Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Τ/κ απόφοιτος ΠΚ: «Όπως έχουμε διαφορές, έχουμε και ομοιότητες»

 

Το δικό της μήνυμα έστειλε στην τελετή αποφοίτησης των διδακτορικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Κύπρου, η πρώτη Τουρκοκύπρια διδακτορική απόφοιτος, Çiçek Topçu. Στην ομιλία της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «θα ήθελα να μοιραστώ μαζί τα λόγια της μητέρας μου μαζί σας. Όπως έχουμε διαφορές έτσι έχουμε και ομοιότητες. Οι διαφορές μας χωρίζουν αλλά οι ομοιότητες μας ενώνουν».

Τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένα ίδρυμα που η διάκριση δεν έχει καμία θέση και δίνεται η ευκαιρία σε κάθε άτομο ξεχωριστά για να αναπτυχθεί. «Είναι μεγάλη τιμή να στέκομαι σήμερα μπροστά σας ως η πρώτη Τουρκοκύπρια διδακτορική απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κύπρου». Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης σε ανάρτηση του στο X έγραψε «οι άνθρωποι που μας ενώνουν και το Πανεπιστήμιο Κύπρου που κτίζει γέφυρες. «Just as we have differences, we have also similarities»: Η Τουρκοκύπρια αριστούχα διδακτορική απόφοιτος Çiçek Topçu απευθύνθηκε στην τάξη του 2024 εκφράζοντας την αγωνία και την ελπίδα της για το μέλλον».

1 σχόλιο:

Θαλασσινός είπε...

Αυτές τις μαλακίες λένε και οι αιρετικοί εξ ορθοδόξων, στά αυτιά των αιρετικών για να τους χρυσωνουν το χάπι της ένωσης και αντίστροφα.
Το ερώτημα είναι,
πώς μπορείς να επικαλείσαι συναίσθημα και ιδεολογία όταν είσαι κατακτητής;
Πως μπορείς να πατάς με την μπότα της κυριαρχίας και του ξεκλυρίσματος γενεών του αίματος και της εξ-αφάνειας,
και να παρουσιάζεσαι με το προσωπείο της δικαιωματικής συνύπαρξης;