Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Ματθ. 18,6 ὃς δ᾿ ἂν σκανδαλίσῃ ἕνα τῶν μικρῶν τούτων τῶν πιστευόντων εἰς ἐμέ, συμφέρει αὐτῷ ἵνα κρεμασθῇ μύλος ὀνικὸς εἰς τὸν τράχηλον αὐτοῦ καὶ καταποντισθῇ ἐν τῷ πελάγει τῆς θαλάσσης.

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, παιδί και κείμενο που λέει "Όποιος γίνει αφορμή να κλονιστεί ένας απ' αυτούς τους μικρούς που πιστεύουν σ' εμένα, είναι προτιμότερο γι' αυτόν να κρεμάσει μια μυλόπετρα στο λαιμό του και να καταποντιστεί στη θάλασσα. KATA ΜΑΤΘΑΙΟΝ 18:6"

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα μέλη της Εκκλησίας που ΔΕΝ μελετούν συστηματικά και μεθοδικά την Θεόπνευστη Αγία Γραφή (Καινή Διαθήκη και Παλαιά Διαθήκη) ΚΑΙ τους Οσίους της Εκκλησίας, κινδυνεύουν πολύ.

Διότι μέσα στην Εκκλησία κηρύσσονται δημοσίως διάφορες επικίνδυνες και εντελώς απαράδεκτες πλάνες.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η ξυνή μέ το λοφίο γεροντοκόρη είναι ; Το βρακί της ξέρει νά το πλύνει ή χρειάζεται πλυντήριο και μαλακτικό , για τον μεταξωτό της κ..... ; ένα μόνο δεν σας είπε , οτι γέμισε ο τόπος απο σπουδαγμένες γεροντοκόρες μέ το μυαλό στα κάγκελα .

Αχ βρέ Μανώλη και εγώ, ενώ έχω κάνει επιτεύγματα , νοιώθω πως δεν κάνω τίποτα . Αυτό ονομάζεται μανιοκατάθλιψη ; Εγώ θα το ονόμαζα αυτομαστίγωση , που είναι αχρείαστη . Είναι το μαρτύριο της συνειδήσεως . Είναι γνώρισμα των ευαίσθητων ανθρώπων . Δεν πρέπει ο ευαίσθητος άνθρωπος νά είναι ευάλωτος στην προστυχιά του κόσμου τούτου . Οι ψυχίατροι χαπακώνουν τον άνθρωπο . Μοιάζει για ψυχοπαθής ένας άνθρωπος που σκάβει το βουνό επι δύο χρόνια και δημιουργεί μία έστω πρωτόγονη οργάνωση εκ του μηδενός ; Μήν μας τρελλαίνουν . Αυτό δείχνει οτι είναι πολυπράγμων και πολυμήχανος . Αυτό είναι ταλέντο , που το άσκησε μέ τις διάφορες δουλειές που έκανε . Τα παιδιά μας έχουν γίνει ωμά , σκέτοι γραφιάδες .

Ζούνε και αυτοί μέσα στην φθορά του αιώνα τούτου του απατεώνα . Μπορεί η κόρη
του νά ήρθε γκαστρωμένη . Πώς τους πήγε το μυαλό ,
οτι την γκάστρωσε ο ίδιος ; Κάτι λένε και για τον Κυριάκο ...
Κάτι τέτοιοι πρωτοποριακοί τρόποι ζωής , που θέλγουν πολλούς αλλά δεν το τολμούν , θέτουν σε δοκιμασία την συνοχή της οικογένειας . Κάπου υπάρχει ο αδύνατος κρίκος που προδίδει . Το απεύχομαι !

Αντί νά βοηθήσουν τον άνθρωπο τον στοχοποιούν οι άχρηστοι καρεκλοθήρες . Αν το διεφθαρμένο κράτος ήταν λίγο φιλόστοργο θά μπορούσαν νά τον βοηθήσουν για την μόρφωση των παιδιών . Έμαθαν γράμματα παιδιά σε άλλες εποχές και δεν μπορούν νά μάθουν σήμερα μέ τα μέσα που υπάρχουν ! Απο το συνάφι ξέρω οτι στα τσελιγκάτα μίσθωναν δάσκαλο , που έκανε μάθημα στα παιδιά τους τρείς - τέσσερις θερινούς μήνες , καθισμένα τα παιδιά επάνω στις φτέρες , που μοσχοβόλαγαν . Απο τα κοπάδια μάθαιναν μιά χαρά σεξουαλική διαπαιδαγώγηση , αν είναι αυτό το θέμα . Εκεί νά δείς ! Απο πρώτο χέρι και
μάλιστα στην ηλικία των τεσσάρων και όχι των δεκατεσσάρων , σαν εμάς που απείχαμε . Βρωμάει ο τόπος απο άνεργους δασκάλους , θα μπορούσαν νά τους χορηγήσουν δάσκαλο , άν τόσο πολύ νοιάζονται .

Προσπαθούν νά εξωθήσουν τους ανθρώπους στην περιθωριοποίηση , αντί νά δούν το θέμα θετικά
ως μία έστω άτυπη ,
ερασιτεχνική αποκέντρωση . Κάποιοι άνθρωποι επιχειρούν την αστυφυγία μέ αυτοσχεδιασμούς . Αυτό είναι ταλέντο , που πρέπει νά επιβραβευτεί και ενθαρρυνθεί και ηθικά - ψυχολογικά και υλικά - πρακτικά . Αυτοί κοιτάνε τον άνθρωπο νά τον εξοντώσουν ηθικά .

Και ένα δωράκι για τους θεούσους απο τον π. Αθανάσιο Μυτιληναίο . Ο π. Αθανάσιος οραματιζόταν χωριά μέ γεωργούς και κτηνοτρόφους , που ασκούσαν αυτά τα επαγγέλματα άσχετα μέ τον βαθμό της μορφώσεώς των. Μά και ο Μανώλης είναι μουσικός , άρα ένας άριστος παιδαγωγός για τα δικά του παιδιά , ενδεχομένως και για την κοινότητα , εάν υπήρχε .

Δημήτριος Χρυσός είπε...

Αγαπητοί
Ο πραγματικός Χριστιανός είναι ο στόχος αυτού του παιχνιδιού.
Γιατί ο Χριστιανός δεν θελγεται από τα πράγματα του κόσμου τούτου αλλά από του μέλλοντος αιώνος.

Δημήτριος Χρυσός είπε...

Αγαπητοί
Ο πραγματικός Χριστιανός είναι ο στόχος αυτού του παιχνιδιού.
Γιατί ο Χριστιανός δεν θελγεται από τα πράγματα του κόσμου τούτου αλλά από του μέλλοντος αιώνος.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

...καὶ νὰ ὑπάρχει καὶ ἕνας Πνευματικός πατέρας

ποὺ δὲν κολυμπάει στὶς
θεολογικές μοντερνιές
(μὲ θολωμένο τὸν Νοῦ
-καὶ ἅρα γερμένο-)