Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Τα ψάρια που ψόφησαν , τα τραίνα που φύγαν και άλλα τραγικά


 

Κοίταξε να δεις τι συμβαίνει, αδελφέ: Εδώ στο Βόλο που ζούμε εμείς, στην ένδοξη ελληνική επαρχία, ψόφησαν τα ψάρια που μας έστειλαν από την Κάρλα και μας τρώει η δυσοσμία, χώρια ο κίνδυνος για την υγεία μας, η καταστροφή της τοπικής οικονομίας, τα βράδια που δεν μπορούμε να καθίσουμε στην αυλή και οι εξουσίες που φαγώνονται μεταξύ τους για το " τις πταίει".

 Άσε που η κυβέρνηση θα κάνει έρευνες και θα αποδώσει ευθύνες....Ναι αυτό μοιάζει με ανέκδοτο αλλά μην γελάτε, είναι τραγικά όλα αυτά. Εδώ δεν βρήκαν να φταίει κάποιος για Τέμπη όπου χάθηκαν άνθρωποι και θα βρούνε φταίχτη για τα ψάρια που ψόφησαν....Το πολύ-πολύ κανένας μεροκαματιάρης να την πληρώσει και τέλος. Κι' εμείς θα πεθαίνουμε (γι' αυτούς θα ψοφάμε) σιγά-σιγά, από μολυσματικές ασθένειες, επιδημίες, μολύνσεις και ό,τι προκύψει από τους τόνους των σαπισμένων ιχθύων, από τα μολυσμένα νερά που θα μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και ποιος ξέρει από τι άλλο που θα προκύψει...ένα πράγμα σαν τα εμβόλια, που χρόνια μετά οι άνθρωποι πέφτουν κάτω σαν τα κοτόπουλα!

Και κοίταξε να δεις αδελφέ πόσο όμορφα μας κοιμίζουν με συσκέψεις "σωτήρων", με γνώμες ειδικών, με φωνασκίες και σιωπές αρχόντων, με κάμερες να καταγράφουν την καταστροφή και τους καταστροφείς που τώρα το παίζουν ενδιαφερόμενοι για τον λαό....

Εγώ όμως δεν θέλω να κοιμηθώ από το υπνογόνο και παραισθησιογόνο ....ενδιαφέρον τους. Ούτε να καθοδηγηθώ εις άφεσιν αμαρτιών (τους) από σκυλάκια που τρέχουν πίσω από τους αρχόντους, γλύφοντας το κοκαλάκι που τους πέταξαν...

Θέλω να έχω τα μάτια ανοιχτά για να βλέπω την αλήθεια των νεκρών ψαριών, να δω αυτούς που με πεθαίνουν κάθε μέρα, να δω τον Κασσελάκη να χορεύει ταγκό στην λεβεντογέννα Κρήτη (και τι στον κόσμο), την Λινού να κάνει... αγαθοεργίες, τον Πολάκη να φωνάζει "μπουρλότο", τον Μητσοτάκη να πηγαίνει στην Δ.Ε.Θ. και να δίνει αυξήσεις στους ...πεθαμένους και γενικώς να βλέπω αυτούς που με κοροϊδεύουν, που με τρελαίνουν, που με πεθαίνουν γιατί ίσως έτσι έχω ελπίδα να ζήσω.

Και που λες αδελφέ, να δεις που σε λίγο καιρό θα μας πουν πως φταίμε εμείς και όχι ο Χατζηπετρής ο οποίος άλλωστε είναι φανταστικό πρόσωπο!

Και κάπως έτσι θα πεθαίνουν τα ψάρια αδελφέ, θα πεθαίνουν οι άνθρωποι, θα παντρεύονται οι Καsse-λάκηδες, κάπου στο βάθος θα απελπίζεται ένας ανδρουλάκης κι' εμείς στην αυλή θα αναπνέουμε την βρώμα των υπό σήψιν ιχθύων γιατί πού αλλού να πάμε....αυτή την αυλή έχουμε για να ονειρευόμαστε πως μπορεί να μην είναι δικές μας οι αγάπες που πήραν τα τραίνα που φύγανε....

 

 

2 σχόλια:

Θαλασσινός είπε...

Τα ψάρια που ψόφησαν , τα τραίνα που φύγαν, οι φωτιές που μας έκαψαν, οι πλυμμηρες που μας βούλιαξαν, οι κλέφτες που μας ρήμαξαν, το κοβιντ που μας ξεπάστρεψε ψυχή τε και σώματι,,
και άλλα τραγικά..!
Στο τέλος ακούστηκε και ο Μπιλ Γκειτς που θεωρεί τον αισθητό Ήλιο υπεύθυνο για την κλιματική αλλαγή και ψάχνει τρόπους να τον σβήσει.
Μάλλον η νέα τάξη πραγμάτων οραματίζεται να σβήσει τον αισθητό Ηλιο, που είδε κατάματα Τον Δεσπότη μας Χριστό στην Αγία Σταύρωση και μην έχοντας την αντοχή να την δει, εσβήσθει.
Μάλλον οραματίζονται μια αισθητική της γης, να ζεί στο σκοτάδι με φως από τα λαμπάκια λεντ, ζώντας όπως οι τυφλοπόντικες στους υπονόμους.


ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

... μὴν εἶναι... κατὰ τὴν καρδιά μας καὶ... οἱ ἀγάπες μας

οἱ ἄσωτες...

πάντα "φαυγᾶτες", σὰν τὶς καταιγῖδες τοῦ Μάρτη
πότε γδαρμένες πότε γδάρτισσες
πάντοτε μανιασμένες

γεμᾶτες μιὰν αὐτοπεποίθηση
γιὰ τὸ σημαίνων τοῦ πράγματος
τὸ ἐκλεκτό...
τὴν σημασία του
τὴν ἀδιαμφισβήτητη
γιὰ τὸ καινούριο αὔριο,
ποὺ θα ξημέρωνε.εὐθύς γιὰ μᾶς ... σὲ λίγο

καὶ νᾶτο ποῦρθε
κι ἔγιναν... οἱ ἀγάπες μας
ἡ ἀφορμή, γιὰ νὰ φουντώσει
(κατά τὶς καρδίες μας)
τέτοιο κακό μεγάλο...