ΥΛΙΚΑ
► 250γρ. μαυρομάτικα φασόλια
► 1 κολοκυθάκι, τριμμένο
► 2 ντομάτες, σε κύβους
► 1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
► 1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους
► 1 καρότο, σε ροδέλες
► 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
► 7 φιλέτα αντζούγιας, ξαλμυρισμένα και ψιλοκομμένα
► 150γρ. κρητική γραβιέρα
► Φύλλα δυόσμου
► 6 κ.σ. ελαιόλαδο
► 4 κ.σ. βαλσαμική κρέμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζω από το προηγούμενο βράδυ τα φασολάκια. Την επομένη τα σουρώνω και τα βράζω για περίπου μισή ώρα. Δεν τα θέλω παραβρασμένα. Είναι ωραίο να «κρατάνε». Αναμειγνύω σε ένα μεγάλο μπωλ όλα τα υλικά της σαλάτας. Το ντρέσινγκ είναι απλούστατο, ανακατεύω το λαδάκι με την κρέμα και τα περιχύνω στη σαλατίτσα μου. Προσοχή στο αλάτι! Οι αντζούγιες είναι ήδη αλμυρές! Οπότε εγώ έβαλα πολύ λίγο. Βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο για 3 ώρες, είναι καλύτερη σερβιρισμένη κρύα!πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου