Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Αυτοδίδακτος καλλιτέχνης μετατρέπει τα ανακτημένα υλικά σε συναρπαστικά γλυπτά!


Τι βλέπετε όταν κοιτάτε ένα  πιρούνι, μια βίδα, ένα μέρος αυτοκινήτου και άλλα απορρίμματα; Οι περισσότεροι από εμάς βλέπουμε κάτι που ανήκει σε χωματερή, εκτός από τον Brian Mock, έναν γλύπτη και έναν “μεταλλικό επαναστάτη” που φέρνει στη ζωή τα ανακτημένα υλικά με μια μορφή θεαματικής γλυπτικής τέχνης.

“Τα γλυπτά μου είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από ανακτημένα αντικείμενα και επανακατασκευασμένα υλικά (σχεδόν όλα τα μέταλλα, αλλά μερικές φορές θα προσθέσω κομμάτια πλαστικού για χρώμα). Μου αρέσει ότι οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν μαζί τους, διασκεδάζουν αναζητώντας αντικείμενα που μπορούν να αναγνωρίσουν. Ξεκίνησε ως ένα χόμπι, αλλά καθώς βελτιώθηκα στη γλυπτική, το μετέτρεψα σε επάγγελμα πλήρους απασχόλησης »

1 σχόλιο:

Θαλασσινός είπε...

Νομίζω πως δεν με εμπνέει αυτή η τέχνη! Μάλλον με αγριεύει παρά με αναπαύει!

Θα προτιμούσα τις απλότητες των πρωτογενών υλικών που συνθέτουν κάτι όμορφο λιτό και απλό, όπως το χώμα, το χρώμα, ένα λουλούδι, ένας στίχος, μία κιθάρα από το ξύλο της και τη χορδή της, παρά βίδες, ροδέλες και άλλα στραπατσαρισμένα που έχουν κάνει τον κύκλο τους, έχουν δώσει το ρόλο τους για τους λόγους πού φτιάχτηκαν.

Στην Απλότητά μοιράζεται η ταπείνωση, στην πολυπλοκότητα, στραμπουλάει το μυαλό