Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Γελοία επιχειρήματα και σοφιστείες Αθεϊστών προκειμένου να "επιτεθούν" στον Χριστιανισμό και να κλονίσουν την πίστη κάποιων


 


Λεπτομερής ανάλυση και αναίρεσή τους από πραγματικό διάλογο στο Φέισμπουκ


Αγαπητοί αναγνώστες, αυτές τις ημέρες μάς ενημέρωσαν κάποιοι πιστοί χριστιανοί για μία γραπτή «επίθεση», που μέσω Facebook εδέχθησαν από συγκεκριμένο άτομο, το οποίο δηλώνει, όπως άλλωστε φαίνεται ξεκάθαρα κι από τα γραπτά του, φανατικά άθεος. Μας ζήτησαν, λοιπόν, να απαντήσουμε στις αιτιάσεις-ενστάσεις τού συγκεκριμένου προσώπου ώστε να καταπέσει η πλάνη τού αθεϊσμού και να λάμψει, ως ο ήλιος, η αλήθεια τής χριστιανικής πίστεως, η οποία αλήθεια μαρτυρείται και αναδεικνύεται μέσα από τις πηγές. Δεχθήκαμε, λοιπόν, αυτήν την πρόσκληση και η μελέτη που ακολουθεί είναι ο καρπός αυτής τής ερεύνης μας.

Οι ενστάσεις τού εν λόγω αθέου συνομιλητού μας, εκτός από τα γνωστά και τετριμμένα («ομοιότητες» χριστιανισμού με παγανιστικές λατρείες, συκοφαντίες εναντίον τού προσώπου τού Μεγ. Κωνσταντίνου) τις οποίες άπαντες οι αιρετικοί, άθεοι και πάσης άλλης φύσεως εχθροί τού χριστιανισμού, αναμασούν ως «καραμέλα» και μας «σερβίρουν» συχνά πυκνά, ο εν λόγω άθεος πρωτοτύπησε, εφόσον «ανεκάλυψε» μελέτη τού καθηγητού τής Καινής Διαθήκης και Βιβλικών Σπουδών τού Πανεπιστημίου John Wesley τής Καλιφόρνιας, Dennis MacDonald, με την οποίαν ο εν λόγω καθηγητής διακηρύσσει ότι ο Ευαγγελιστής Μάρκος είναι ένας κοινός αντιγραφέας των Ομηρικών Επών! Φρίξον ήλιε, στέναξον γη, ο ανθρώπινος εγκέφαλος... εάλω!!! Εννοείται ότι στο αντίστοιχο κεφάλαιο τής παρούσης μελέτης αναιρούμε, μία προς μία, ΟΛΕΣ τις δήθεν «ομοιότητες» που έχει εφεύρει, επί των δύο κειμένων, ο περί ου ο λόγος καθηγητής.

Εις την παρούσαν επίσης μελέτη, εις το πρώτο κεφάλαιο, αναφέρονται για πρώτη φορά, δύο ισχυρές επιστημονικές ενδείξεις ή αλλιώς δύο λογικά επιστημονικά επιχειρήματα που, κατά την γνώμη μας, συνηγορούν υπέρ τής υπάρξεως τού Θεού! Τα αναφέρουμε αυτά, όχι βεβαίως για να πείσουμε τον άθεο συνομιλητή μας περί τής υπάρξεως τού Θεού, αλλά για να τα έχουν υπ’ όψιν τους καλοπροαίρετοι πιστοί χριστιανοί σε τυχόν συζητήσεις με ανθρώπους παρομοίας νοοτροπίας, κοσμοθεωρίας και φρονήματος.

2. Ισχυρές επιστημονικές ενδείξεις ή αλλιώς λογικά επιστημονικά επιχειρήματα υπάρξεως Θεού

Άθεος: «Παρακαλω τις επιστημονικες αποδειξεις να μου παραθεσετε της υπαρξης Θεου. Και ονοματα πανεπιστημιακων παρακαλω. Οπως εγω πιο πανω. Και πανεπιστημια. Εγω σου εβαλα 2 απο τα καλυτερα 15 στον κοσμο. Εχει και αλλα.»

 

η συνέχεια...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσοι είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ (δεν είναι όλοι), αλλά προσωρινά βρίσκονται στη πλάνη της αθεΐας, κάποια στιγμή θα οδηγηθούν στην αληθινή πίστη στον αληθινό Θεό της Εκκλησίας.
Οι υπόλοιποι θα παραμένουν στην τύφλα τους, παγιδευμένοι στον ανυποχώρητο εγωισμό τους (και στα επίγεια "συμφέροντα" τους).

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι α-Θεοι, εχουν "θεο". Το "α" τους, στρεφεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ κατα του Τριαδικου Θεου...

Ανώνυμος είπε...

Θα πω κάτι του Αγίου Παισΐου και όπως θέλει ο καθένας ας το πάρει:
"Στην άλλη ζωή θα δούμε πολλές εκπλήξεις, θα δούμε αυτούς που νομίζαμε για παράδεισο στην κόλαση, και αυτους που νομίζαμε για κόλαση στον παράδεισο."

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Είναι γεγονός ότι πληθυναν οι άθεοι πολύ περισσότερο σήμερα που όλα είναι χύμα κ ελεύθερα.
Όμως δεν μπορούμε να πείσουμε κάποιον ο οποίος έχει μια δική του θεώρηση και για τον λόγο ότι όπου σταθεί κανείς δεν βρίσκει άνθρωπο που να πιστεύει.

Τι να του πει κανείς αυτού του ανθρώπου ,όταν όλοι πιστεύουν το ίδιο και όχι μόνο επιβάλλονται κιόλας στα τηλεοπτικά παράθυρα και όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους είναι εχθρός.
Θυμήθηκα τους Ο μ η ρ ι κ ο υ ς αγώνες που έκανε ο μακαριστός θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος με άθεους,με προτεστάντες,με χιλιαστές κλπ και το μόνο που έμενε ήταν η αλήθεια του Νικολάου για μας ,κατ' άλλους αυτό που πίστευαν....

Και έχει συμβεί κ σε μένα αυτό σε συγγενείς μου άθεους που έχω συγγενείς κατά περίεργο λόγο άθεους κουμμουνιστες,του πατριού γοχ,παπικούς κ ορθόδοξους,βουδιστές,
Χιλιαστές μακρύνους συγγενείς και κοντινούς.

Και τώρα στην φασαρια της πολυθειας,προστέθηκε και η επιστήμη...και πάει λέγοντας τι άλλες γνώμες θα συναντήσουμε!

Ο ΚΥΡΙΟΣ μόνο γνωρίζει ποιος θα επιστρέψει και για ποιο λόγο!!!

Όταν μελετάμε το Άγιο Ευαγγέλιο ,το οποίο μας λέγει " Αρχή Σωτηρίας δια της πίστεως" και ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,τότε οι συζητήσεις γίνονται αντιπαλότητα.
Διότι την ΠΙΣΤΗ ΑΠΟΚΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ που μας υποσΧεθηκε λέγει ο Απ.Παυλος στους Γαλατας 3-5)
Τι να πούμε άλλο εμείς !
Οποιοι είναι καλής προαιρεσεως ,τους μαζεύει Ο Χριστός στην Μάνδρα!!
Θα πεις μια μικρή κουβέντα και θα αποχωρήσεις διακριτικά.ΔΕΝ πνιγουμε κανέναν,"Όστις θέλει ακολουθειν"!
Κατά τα άλλα αγωνιζομαστε τον αγώνα εν μέσω πολλών εχθρών και του ίδιου του εαυτού μας!
Ευχεσθε!
Χριστός Ανεστη!!

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

... καὶ εἶναι συχνά τόσο φανατῖλες ρε παιδάκι μου

λόγω... τῆς
(τηλε)σανο...φαγικῆς
παλινδρόμησης

(ἢ... κάτι τέτοιο ... ἐπιστημονικό...)

Ψεκασμένος είπε...

Δεν είναι λίγες φορές που το ματς κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό.