Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Όταν οι Ιεράρχες, τολμούσαν να διοργανώσουν συλλαλητήρια ...

 
Υπήρχαν κάποτε ...
αγωνιστές ιεράρχες, με φόβο Θεού,
που δεν ασχολιόταν μόνο με το πόσα ευρώ θα πάρουν "μαύρα" από τους δίσκους των ναών,
που δεν μάζευαν συλλογές από  μήτρες και δεσποτικές πατερίτσες,
που με την ασκητική τους ζωή και το αγνό φρόνημα τους, ξεσήκωναν χιλιάδες κόσμου.
Που τολμούσαν να διοργανώσουν μαζικά συλλαλητήρια και να κάνουν την πολιτεία να οπισθοχωρεί..

Κάντε μια σύγκριση με το σήμερα, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ιεράρχες μας, εκπαιδεύτηκαν μόνον στην διοργάνωση "συλλείτουργων" για τις ονομαστικές τους εορτές, με άφθονους ιερείς, δεσποτάδες και επισήμους και συνήθως με απουσία του ποιμνίου.

η συνέχεια εδώ

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή στις αναδημοσιεύσεις. "Ο Παιδαγωγός" είναι ύπουλα διχαστικός. Βάλοντας κατά πάντων αδρανοποιεί υγιείς δυνάμεις και υπάρχουν στοιχεία ότι εργάζεται εκ μέρους της Χρυσής Αυγής ώστε να προωθούνται εκεί ψήφοι.

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Δεν συμμεριζόμαστε αυτο που λες ,ειναι αντιθετα μια λεβεντικη ρωμαιγικη φωνή !

Ανώνυμος είπε...

Το ιστολόγιο ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ αποτελεί ισχυρή νησίδα αντιστάσεως απέναντι στη λαίλαπα του νεοταξισμού!
Λ.Ν.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Για να μην κάνουμε κατάχρηση του πάντα φιλόξενου Τρελο-Γιάννη, γράψαμε την μακροσκελή απάντηση μας εδώ (αφού γράψατε και σε εμάς παρόμοιο σχόλιο).Βλέπετε, πόσο ύπουλοι και διχαστικοί που είμαστε, το δημοσιεύσαμε! Δείτε το :
https://opaidagogos.blogspot.gr/2015/12/blog-post_36.html

Όσο για την Χρυσή Αυγή, μακάρι να είχε τόση ευφυΐα ..
δυστυχώς αποτελούν ένα ακόμη οικογενειακό κόμμα με ελάχιστες δυστυχώς προοπτικές να βοηθήσουν ουσιαστικά την Ελλάδα. Έχει δυστυχώς πολλά κοινά με το ΚΚΕ.

Πάντως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, αν δεν ήταν η Χρυσή Αυγή και κάποιοι άξιοι πιστοί (που πήαν "παράσημα" από τον Θεό και βρέθηκαν αργότερα ποινικά κατηγορούμενοι), ακόμη θα παιζόταν το βλάσφημο θέατρο στο "Χυτήριο"

Ανώνυμος είπε...

Πρώτον, ο Παιδαγωγός χτυπάει ανελέητα ΝΔ και ΚΟΙΝΩΝΙΑ, και καλύπτει σκανδαλιστικά τη Χ.Α. Υπάρχουν στοιχεία ότι ο βασικός συντάκτης του Παιδαγωγού έχει σημαντική κομματική θέση στη ΧΑ στη Θεσσαλονίκη. Αν θέλει, ας το διαψεύσει με έργα και κατάλληλες αναρτήσεις. Προσωπικά, θεωρώ απαράδεκτη την κάλυψη στη ΧΑ και την τόσο μεγάλη επίθεση στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ παρόλο που ως χριστιανός, δεν θέλω κόμματα μέσα στην Εκκλησία.

Δεύτερον, η κριτική γίνεται άκριτα. Από τη μια αντι-οικουμενιστικός ο Παιδαγωγός, από την άλλη, έχουν πυροβοληθεί όλοι σχεδόν οι αντι-οικουμενιστές! Πρόσφατα και ο Πειραιώς. Η ομάδα του Παιδαγωγού ο μεγάλος τιμητής των πάντων.

Γι αυτό και επιμένω ότι είναι διχαστικός.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Επειδή η χυδαιότητα δεν έχει όριο
1) Κανείς από την ομάδα του Παιδαγωγού δεν έχει κομματική θέση στην Χρυσή Αυγή ή οποιαδήποτε σχέση με τον κομματικό της μηχανισμό.
2) Κανείς μας δεν συμμετέχει ενεργά σε οποιονδήποτε κομματικό μηχανισμό και δεν έχει οποιαδήποτε θέση σε οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα.
3) Ως ομάδα είμαστε ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ και δεν σκοπεύουμε να ασχοληθούμε με την πολιτική.
4) Ως Έλληνες πολίτες, ο καθένας μας ψηφίζει ότι κρίνει καλό για την πατρίδα. Δεν περιμένουμε όμως τις εκλογές για να δραστηριοποιηθούμε. Με τις λιγοστές μας δυνάμεις δρούμε αμεσοδημοκρατικά και συλλογικά σε κάθε θέμα που αισθανόμαστε ότι απασχολεί την πατρίδα και την ορθόδοξη εκκλησία μας.
5) Η μοναδική μας αναφορά στο πολιτικό κόμμα ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ήταν στην μία και μοναδική μας ανάρτηση που γράψαμε για να ενημερώσουμε για την ίδρυση της Ελληνορθόδοξης Συμμαχίας
http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/09/blog-post_3.html
Εκεί αναφερθήκαμε γενικά και αόριστα σε κάποιο χριστιανικό κόμμα και για τις λανθασμένες θέσεις που είχε στις εκτρώσεις και στα σχολεία αθέων.
Καμιά άλλη αναφορά δεν θυμόμαστε να έχει γίνει εκ μέρους μας (έγινε σχετική αναζήτηση και μιλήσαμε με όλους τους συντάκτες μας. Κανείς δεν έχει γράψει κάτι σε κάποια ανάρτηση).
Γιατί ψεύδεστε λοιπόν; Που βλέπετε λοιπόν την "μεγάλη επίθεση στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ";;;
6) "Αναζητήσαμε" την αντι-Οικουενιστική ηγεσία. Αναρωτηθήκαμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα/σχέδια της. Με αγωνία τους γνωστοποιούμε ότι ο ένας μετά τον άλλον αντι-Οικουμενιστές κληρικοί και ιερομόναχοι διώκονται. Τους στείλαμε και εμαιλ. Απάντηση ΚΑΜΙΑ.
Περιμένουν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα του Οικ/κού Πατριάρχη το 2016! Μα περιμένοντας μόνιμα τον "αντίπαλο" για να σκεφθείς εκ των υστέρων πως θα αντιδράσεις, έχεις σχεδόν πάντα χάσει την μάχη. Δεν έχουν γίνει ήδη αρκετές προκλήσεις;
Γι αυτό γράψαμε ανάρτηση και την κοινοποιήσαμε αλλά όπως είπαμε .. σιωπή ιχθύος.
7) για τον Πειραιώς δημοσιεύσαμε τις σχέσεις του με γνωστούς οικουμενιστές (Μεσσηνίας, Σύρου, Βόλου). Δημοσιεύσαμε και την επιστολή-απάντηση του. Φυσικά και θα είμαστε επιφυλακτικοί. Βλέπετε, για το δικό μας ιστολόγιο τολμάτε να διαδίδετε ανώνυμα συκοφαντίες, ενώ εμείς απαγορεύετε να δημοσιεύουμε ως Ιστολόγιο όσα με περηφάνια προβάλουν τα εκκλησιαστικά πρακτορεία από τα πολυτελή συλλείτουργα του Πειραιώς.
8) Απογοητευμένοι από την "ηγεσία" που επιμένει να μας εφησυχάζει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούμε, καλούμε τον καθένα να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟ. ΛΙΓΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΧΗΤΙΚΑ!

Ανώνυμος είπε...

Καλά, αυτό σίγουρα δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Τρελογιάννη,

δεν είμαι από την ομάδα του Παιδαγωγού, τον διαβάζω όμως που και που. Αν και δεν συμφωνώ με το σκεπτικό τους συχνά (ειδικά αναφορικά με την επιλεκτική επίθεση στη ΝΔ, την ΠΕΘ και σποραδικά απαξιωτικά σχόλια για άλλες καλές κινήσεις και ιστολόγια), πιστεύω ότι η συζήτηση πάνω καλό είναι να διαγραφεί ώστε να μην μένουν εντυπώσεις. Σας παρακαλώ να δείτε το αίτημά μου ως ιστολόγιο που μάχεται για μία καλύτερη πραγματικότητα και όχι επειδή θέλει κάτι να κρύψει. Είμαστε πλέον λίγοι και δεν πρέπει να χωριζόμαστε. Ο παραπάνω ανώνυμος είναι υπερβολικός όταν κατηγορεί για κομματικές σχέσεις και σπορά διχόνοιας Παρόλο που για το τελευταίο έχουν δοθεί πολλές αφορμές με αμφιλεγόμενες αναρτήσεις, ας θυμόμαστε ότι οι αμφιλεγόμενες αναρτήσεις είναι "αρμοδιότητα" των blogs, αν γίνεται με διάκριση βέβαια.

ΦΣ, εκπαιδευτικός Θεσσαλονίκη

Ανώνυμος είπε...

Εγώ νομίζω καλώς υπάρχουν και τα σχόλια, σε όσα blogs το επιτρέπουν, για να δύνονται και απαντήσεις και να καταρρίπτουν τις συκοφαντίες.
Καλώς τα ιστολόγια επισημαίνουν και τα λάθη κάποιων που όλοι σεβόμαστε. Δεν θα γίνουμε αδελφότητα που ότι πει ο υπεύθυνος της αδελφότητας έχει το αλάθητο και πρέπει να το λέμε και εμείς. Ας προβληματιζόμαστε. Καλό είναι.
Νομίζω καλό κάνει και στην ΠΕΘ και στους μητροπολίτες και στα ιστολόγια η κριτική. Για να αναλογιστούν τις τακτικές τους. Ανατροφοδότηση λέγεται. Feedback. Γιατί δηλαδή; δεν μπορεί να σφάλουν στις ενέργειες τους; Βαρέθηκα να διαβάζω για τίτλους του ενός και του άλλου της ΠΕΘ, τι μεταπτυχιακά και τι διδακτορικά έχουν. Μα με αυτά θα πείσουν τους συναδέλφους τους και την κοινωνία; Δείτε τους άλλους του Καιρού. Ανδριόπουλος και σία. Κι αυτοί είναι σε πανεπιστήμια. Τι σημαίνει αυτό; Προσέξτε πόσο έξυπνα παίζουν το παιχνίδι τους αυτοί.
Καλό κάνει η κριτική. Να μας διορθώνει όλους.
Η κριτική στους επισκόπους από κάποιους θεωρείται ιεροκατηγορία. Με ποιον άλλο τρόπο όμως θα διορθώσουν τα λάθη τους; Τολμάει νομίζετε κανένας παρατρεχάμενος τους να τους τα πει; Πρέπει ότι κι αν βλέπουμε όλα να τα δικαιολογούμε; Ο πνευματικός, μου είπε κάποτε ένα έξυπνο ρητό (έκτοτε το άκουσα αρκετές φορές και αρχίζει να κυκλοφορεί και στο διαδίκτυο): οι Παπικοί έχουν έναν Πάπα, στην Ορθοδοξία έχουμε πολλούς Πάπες! Ας μην κατασκευάζουμε μόνοι μας Πάπες.
Καλή χρονιά σε όλους.