Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: Με ενοχλεί η τεκνοθεσία, όχι η συμβίωση - Δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει η σύνθεση της κοινωνίας

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ. ( Η τεκνοθεσία με ενοχλεί, όχι η συμβίωση)


Δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει η σύνθεση της κοινωνίας - Είμαι υπέρ των νέων ταυτοτήτων - Να είμαστε προσεκτικοί για την καλή διάθεση του Ερντογάν - Να φτιάξουμε κοινό φορέα με την πολιτεία για αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας

Το μήνυμα ότι «δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει η σύνθεση της κοινωνίας» έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος το πρωί της Παρασκευής με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τα ομόφυλα ζευγάρια και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία.
«Η Εκκλησία πιστεύει στην ελευθερία του ανθρώπου. Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε έναν άνθρωπο να ζήσει έτσι. Δεν θα του επιτρέψουμε όμως να μας αλλάξει τη σύνθεση της κοινωνίας. Πώς θα κάνει ένα παιδί που θα κάνει την κοινωνία μου αύριο; Εκεί είναι η διαφωνία. Έχετε ανθρώπινα δικαιώματα εσείς; Το παιδάκι αυτό θα έχει; Εσείς έχετε μια μαμά; Αυτό τι θα έχει; Θα έχει δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες. Την ελευθερία του ανθρώπου την δέχομαι. Το να μου αλλάξει τον τρόπο ζωής δεν το επιτρέπω. Η τεκνοθεσία με ενοχλεί, όχι η συμβίωση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος στον ΑΝΤ1 επαναλαμβάνοντας ότι η θέση της Εκκλησίας θα διατυπωθεί μετά από σύγκληση όλη της Ιεραρχίας όταν η κυβέρνηση αποφασίσει για το θέμα.

Είμαι υπέρ των νέων ταυτοτήτων....


O ΘΡΟΝΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΧΡΙΣΤΟΣ. ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΗ. ΔΙΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΒΑΤΑ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ. 
ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΣΕ Ο,ΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΣΑΡΚΙΟΥ ΣΟΥ. 
ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να πω εξαρχης πως θεωρω την ομοφυλλοφιλια ως ψυχικη κατασταση, ισως και κληρονομικη, που χρηζει παρακολουθησης. Απο κει και περα ομως, η κατασταση αυτη υπηρχε εδω και χιλιαδες χρονια δεν ειναι κατι νεο. Η μοδα αυτη με τους "γαμους" ατομων του ιδιο φυλλου ειναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ δυτικη και νεοευρωπαικη αξια. Παλιοτερα οι ανθρωποι αυτοι ειχαν ενα ιδιοτυπο καθεστως περιπου non citizen ομως πληρωναν κανονικα φορους, ειχαν τις ιδιες υποχρεωσεις με εμας τους ετεροφυλλοφιλους αλλα οχι τα ΙΔΙΑ δικαιωματα. Σαφως και ενας τετοιος "γαμος" δεν μπορει να νοηθει ως θρησκευτικος ουτε μπορω να διανοηθω ιερεα να τελει τετοιο Μυστηριο. Η τεκνοθεσια ειναι πιστευω κερκοπορτα ωστε να υπαρχει δεδικασμενο για κατι αλλο που δεν θα ηθελα να αναφερω τωρα. Θα μπορουσαν καλλιστα να αποκτησουν παιδια μεσω παρενθετης μητερας οπως αλλωστε κανουν και πολλα ετεροφυλλοφιλα ζευγαρια. Εξαλλου προτεραιοτητα για τον ομοφυλλοφιλο/η, αλλα και τον "συγχρονο" ετεροφυλλοφιλο/η, δεν εχουν τα παιδια και η οικογενεια αλλα η καλοπεραση.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ζουν ΜΑΖΙ δυο ομοφυλόφιλοι, θα ζουν παρθενική ζωή σαν ΑΓΓΕΛΟΙ;

Εάν αυτό δεν συμβαίνει, όπως είναι πιθανότατο, δεν πρέπει να προειδοποιηθούν αυτοί οι δυο άνθρωποι ότι μπήκαν μόνοι τους στον δρόμο που οδηγεί στην ΣΙΓΟΥΡΗ και ΒΑΘΙΑ και ατελεύτητη κόλαση τους; Εάν τους αγαπάμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, είμαστε υποχρεωμένοι (λόγω της αγάπης μας) να τους προειδοποιήσουμε για την επερχόμενη αιώνια καταστροφή τους.

Θαλασσινός είπε...

Τι θα πει με ενοχλεί η τεκνοθεσία, και όχι η συμβίωση;
Δηλαδή με την συμβίωση των πούστηδων με την Βούλα της Εκκλησίας, δεν θα αλλοιωθεί το κύτταρο της οικογένειας, και όλη η κοινωνία;
Και έτσι όπως προβάλλεται η άποψη, είναι σαν να τυγχάνει προσωπική του, κατά κάποιο τρόπο φοβική, που θα την πολεμήσουν σαν υποκειμενική και θα την καταρρίψουν πολύ εύκολα και γρήγορα οι επιτήδειες κάλτσες τού διαβόλου οι συστημικοί δημοσιογράφοι, ενώ θα έπρεπε να τονισθεί, ως φονική εξ αρχής και η συμβίωση των πούστηδων ακόμη.
Δηλαδή αφήνεις να αλωνίζει ένας διάβολος με την ευχή σου, καί υποτίθεται αποκόπτεις τον άλλο μεγαλύτερο διάολο της τεκνοθεσίας;
Μα εκείνος ο διάβολος που του δίνεις δόντια και εξουσία και τον κάνεις διάκονο στην μάνδρα σου, εκείνος ο ίδιος, σε λίγο καιρό θα σε δαγκώσει και θα ανοίξει την πύλη να ενσωματωθεί και ο δήθεν επί της παρούσης εξόριστος.
Και πού είναι η αιώνια άποψη της Αγίας Εκκλησίας;
Ο προσεκτικός παρατηρητής παρατηρεί πως δεν παρατίθεται Λόγος πνευματικός της Πίστεως των Αγίων Πατέρων που να αιτιολογεί την άποψη.
Και τούτο δεν είναι τυχαίο διότι ο διάβολος που πήρε αγκαζέ αλά μπρατσέτα με την συμβίωση, ο ίδιος λαμβάνει εξουσία και τον φιμώνει.

Ο Κος Ιερώνυμος προτιμάει πονηρό τον τρόπο να περνάει μια άποψη να φαίνεται σαν προσωπική, έτσι ώστε αργότερα να την αλλάξει και αυτήν. Διότι ο ψευτοπρόσωπος αγαπολόγος λόγος που αποφαίνεται πως δεν τον ενοχλεί η συμβίωση, στη συνέχεια θα είναι ο ίδιος που δεν θα τον ενοχλεί και η τεκνοθεσία!

Δεν περίμενα διαφορετική αντιμετώπιση, απλά παρατηρώ πως η αγκαλιά του διαβόλου γίνεται αιμόφυρτη δαγκωνιά στα σπλάχνα της κοινωνίας

Κόντρα στο ρεύμα. είπε...

[ Τον ενοχλεί μόνο η τεκνοθεσία και είναι υπέρ των ταυτοτήτων. ]

Ορίστε και οι πραγματικές απαντήσεις:

https://youtu.be/Q6qW9MAYAR8?si=rvfGWBjmRfck4pSt

https://youtube.com/shorts/6bMq4zpC0ow?si=XD5Dg25pm61K0XC8

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Το να πω "δεν με ενοχλεί "" που συζούν,ενώ η Εκκλησία δεν συμφωνεί με τη συμβίωση άνευ γάμου και μάλιστα να συζούν όντας πνευματικώς αθεράπευτοι,επειδή το θέλουν ,όπως και τα ζευγάρια ανδρας- γυναίκα,δεν μπορώ να το πω ανεξαρτήτως εάν ο άνθρωπος έχει το αυτεξουσιο.

Αλλά εδώ και χρόνια η νέοι συμβίωναν κ συμβιώνουν και φθάσαμε στο σημείο να περάσουν χρόνια ολάκερα κ μετά συμβίωση 30 χρόνων να χωρίσουν.Αλλα όταν το έλεγες αυτό ,σε κάνανε εχθρό.


Έτσι ήρθαν αλλα καταφύγια μη πνευματικά σα νομιμοποίηση όπως τα Δημαρχεία και το
σύμφωνο Συμβίωσης.Ζουνε όπως νάνε,που σημαίνει δεν υπάρχει τάξη στη ζωή τους.

Η Εκκλησία όμως έχει κάποια τάξη να βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
Διότι κανείς δεν μπορεί να αρέσει στον Θεό και συνάμα και σε όλους τους ανθρώπους.
Συνεπώς πρέπει να λέγει την αλήθεια .

Μετά τους γάμους ορθοδοξωτατα κατά τα άλλα,θα ζητούν υιοθεσίες τέκνων.
Δυστυχώς εμείς οι ίδιοι φταίμε όταν δεν αποδεχόμαστε την τάξη κ τα δόγματα της Εκκλησίας αψηφοντας αυτό που έλεγαν οι ιερείς παλιά,θέλεις γάμο; Έλα στην Εκκλησία.

Εδώ έχουν νομιμοποιήσει χωρίς γάμο τα παιδιά.
Συζούν κ κάνουν παιδιά κ τα αναγνωρίζουν.









ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Τα υπόλοιπα τα είπαν οι ως άνωθεν αδελφοί ..

Άγνωστος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ηλιάδης Σάββας είπε...

Γιατί δεν σε ενοχλεί η συμβίωση; Μάλλον γνωρίζεις πώς "εξαγοράζονται τον καιρόν"! Με προσευχές, αγρυπνίες χαμαικοιτίες... Έτσι; Και είσαι ήσυχος, ως πνευματικός πατέρας, για την πνευματική τους προκοπή!

TOM είπε...

Σύμφωνα με την ορθόδοξη πίστη μας η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία! Και ο γάμος μεταξύ ανδρός και γυναικός γίνεται για έναν και μοναδικό σκοπό. Για την επιστροφή στον παράδεισο! Για κάποιον που πιστεύει κάτι άλλο είναι ελεύθερος να το πιστεύει. Η εκκλησία μας πρέπει να μεταφέρει το ευαγγέλιο ακριβώς όπως έχει γραφτεί!

The Cave Dweller είπε...

Ο κυρ Λιάπης δεν έχει καταλάβει ή δεν θέλει να καταλάβει ότι ο σοδομισμός έχει χαρακτηριστικά θρησκείας και ως τέτοια θέλει όσο το δυνατόν περισσότερους οπαδούς και θα προσπαθήσει να το πετύχει με κάθε μέσω.

Υγ1: Πάντως σε κάθε περίπτωση ο Άγιος Απόστολος Παύλος έχει τελείως διαφορετική θέση επί του θέματος.

Υγ2 : Και από την στιγμή που μίλησε στην συνέντευξή του για τα πρότυπα της νεολαίας....γιατί δεν είπε στους δημοσιοκάφρους των ΜΜΕ να σταματήσουν να προβάλουν τα σοδομιτικά πρότυπα ;;;

The Cave Dweller είπε...

Προς "Κόντρα στο ρεύμα" :

Γέροντας Δοσίθεος....από τα καλύτερα αμορτισέρ του Λιάπη.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι ειναι αγαπητε, συμφωνω

Ανώνυμος είπε...

"Η Εκκλησία όμως έχει κάποια τάξη να βάζει τα πράγματα στη θέση τους"
για οποιους βεβαια την αποδεχονται και θελουν να ζησουν οσο το δυνατο Ορθοδοξα και κοντα της. Για τους λοιπους υπαρχουν τα δημαρχεια και οι συμβολαιογραφοι ισως και καποια αλλες ψευτοθρησκειες

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοείς αμορτισέρ?
Για κάντω μας πιο λιανά.

The Cave Dweller είπε...

Ανώνυμος16 Δεκεμβρίου 2023 στις 10:55 π.μ. :

Θα στο κάνω τάληρα...

Το αμορτισέρ τί κάνει ; Απορροφά κραδασμούς...

Ο Γέροντας Δοσίθεος τί κάνει ;

Με τις δήθεν και ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ "ιερές διαδικτυακές αγανακτήσεις" του (ελπίζω να τον έχεις δει που χτυπάει το χέρι του στο τραπέζι στις συνάξεις που κάνει και όταν λέει ότι θα μπουκάρει μέσα στη Σύνοδο... έχει πολύ πλάκα) κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα... απορροφά τους κραδασμούς από την αγανάκτηση των λαϊκών απέναντι στον Λιάπη και Σια κάνοντας ο ίδιος από το κανάλι του στο YouTube τον "αγανακτισμένο".... ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ.

The Cave Dweller είπε...

Προς Ανώνυμος16 Δεκεμβρίου 2023 στις 10:55 π.μ. (συνέχεια από το προηγούμενο σχόλιο) :

Τώρα που ο Λιάπης έχει ανοίξει τα χαρτιά του για ταυτότητες και νομιμοποίηση σοδομισμού... περιμένω τον Γέροντα Δοσίθεο να μπουκάρει με Ιερά Αγανάκτηση στα γραφεία του Λιάπη ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ !!!

Ανώνυμος είπε...

Σαν το ΚΚΕ ενα πραγμα...

Κόντρα στο ρεύμα. είπε...

Δεν μας είπες The Cave Dweller για σένα.
Είσαι έτοιμος να το πας μέχρι τέλους?

The Cave Dweller είπε...

Προς Κόντρα στο ρεύμα.16 Δεκεμβρίου 2023 στις 8:19 μ.μ. :

Επειδή η ερώτησή σου είναι γενική θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν σαφής :

Με την Χάρη του Κυρίου Ιησού Χριστού :

1ον: Με τους Κολυμπαριστές και τους έχοντες άμεση ή έμμεση κοινωνία μαζί τους έχω διακόψει κάθε εκκλησιαστική κοινωνία από τον Νοέμβριο του 2016.

2ον: Με όσους έβαλαν λουκέτο στους Ιερούς Ναούς και έπεισαν τον κόσμο να τρυπηθεί έχω διακόψει κάθε εκκλησιαστική κοινωνία από τον Μάρτιο του 2020.

3ον: Όσον αφορά τίς ηλεκτρονικές ταυτότητες η άποψή μου είναι ότι είναι το κλειδί για να επιβληθεί σε τελικό στάδιο η αντίχριστη πνευματική και υλική δικτατορία τους. Δεν έχω πάρει την νέα ταυτότητα.

Ελπίζω να ήμουν σαφής.