Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Μητροπολίτης Μόρφου: ”η ιδιόχειρη Επιστολή του Αγίου Παϊσίου για το χάραγμα είναι αυθεντική!” Το σημείο που έδωσαν τα ” Σημεία των καιρών” σήμερα!


 

Μητροπολίτης Μόρφου: ”η ιδιόχειρη Επιστολή του Αγίου Παϊσίου για το χάραγμα είναι αυθεντική!” Τη δήλωση αυτή έκανε κατά την 27η ομιλία του στη σειρά των συναντήσεων με το λαό που τιτλοφορείται ”ανάβοντας τον αναπτήρα των Αγίων” στις 22/11/23 στο Ακάκι το βιντεο εδω

Kαι ένα ακόμη σημείο των Σημείων των καιρών.. επί του πνευματικού πιεστηρίου που για εμένα είναι θαύμα και σημείο μαζί.

Χθες τη νύχτα βαθιά μεσάνυχτα είδα την ομιλία του Δεσπότη Μόρφου. Αλλά από εκείνη την ώρα και ως τώρα δεν ήξερα που να επικεντρωθώ ποιο ήταν το κυρίαρχο σε μια ομιλία διάρκειας 2.30 ωρών. Ενώ ήμουν έξω σήμερα το μεσημέρι και του καιρού συμβάλλοντος μονολόγησα τουλάχιστον 2 φορές νοερά τις 2 πρώτες γραμμές της επίμαχης επιστολής που φυσικά και δεν τις θυμόμουν επ΄ουδενί λόγω και δεν τις ήξερα δεν τις είχα συγκρατήσει ‘‘ Μετά τη μπόρα την δαιμονική θα έλθει η λιακάδα η θεική.” Μια ρίμα 2 στίχοι.Αυτό ήταν. Μάλιστα μου φάνηκε ωραίο και είπα ας το συγκρατήσω. Σαν νόημα μου άρεσε..και ειδικά η ”λιακάδα” μου φάνηκε ότι είχε τόνο πνευματικό.

Πέρασαν τουλάχιστον 5 με 6 ώρες από τότε και τώρα που ολοκλήρωνα την παρουσίαση της ομιλίας και κατέληξα ποιο είναι το κυρίαρχο και έβαλα τίτλο ”Μητροπολίτης Μόρφου: η ιδιόχειρη Επιστολή του Αγίου Αγίου Παϊσίου για το χάραγμα είναι αυθεντική!” λέω δεν πάω να δω να φρεσκάρω τι έλεγε η Επιστολή γιατί θυμόμουν μέσες άκρες το νόημα μόνο. Πάω την ανασύρω και μετά μεγάλης μου έκπληξης διαβάζω..’‘ Μετά τη μπόρα την δαιμονική θα έλθει η λιακάδα η θεική.” Σημειωτέον ότι στην ομιλία του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου δεν υπήρξε σχετική αναφορά σε αυτούς τους 2 στίχους……

Διπλή πιστοποίηση αφού θέλουν και πιστοποιητικά γνησιότητας κάποιοι:

Μέγας άγιος ο Άγιος Γέροντας Παίσιος και δεν επιτρέπει να τον αμφισβητούν. Ζωντανός δίνει σημεία στα ”σημεία των καιρών”..Επικαιροποιεί την αξία τους..

Όντως ο Μητροπολίτης Μόρφου πήρε τη διαβεβαίωση αυθεντικότητας και από τον Γέροντα Ευθύμιο όπως εξιστορεί..Ακέραιος ο Μόρφου ό,τι λέει ισχύει και το ντοκουμεντάρει απόλυτα

Παρακολουθήσαμε ένα ακόμη σεμινάριο εμπειρικής Πατερικής θεολογίας και λαϊκής ευσέβειας από τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο. Μεταμεσονυκτικό γιατί το βίντεο ανέβηκε χθες αργά τη νύχτα. Η ομιλία αυτή δόθηκε ανήμερα της εορτής του πνευματικού του γέροντα Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη και επόμενο ήταν ο Δεσπότης Μόρφου να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα του σύγχρονου αγίου ν’ αναφέρει τις αρετές του π.χ την ταπείνωση του και τα χαρίσματά του καθώς και κάποια ανέκδοτα περιστατικά του βίου του όπως το ότι σπούδασε φοιτητές τους έδινε τότε πεντοχίλιαρο φεύγοντας από τη μονή. Κατέληξε λέγοντας ότι ανήμερα στη γιορτή του, του λύθηκε μια απορία χρόνων που είχε γιατί ο Άγιος Ιάκωβος ο με συγχωρείτε έφτασε σε τέτοια πνευματικά ύψη δυσθεώρητα. Γιατί όπως είπε ήταν επιστήθιος της Παναγίας ως άλλος Ιωάννης ο Θεολόγος, την αγαπούσε πολύ.
Στη συνέχεια αναλώθηκε σε μια ανάλυση περί της χριστιανικής ανθρωπολογίας και πως λειτουργεί η πνευματική μηχανική μηχανολογία στον άνθρωπο με αναφορές από τον Άγιο Ιωάννη το Δαμασκηνό ως και τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη. Τόνισε ότι ο άνθρωπος είναι δισύνθετο ον από αποτελείται από την καρδία/ψυχή και το σώμα. Ο άνθρωπος πέραν των 5 αισθήσεων που διαθέτει για την πρόσληψη του υλικού κόσμου έχει και τις 5 δυνάμεις της ψυχής που είναι ο νους, η διάνοια, η κρίση, η αίσθηση, η φαντασία..
Ξεχωριστή μνεία έκανε στον Άγιο άνθρωπο του Θεού όπως τον χαρακτήρισε τον έγγαμο π. Παναγιώτη Τσιώλη τον γέροντα των Αγράφων και ανέγνωσε κείμενο του τελευταίου που αναφέρεται στην θεραπευτική που ασκεί η βυζαντινή μουσική στην πνευματική αρμονία που πετυχαίνει τη συνάρμοση των 5 δυνάμεων της ψυχής. Ο υγιής άνθρωπος ζει μέσα στην αρμονία η αρετή είναι αρμονία. Αναφέρεται ότι τόση δύναμη είχε η ψαλτική του Δαβίδ που πήγαινε κι έπαιζε ένα κομμάτι του στο βασιλιά Σαούλ και του έφευγε ο δαίμονας της κατάθλιψης.
 

Ενώ δεν παρέλειψε ν΄αναφερθεί με δεικτικό τρόπο στην αυθεντικότητα της ιδιόχειρης επιστολής του Αγ Παισίου του Αγιορείτη σχετικά με χάραγμα.

Είπε ότι είναι αυθεντική και του το διαβεβαίωσε και ο π. Ευθύμιος της Καψάλας σήμερα που έζησε πολλά με τον Άγιο Παίσιο πνευματικό του εγγόνι τον είπε. Και μάλιστα είπε του εκμυστηρεύθηκε ο π. Ευθύμιος το 2011 στη Μονή Διονυσίου Αγίου Όρους ότι ο Άγ. Γέροντας Παίσιος έγραψε την ιδιόχειρη επιστολή για το τόσο κρίσιμο θέμα γιατί όπως του είχε πει ο ίδιος πολλοί θα θελήσουν να παραποιήσουν ή και να παραχαράξουν παραποιήσουν τη θέση του αυτή.. Εγώ είπε με νόημα ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος μιλάω ευθέως μιλώ με ονόματα και όχι όπως κάποιοι άλλοι που μιλούν ανωνύμως για κάποιους αδερφούς. Τόνισε κι ο νοών νοείτω ότι τον Άγ. Παίσιοτον συνάντησε συνολικά 7 με8 φορές ..Επανέλαβε την πρόρρηση Αγ. Παισίου ότι οι Ισραηλινοί θα κάνουν γήπεδο τη Γάζα δηλ. θα την ισοπεδώσουν.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του περιστράφηκε στον καθαρισμό της καρδίας προϋπόθεση στο ”μακάριοι οι καθαροί την καρδία…” και πως επιτυγχάνεται δια της αυτομεμψίας και της μετάνοιας.. Διέκρινε μεταξύ πιστών και θρήσκων και είπε πως οι οριακές καταστάσεις σαν αυτές του κόβιντ είναι αυτές που αναδεικνύουν ποιοί είναι οι πραγματικά πιστοί. Εκθείασε τη στάση που τήρησαν επί αυτής της κρίσιμης περιόδου τόσο ο ηγούμενος της Αγιορείτικης Μονής Αγ. Παύλου αλλά και ο προαναφερθέν Γέροντας Ευθύμιος πνευματικοπαίδι του Γέροντα Παισίου και γνωστός τοις πάσι.

Είπε ότι έστειλε ιερατική του αποστολή στη Σερβία να προσκυνήσουν τον τάφο του Αγ Νικολάου Βελιμίροβιτς και κυρίως να πάνε στη μονή όπου ήταν ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς που τον έχει για οδηγό στα θεολογικά…

Καταληκτικά τόνισε ότι ο αγώνας μας είναι ενάντια στις αρχές και τις εξουσίες του σκότους δεν είναι κατά των σιωνιστών που τα έχουμε ούτε με το φανατικό ισλάμ ούτε με ην εκκοσμικευμένη Ευρώπη ούτε με τους διαλυμένους Αμερικάνους ούτε με τους Ρώσους αλλά με τον σατανά αυτόν έχουμε να παλέψουμε.

Καθηγητής καθηγητών, δάσκαλος δασκάλων και γέροντας γεροντάδων ο Μόρφου .. είναι μια θεολογική μόνος του.. Δια βίου εκπαίδευση….επιμόρφωση και λαϊκή επιμόρφωση. Είναι ένας λαϊκός επιμορφωτής τροβαδούρος του πνεύματος λυράρης του αλλά και ένας επιμορφωτής των ”ειδημόνων” σε θέματα πνευματικής φύσης. Διδακτήριο, Διδασκαλείο. Κρυφό Πανεπιστήμιο ο νέος θεσμός επί Δυτικοκρατίας.. Αν και δεν του αρέσουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα .. για να μην γείρει ο νους του για να μην μπατάρει.. Διδάσκει Διδακτική πέραν όλων των άλλων και μεθοδολογία..Το καράβι δεν μπατάρει γιατί έχει τόση σάρα στα στεγανά του από καλοθελητές προέβλεψαν οι καλοθελητές.

Το ζήτημα δεν είναι να αντιγράψεις το Μόρφου να γίνεις καρικατούρα του αλλά η επιρροή είναι ευπρόσδεκτη και σημαντική είναι καλό μπόλιασμα … ο καθένας πρέπει να διασώσει τη μοναδική θρησκευτική προσωπικότητα του το Πρόσωπο το κατ΄εικόνα. όχι του Μόρφου αλλά ούτε του τάδε Αγίου ή του ίδιου του Θεού δεν καλείσαι να γίνεις κακέκτυπο πιστό αντίγραφο.

Ο κύκλος των χαμένων γεροντάδων…

Κάτι άλλο που τόνισε είναι ότι απεχθάνεται ας το πούμε έτσι τον κύκλο των χανένων ποιητών των χαμένων γεροντάδων τις ομαδούλες και το φατριασμό. Το ζητούμενο είναι πως θα ενωθούμε με το Θεό και όχι να έχουμε τη δική μας ομάδα ένωση σύλλογο περί Θεού..

Ἡ KΖ’ Πνευματικὴ Σύναξη Διαλόγου μὲ τὸν Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο, πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου, 2023 στὸν ἱερὸ ναὸ Παναγίας Χρυσελεούσης στὴν κοινότητα Ἀκακίου τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου. Ὁ Πανιερώτατος στὸν 27o «Ἀναπτήρα» μιλᾶ γιὰ τὸν ἅγιο Φιλάρετο Μόσχας, τὴν ταπείνωση τοῦ ἁγίου Ἰακώβου (Τσαλίκη), τὴν καρδιακὴ προσευχὴ καὶ τὴν ἐσωτερικὴ ζωή, τὴ διαφορὰ τῆς θρησκείας ἀπὸ τῆς Πίστης, τὴν ψυχὴ καὶ τὴν καρδία, τὴν καθημερινὴ μετάνοια, τὴν ἐλεημοσύνη, τὸν Ἅγιο Παίσιο καὶ τὴν αὐθεντικότητα τῆς ἐπιστολῆς του «Τὰ σημεῖα τῶν καιρῶν», τὸν μακαριστὸ παπὰ Παναγιώτη (Τσιώλη) τὸν Γέροντα τῶν Ἀγράφων κ.ἄ.

dimpenews

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο "Σημεία των καιρών" είναι άκρως αυθεντικό κείμενο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Όσοι αμφιβάλουν (επηρεασμένοι από άλλους ανθρώπους) ότι γράφηκε από τον ίδιο τον Άγιο Παϊσιο, έχουν κάποιο ΠΡΟΒΛΗΜΑ οι ΙΔΙΟΙ που αμφιβάλλουν.

Στενοχωριέμαι, πως θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τον αδίστακτο και παμπόνηρο και ανθρωποκτόνο σατανά, οι άνθρωποι που "άγονται και φέρονται" από άλλους ανθρώπους.

Ανώνυμος είπε...

Βιβλιοπρόταση:

Ορθόδοξος Ιερά Κατήχησις.
Του Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού (της Αίγινας), Μητροπολίτου Πενταπόλεως.

http://www.ekdoseis-rigopoulou.gr/x1-Katixisis.htm

Το βιβλίο (στην πρωτότυπη γλώσσα) είναι ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΟ (επιπλέον φέρει πάνω του την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όταν εκδόθηκε), και περιλαμβάνει όλες τις βασικές αλήθειες τις οποίες ο Ορθόδοξος Χριστιανός πρέπει να γνωρίζει.

Ο Άγιος Νεκτάριος, δεν είχε μόνο την προσωπική Οσιότητα του, αλλά επίσης είχε μελετήσει σε βάθος και σε έκταση τα γραπτά έργα των προηγούμενων Αγίων της Εκκλησίας, τα οποία χρησιμοποιεί πολύ συχνά στα δικά του έργα.

Ανώνυμος είπε...

Για διαβάστε τι λέει παρακάτω το άρθρο: " από το επόμενο τετράμηνο και μετά θα βγαίνει αυτόματα για όλους τους πολίτες " https://www.el.gr/ellada/gegonota/ypervoles-ta-peri-antichristoy-tha-xer/
Προσέξτε τώρα τι πονηριά πάνε να κάνουν με τον προσωπικό αριθμό. Είναι σαν να σου δίνουν πχ τον αριθμό της ταυτότητας χωρίς να έχεις την υλική ταυτότητα. Όμως για να σκεφτούμε το εξής: Αν πάμε σε οποιαδήποτε υπηρεσία ή τράπεζα ή εφορία και πούμε ότι ο αριθμός ταυτότητας μας είναι ο τάδε, αυτοί τις περισσότερες φορές θα μας πουν "δείξε μας την ταυτότητα σου για να το αποδείξεις". Η και σε μία απλή έρευνα της αστυνομίας στο δρόμο δεν αρκεί να πεις τον αριθμό της ταυτότητας μόνο αλλά πρέπει και να την δείξεις.Οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να έχεις και την υλική ταυτότητα υποχρεωτικά. Έτσι και με τον προσωπικό αριθμό που θα ενσωματωθεί στις νέες ταυτότητες. Αν ισχύουν αυτά που λένε μέχρι το καλοκαίρι του 2024 θα έχουν όλοι υποχρεωτικά προσωπικό αριθμό. Με λίγα λόγια προβλέπω ότι μέχρι το 2026 θα έχουν πάρει όλοι τη νέα ταυτότητα επειδή θα πρέπει να συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες. Κοινώς δεν θα μπορούν να αποδείξουν έμπρακτα το ποιοί είναι.

Άγνωστος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ο Avangard μπορεί να ξεπεράσει κάθε αντιπυραυλική άμυνα ενώ ταξιδεύει με υπερηχητική ταχύτητα 28 Mach, ή περίπου 32.000 χιλιόμετρα ανά

...έτσι για την ιστορία.

...απάντηση και προς papi.

Ανώνυμος είπε...

Με τις σημερινές μετρήσεις υψίστης ακριβείας, γνωρίζουμε ότι η περίμετρος του Ισημερινού της Γης είναι 40.075 χιλιόμετρα. 

Β είπε...

Υπάρχει ένα θέμα που δεν το θίγετε!
Σε ομιλία του ο π. Ακάκιος (πνευματικό παιδί του αγίου Πορφυρίου) αναφέρει την αντίθετη γνώμη του Αγίου Πορφυρίου με αυτό το κείμενο του αγίου Παϊσίου.
Μην απολυτοποιούμε κάθε λόγο που λέει ένας άγιος.

Και μάλιστα ρωτάει ο άγιος Παίσιος τον άγιο Πορφύριο αφού διαφωνούμε εμείς οι δύο, ποιος θα μας δείξει τον δρόμο;
Και απαντά ο άγιος Πορφύριος "Η Εκκλησία"
θα μείνουμε κοντά της ενωμένοι και θα βγούμε νικητές.
Όχι αποτείχιση κλπ

θα ήθελα κάποιος φίλος να σχολιάσει αυτή την περίπτωση

Ανώνυμος είπε...

Μα αν βγαινει αυτοματα χωρις τη συγκαταθεση του καθ ενος..προφανως εμπεριεχει στοιχεια βιας..Σαν να σε πιανουν με τη βια να σε σφραγιζουν ενα πραμα..κανω λαθος;
Ελα παπι,δωσε κ την αισιοδοξη πλευρα ..
Ειρηνη Κρητη

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Οι πιστοί,αγαπουν την αληθινή ενότητα της Πίστεως!
Άλλες φορές γίνονται φορτικοι ,θεωρούμενοι ως φανατικοί. Κάποιες φορές
γινονται προστατευτικοί των ποιμένων ,άλλες ικετευτικοι,σε μια απεγνωσμένη έκκληση,
εγκατάλειψης της Πλάνης,για ένταξη στη χαμένη ενότητα της Πίστεως,μη προτιμώντας την σκληρότητα κάποιες φορές,αλλά την φιλανθρωπία.
Ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής,θεωρούσε μισάνθρωπια και χωρισμό από την θεία αγάπη,το να δίνουμε ισχύ στην πλάνη,προς φθορά εκείνων που έχουν καταληφθη.
Αν ήμασταν όλοι ενωμένοι στην Πίστη και στην Χάρη, θα σωνονταν δίχως προσπάθεια πολλά έθνη.
Όσο για το ζήτημα του χαράγματος,είναι προφανές πως η ψυχή θα περάσει δύσκολα,διότι έχουμε στα υπόψιν αυτό το του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου.
" Αν δε τις Ήτον τέλειος τη ηλικία και βασανισΘεις,ηρνηθη..."
Η τον άλλον " εάν τις επείγε θεληματικως και ηρνηθη"...
Η αυτόν " εάν τις εσκλαβωθη και από φόβον η αγνωσιαν ηρνηθη την Πίστιν"...
Αυτά μελεταμε και ,πρέπει να καλλιεργήσουμε πάλι κ πάλι ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι.
Με τη ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!
Ο Πατήρ Παισιος είναι μεγάλος Άγιος!!
Χρειαζόμαστε τις πρεσβείες του και όλων των αγίων Πατέρων!! Αμήν!!

Ανώνυμος είπε...

Ποια Σύνοδος θα μας δείξει το δρόμο?
Η σημερινή εκπεσούσα?
ή ο Ακάκιος? που βρίσκεται? ας βγει να μας τα ξαναπεί.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

...κι ἀν ὁ π. Ἀκάκιος

κὰπου ἐπλανήθη;

πάντως ἡ "ἐμπειρία του"
ὄπως τὴν περιγράφει, εἶναι

ἀν μὴ τὶ ἄλλο... παράδοξη
καὶ πρωτάκουστη...

ἀς κρατᾶμε λοιπὸν μικρό καλάθι

...

ἀλήθεια, ποὺ ἤτανε τὰ χρόνια τῆς κοροπαράνιας...;

Ανώνυμος είπε...

Ειρήνη ο προσωπικός αριθμός δεν είναι το σφράγισμα. Η ίδια η νέα ταυτότητα σε υλική μορφή είναι το προ-σφραγισμα. Αυτήν δεν πρέπει να πάρουμε. Ακόμη δηλαδή και να μας βγάλουν υποχρεωτικά τον προσωπικό αριθμό, εφόσον εμείς δεν πάρουμε την ταυτότητα ... εμείς θα είμαστε εντάξει ενώπιον του Κυρίου.
Εγώ επισημαίνω τον πονηρό τρόπο για να μας εκβιάσουν έμμεσα να πάρουμε και την υλική ταυτότητα.
Η αισιόδοξη πλευρά είναι ότι αυτό το σύστημα θα αναβληθεί μετά από κάποιο διάστημα λόγω πολέμου. Όμως δεν ξέρουμε το πότε θα αναβληθεί. Το πότε (δηλαδή ο χρόνος) έχει άμεση σχέση με την μετάνοια του λαού. Θα μπορούσε να είναι και μέρες, όμως μπορεί να πάρει και μήνες ή και χρόνια.
Γι'αυτό σαν λύση ο Άγιος Παΐσιος μας λέει να έχουμε κανένα χωραφάκι και να το καλλιεργούμε που και που. Επειδή αναγκαστικά θα βγούμε από το "σύστημα" σιγά - σιγά. Η μέσα στο ίδιο καλάθι και σε πάνε όπου θέλουν αυτοί ή εκτός. Το δίλημμα θα γίνει ξεκάθαρο σιγά σιγά. Η με τον μαμμωνά ή με το. Χριστό.
Και να μην ανησυχούν όσοι δεν έχουν χωραφάκι. Τότε αναγκαστικά θα συγκεντρωθούν σιγά σιγά όσοι δεν πάρουν ταυτότητα και θα υπάρχει η ορθόδοξη κοινοκτημοσύνη (το λέει και ο γέροντας Αμβρόσιος). Δεν θα μπορεί να τα βγάλει πέρα κανείς μόνος του. Αυτό θα είναι και το επόμενο στάδιο ξεκαθαρισματος της ηρας από το σιτάρι. Άλλος με γνώσεις, άλλος με τη σωματική δύναμη, άλλος με το χωραφάκι, αλλά όλοι μαζί. Ακόμα είναι νωρίς βέβαια για να ξέρουμε με ποιον θα είμαστε. Αλλά θα δείξει ο Θεός.

Επισημαίνω επίσης ότι σιγά σιγά πραγματοποιούνται οι προφητείες των Αγίων μας :
" Θα στριμώξουν τα πράγματα και θα πούν: «Μόνο με τις κάρτες θα κινήσθε· τα χρήματα θα καταργηθούν». Θα δίνη κανείς την κάρτα στο κατάστημα και θα ψωνίζη, και ο καταστηματάρχης θα παίρνη τα χρήματα από την Τράπεζα. Όποιος δεν θα έχη κάρτα, δεν θα μπορή ούτε να πουλάη ούτε να αγοράζη…

... Θα πούν μετά οι αρμόδιοι: «Δυστυχώς δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε· ο έλεγχος μόνο με το κομπιούτερ μπορεί να γίνη», και θα προχωρήσουν στο σφράγισμα. Θα χτυπάη μετά το κομπιούτερ, θα βλέπη αν είσαι σφραγισμένος, για να σε εξυπηρετήση ή όχι. "
" τότε θα την πληρώσουν μόνο μερικά γερά καρύδια, γιατί οι άλλοι θα τους πηγαίνουν κόντρα. Ο πολύς κόσμος θα κάνη την δουλειά του. Όσοι θα θέλουν να εξυπηρετηθούν θα έχουν την νέα και οι άλλοι οι καημένοι, οι ευλαβείς, θα έχουν την παλιά ταυτότητα και θα τους ταλαιπωρούν…"
" Γι’ αυτούς όλο και κάποια αιτία θα βρίσκουν και θα τους κλείνουν στην φυλακή. Μετά έναν χρόνο θα τους πηγαίνουν σε άλλη πόλη για ανακρίσεις, για να περάσουν από άλλο δικαστήριο· από την μια πόλη στην άλλη. Ύστερα θα πούν: «Μάς συγχωρής, είσαι αθώος. Αν ήσουν σφραγισμένος, θα το ελέγχαμε σε ένα λεπτό. Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τον έλεγχο»."

https://iconandlight.wordpress.com/2021/08/24/%CE%BF-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%90%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5-%CF%83%CE%B9/

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι έχω ήδη απαντήσει στο παραπάνω. Δες εδώ:
https://trelogiannis.blogspot.com/2023/11/blog-post_792.html?showComment=1700471613402&m=1#c8534889314371506959

Το θέμα έχει λυθεί. Η διαφωνία των Αγίων οδήγησε σε συμφωνία για υπακοή στην εκκλησία. Η Εκκλησία μίλησε με τις εγκυκλίους μέχρι το 2000 περίπου. Οπότε γιατί να αναρωτιόμαστε ακόμη;
Κάνεις δεν μίλησε για αποτειχιση.
Κάντε υπακοή στην εγκύκλιο του 1998. Σας γράφω ότι και νομικά είναι ανώτερη από την πρόσφατη.
Και δεν μπορεί να ανατραπεί. Πώς να το κάνουμε.

salos είπε...

-Β. 9.55'
...ρωτά ο άγιος τον άγιο "αφού διαφωνούμε..",
ε, πολύ σας πάει να βάζετε και τους Αγίους να διαφωνούν

και ζητάτε και σχολιασμό και βάζετε αμφιβολίες,
για το μοναδικό χειροποίητο έγγραφο/προφητεία του Αγίου Παϊσίου,
που περιγράφει ακριβώς αυτά που τώρα ζούμε;


-
η μόνη αισιόδοξη πλευρά,
πως τελικός Νικητής είναι πάντα ο Ιησούς
και οι υπομένοντες
και μετ' Αυτού μένοντες και επιμένοντες.

Ανώνυμος είπε...

Είχα ακούσει ότι οι Οικουμενικές σύνοδοι επικύρωναν τις αποφάσεις της προηγούμενης και έπειτα προχωρούσαν στις νέες αποφάσεις.

Αυτό το παραπάνω εάν ισχύει πραγματικά τότε οι αποφάσεις της διοικησης της Εκκλησιας πρώτα πρέπει να συμφωνούν με τις αμέσως προηγούμενες και έπειτα να συνεχίζουν στις επόμενες χωρίς να καταργούν τις προηγούμενες.

Μήπως στην παρούσα περίπτωση η μεταγενεστερη απόφαση δεν έχει ισχύ πραγματική εφόσον είναι διαφορετική της προηγούμενης;

Σχετικά με την υπακοή στην Εκκλησία,Εκκλησία μας δίδασκαν κάποτε στο κατηχητικό ότι είμαστε κλήρος και λαός.Προφανως υπό την κοινή γνώση και πράξη της πίστεως στα ίδια.

Όταν αυτό είναι Εκκλησία,τότε η υπακοή σε αντίθετα πράγματα που τυχόν αποφασίζονται από την διοίκηση,υπό ποιο πνευμα και υπό ποιο νόμο ο λαός είναι υποχρεωμένος να κάνει υπακοή στην διοίκηση;

Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος δεν ήταν που λειτουργούσε σε ένα σπίτι στην Κωνσταντινούπολη επειδή τις Εκκλησίες τις είχαν αιρετικοί;Οι αιρετικοί τι θα έλεγαν στους πιστούς;Ελάτε μαζί μας γιατί θα πάτε στην κόλαση.
Πού ήταν η αλήθεια;Ήταν σε αυτόν τον Ιεραρχη που δεν είχε ναο να λειτουργήσει αλλα δεν πρόδωσε ούτε τα δόγματα,ούτε την παράδοση ούτε την πρακτική των Αγίων της Ορθοδοξίας.Ο ένας ο Ορθόδοξος είχε την αληθινή πίστη και ποιος ξέρει πόσοι αιρετικοί θα το έπαιζαν Θεοφώτιστοι δήθεν ορθοτομούντες τον λόγο της αληθείας.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ένας αριθμός είναι μοναδικός για κάθε έναν και αντικαθιστά όλα τα υπόλοιπα,είτε με ταυτότητα είτε όχι δεν είναι το ίδιο;Απλά μαζί με την ταυτότητα το υλικό μέρος θα είναι και ο αριθμός το ψηφιακό μέρος.
Ίσα ίσα και χωρίς το υλικό μέρος μερος με έναν αριθμό θα γίνονται αυτά που θέλουν να γίνονται.
Το σφράγισμα στο χέρι ή μέτωπο ένας αριθμός δεν θα είναι;Θα ξεπεράσει οριστικά και το υλικό.

Νομίζω ότι αφού θα γίνονται όλα είτε με έναν αριθμό είτε με μια ταυτότητα τότε το επόμενο βήμα είναι πού καταλαβαίνουμε όλοι.

Στο κείμενο που παραθέτεις του Αγίου Παϊσίου ουσιαστικά αναφέρει ως σφραγισμένους όσους θα κινούνται με την κάρτα.Ουτε καν μετά την έλευση του Αντίχριστου ως κυβερνήτη.
Βέβαια σε άλλο σημείο νομίζω στα σημεία των καιρών πρέπει να λέει ότι μετά τις κάρτες θα διαφημίζουν το σφράγισμα με λέιζερ.Τελικα το σφράγισμα θα γίνει πριν ή μετά την έλευση του Αντίχριστου;

Επίσης σχετικά με το σφράγισμα ο Αντίχριστος θα το επιβάλει και θα είναι μόνο για τριάμισι χρόνια ή θά τό βρει έτοιμο πάνω στους ανθρώπους.

Διότι να υποθέσουμε ότι κάποιοι πάνε σε σπηλιές και όροι και ζουν σε κατάσταση επιβίωσης και κοινοκτημοσύνης δεν είναι εύκολο να γίνειδια βιου.Μέχρι 3μισηχρόνια με άψογη οργάνωση γίνεται αλλά πότε και ποιος θα κρίνει την κατάλληλη στιγμή;

Οι Άγιοι λένε κάποια πράγματα αλλά ο ένας λέει χωραφακι,ο άλλο θα βρίσκεις μια φραντζόλα στο τραπέζι,άλλος θα κάνεις κουλουράκια το χώμα και θα τρως.Δεν ξέρω πραγματικά αλλά μετά το 2019 πάνε σφαίρα σε όσα κάνουν η ΝΤΠ και ειδικά με τις ευλογίες του Hellinikou λαού βρέθηκε και ο κατάλληλος άνθρωπος να τα φέρει εις πέρας με ταχύτητα φωτός και θεωρώ ότι εάν δεν παρέμβει ο Θεός συντομότατα,μέχρι το 2030 θα έχει τελειώσει το πανυγήρι για να μην πω νωρίτερα.

Θελω να πω ότι δεν βλέπω και τόσο μεγάλη πίστη μεγέθους μαρτύρων για τώρα.
Μου φαίνεται ότι είτε ο έχων θέλει να διασώσει το κατέχων και ο μή έχων προσπαθεί να επιβιώσει αλλά όλοι με την κάρτα στο χέρι.

Ο μόνος που θα μπορούσε να αντιδράσει σε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση θα ήταν η Εκκλησία μετα του λαού.Αισθάνομαι την Εκκλησία ο απλά βουβή και μουγκή.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως τα βουνά πρέπει να τα "πάρουμε" όταν εμφανιστούν οι δύο προφήτες και μας ενημερώσουν για τον Αντίχριστο. Όχι ακόμα.
Όμως πιο πριν θα πρέπει να σκληραγωγηθουμε στην αληθινή ορθοδοξία.
Δηλαδή στον σωματικό κόπο (στα χωραφάκια), την νηστεία (μέσω της πείνας), στην κοινοκτημοσύνη, κλπ κλπ.
Κανένας δεν μπορεί να πει τώρα ότι "ξέρεις εγώ βγαίνω από το διαμέρισμα μου και πάω στα βουνά". Είναι ξεκάθαρο αυτό. Θα πρέπει να μας ενδυναμώσει ο Θεός πρώτα.
Το προσωπικό αριθμό δεν τον επιδιώκουμε εμείς. Ας βγάλουν όσους αριθμούς θέλουν. Δεν ευθυνοναστε εμείς για αυτό. Και δεν μπορούμε να κάνουμε και τίποτα εδώ που τα λέμε.
Η δικιά μας εξουσία είναι να μην πάρουμε την ταυτότητα και κατόπιν το τελικό σφράγισμα. Αυτή την εξουσία μας έδωσε ο Θεός. Εμείς κάνουμε το ανθρώπινο και ο Θεός ας κάνει το Θεϊκό.
Και ναι πράγματι ο Άγιος ταυτίζει την κάρτα με τους σφραγισμένους στα παραπάνω απόσπασμα. Σωστή παρατήρηση. Αυτό κάνει και ο γέροντας Αμβρόσιος σε βίντεο που ακούγεται ο ίδιος να μιλάει. Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί και χρονικά (δηλαδή θα συμπέσει κάποια στιγμή που κάποιοι θα έχουν κάρτες και κάποιοι θα το έχουν στο σώμα τους). Αλλά είναι και ένας τρόπος να επισημανουν οι Άγιοι τη σπουδαιότητα του να πάρει κάποιος ταυτότητα. Δεν είναι μικρό πράγμα.
Τις θέσεις μου τις γνωρίζετε οι περισσότεροι εξάλλου. Και προσπαθώ πάντα στις αναλύσεις μου να βάζω απόσπασμα από την ίδια την Αγία Γραφή και τους Αγίους Πατέρες. Προσπαθώ να κινούμαι στο πλαίσιο της Ορθοδοξίας μας.

Ανώνυμος είπε...

Είχα διαβάσει σε βιβλίο με μαρτυρίες για τον Άγιο Παΐσιο,έλεγε μια μαρτυρία ότι θα προσπαθήσουν πολλές φορές να δώσουν τις ταυτότητες αλλά δεν θα προλάβουν γιατί θα γίνει πόλεμος.Υπαρχει και ένα βίντεο με τα λόγια του μακαριστού Παπαγιάννη Καλαΐδη.

Με βάση τα ρεαλιστικά γεγονότα κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.Μαλλον δεν τα λαμβάνουμε υπόψη.Πιστεύεις ότι υπάρχουν περιθώρια για άνωθεν επέμβαση;Πλέον οι νέες ταυτότητες είναι γεγονος.Διαθεση υπάρχει για την μη παραλαβή από πολλούς,αλλά έτσι που το πάνε...ένας πλήρης αποκλεισμός χωρίς χρονικό όριο είναι αδύνατο να γίνει ανεκτός από τους περισσότερους.

Κι αυτά τα σκληρά καρύδια που αναφέρει ο Άγιος τι θα γίνουν.Οπως τα λέει,είναι σαν ναι μεν να υπάρχει το ψηφιακό σύστημα αλλά να υπάρχουν περιθώρια κάποιος να επιζήσει εκτος συστήματος κοινωνίας.
Κάτι τέτοιο φανταζει εφικτό μόνο σε σπηλιά και για κάποιο χρονικό διάστημα μόνο.
Τέλοσπάντων θα δουμε.Βασικά αναρωτιέμαι αν κανένας σύγχρονος Άγιος ή μοναχοί να προσεύχονται για αυτή την κατάσταση ή είμαστε οι πάντες σε νιρβάνα.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστω πολυ παπι...
Ευχαριστω και τους ανωνυμους....
Ειρηνη

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 8:16 το θέμα για το αν θα προλάβουν για τις ταυτότητες το επαναλαμβάνω εδώ και χρόνια και δεν έχω αλλάξει άποψη αν και έχω δεχθεί πάρα πολλές επιθέσεις.
Πάντα έλεγα ότι θα προλάβουν να βγουν οι ταυτότητες, όμως θα διαρκέσουν για κάποιο περιορισμένο χρονικό διάστημα. Ακόμη και στο βιντεο με τον π. Ιωάννη Καλαΐδη λέει "Μην βιαστειτε" και το είχα αναλύσει ότι εννοεί ότι θα βγουν πρώτα αλλά να μην βιαστούμε επειδή θα συμβούν τα γεγονότα με τον ελληνοτουρκικό.
Βασικά τώρα επιβεβαιώθηκα. Τα έλεγα εδώ και 15 χρόνια αυτά από το παλιό φόρουμ. Δεν άλλαξα
άποψη (εδώ πρέπει να κρίνει και ο καθένας μας την ακεραιότητα του καθενός και αν κάνει κολωτουμπες και τη μία λέει το ενα και μετά το άλλο και αλλάζει κάθε λίγο). Και τελικά όντως πρόλαβαν. Και βγήκαν οι ταυτότητες.
Ο χρόνος όμως είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την μετάνοια.
Γι'αυτό λέω ότι θα μπορούσε να είναι μερικές μέρες όμως μπορεί να πάρει και μήνες ή και χρόνια.
Ναι πιστεύω ότι υπάρχουν περιθώρια για διακοπή του θέματος των ταυτοτήτων. Αλλά ο Θεός αφήνει για να φανούν και οι διαθέσεις μας. Το πόσο θα αφήσει μόνο Εκείνος το ξέρει.
Όμως εγώ ταυτόχρονα λέω ότι θα είναι μια αναβολή αυτή η διακοπή. Γιατί σε άλλα σημεία του πλανήτη θα εξακολουθήσει να τρέχει η τεχνολογία. Το ξέρουμε και από τους προηγούμενους παγκόσμιους πολέμους. Η τεχνολογία επιταχύνεται προς το κακό σε περιόδους τέτοιες.
Η παύση αυτή όμως θα γίνει για να ενδυναμωθούν οι Χριστιανοί στο αληθινό πνεύμα της Ορθοδοξίας. Τα λέω συνέχεια και το έχω ταυτίσει με ένα κεφάλαιο της Αποκάλυψης σε συνδυασμό με τη μαρτυρία για τα 3-4 χρόνια που θα ανοίξει ο πόλεμος στην γύρω περιοχή και εμείς δεν θα πάρουμε μέρος και θα είναι ευλογία αυτό για εμάς.
Και μετά πάμε κατευθείαν για σφράγισμα.
Τώρα όμως ας επικεντρωθούμε στις ταυτότητες και έχει ο Θεός.

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Παιδιά προσοχή,με αγάπη κ ενότητα να τα αντιμετωπίζουμε όλα τα σχόλια ,μη μας διαλύσει ο διάβολος!!
Ο Θεός να διαφυλάξει όλους τους πιστούς!
Υπομονή!!

Ανώνυμος είπε...

Το αισιοδοξο βρισκεται σε αυτο που ειπε ο Γεροντας: " να ΜΗΝ βιαστειτε να τις παρετε" οπερ ερμηνευεται να ΜΗΝ σπευσουμε ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ το αν θα βγει για ολους οπως το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ βρισκεται σε αλλη κατηγορια

Ανώνυμος είπε...

Την εγκυκλιο του 1998 σχεδον οι ιδιοι που ειναι και σημερα δεν την εβγαλαν; Τι αλλαξε απο τοτε;