Υλικά για 6 άτομα
- 6 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
- 1 κιλό φρέσκιες ντομάτες
- 300 γραμ κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 7 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο για τη σάλτσα
- Λάδι για το τηγάνισμα της μελιτζάνας
- Αλάτι, πιπέρι
Κόβετε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες. Τις ξεπλένετε με λίγο νερό και κατόπιν τις αλατίζετε καλά και τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι. Τις αφήνετε εκεί για 1 ωρίτσα. Κατόπιν τις ξεπλένετε με άφθονο νερό και τις στύβετε με το χέρι σας. Τις τηγανίζετε σε άφθονο καυτό λάδι και από τις δυο πλευρές. Τις βγάζετε, τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβηχτούν τα πολλά λάδια.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Πλένετε και καθαρίζετε τις ντομάτες και τις τρίβετε στον τρίφτη από τη χοντρή μεριά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι γυρίζοντάς το με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνετε τις σκελίδες το σκόρδο και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, αλατίζετε, πιπερώνετε, ρίχνετε την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Μαγειρεύετε περίπου για 15 λεπτά και μέχρι να πήξει αρκετά η σάλτσα. Σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου στριμώχνετε τις χοντρές φέτες της τηγανισμένης μελιτζάνας. Αδειάζετε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά
στους 180ο . βγάζετε το ταψί από το φούρνο και το αφήνετε να χλιαρέψει. Σερβίρετε τις μελιτζάνες σε πιατέλα.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου