουν ολη την Εκκλησια,συν οτι ολοι οι χριστιανοι θα γνωριζαν πλεον..
Ευχομαι για ολους τους πιστους κουραγιο και εχει Ο Θεος!
Αλλα σαν προσκοληθουμε στον Παπα,τα παντα ανατρεπονται εν τη Εκκλησια και αντε να τα αποκαταστησεις.
Η δουλεια στον Παπα θα φερει την αποκοπη απο την Χαρη.
Θα δουμε τι θα γινει!