Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

«Είς όλους τους κόσμους δεν υπάρχει περισσότερη δυστυχισμένη ύπαρξη από τον άνθρωπο που δεν πιστεύει στην ανάσταση του Χριστού και την ανάσταση των νεκρών» (Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς)

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

1 σχόλιο:

Θαλασσινός είπε...


Η Πίστης μας είναι βασισμένη εξ ολοκλήρου στο γιγαντοειδές, αταλάντευτο, συμπαντικό θεμέλιο που ονομάζεται Ανάσταση Χριστού, Ανάσταση νεκρών!

Αν δεν υπήρχε η ανάσταση, η Πίστης μας θα ήταν φιλοσοφική θρησκεία, ένα πράγμα άδειο και καινό όπως οι τέχνες των θρησκειών του διαβόλου!

Τι είναι η αίρεση; Είναι το ψέμα που επιλέγει ο άνθρωπος να ακολουθεί, αφού προηγουμένως πετάξει από πάνω του την Αλήθεια!
Πόσο δυσδιάκριτο μπορεί να γίνεται το ψέμα του διαβόλου από την αλήθεια τού Χριστού ;

Τόσο λεπτό, μέχρι κεραίας και ιώτα!

Τι πιστεύει η αίρεση; Πιστεύει, τρώει και ακολουθεί τα προϊόντα που έχει σερβίρει στα ράφια της ο διάβολος για τον κοσμικό άνθρωπο και την λατρεία της σάρκας.

Είναι δυνατόν μέσα από την αίρεση να πιστεύει ο άνθρωπος όλη την Αλήθεια, ήτοι Ανάσταση Χριστού και Ανάσταση Νεκρών;
Όπως δεν είναι δυνατόν ένα σαπισμένο όργανο στο σώμα τού ανθρώπου, να λογίζεται ο άνθρωπος υγιείς και ευτυχισμένος, έτσι και η σαπίλα της αίρεσης δεν μπορεί να καταλογίζει στον άνθρωπο Πίστη Ζωντανή στην Ανάσταση τού Χριστού και των ανθρώπων, και ας το φιλοσοφεί ο σάπιος της αίρεσης άνθρωπος.

Στο τέλος τέλος που έλεγε και ο μακαριστός Πατήρ Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος, η Πίστης στην Αλήθεια που χαρακτηρίζει τον Πιστό είναι Πίστης για τα Άγια Δόγματα μέχρι την λαιμητόμο του θανάτου! Ούτε ο θάνατος χωρίζει τον πιστό από την αληθινή Πίστης, μην πω πως είναι και ζητούμενο το μαρτύριο του θανάτου.

.