Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

«ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΟΎΝ!» —ΓΈΡΟΝΤΑΣ ΓΑΒΡΙΉΛ, ΜΑΘΗΤΉΣ ΤΟΥ ΑΓΊΟΥ ΠΑΪΣΊΟΥ, ΓΙΑ ΌΣΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΆΝΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΊΕΣ ΤΗΣ UOC

 


Άγιον Όρος, 13 Σεπτεμβρίου 2023

Photo: YouTubeΦωτογραφία: YouTube    

Όσοι καταλάβουν τους ναούς της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν θα σωθούν την Ημέρα της Κρίσεως, λέει ένας σεβαστός αγιορείτης γέροντας.

Σύμφωνα με τον Γέροντα Γαβριήλ της Κέλλης της Μονής Αγίου Χριστοδούλου της Μονής Κουτλουμουσίου, μαθητή του μεγάλου Αγίου Παϊσίου και σεβαστό γέροντα, οι διώκτες της UOC θα κριθούν όπως εκείνοι που έχουν διώξει την Εκκλησία ανά τους αιώνες.

Για τους διώκτες μίλησε ο Γέροντας σε βίντεο που δημοσίευσε η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων.

Κληθείς να πει δυο λόγια για τους διώκτες, για να ξέρουν τι τους περιμένει, ο Γέροντας Γαβριήλ απάντησε:

Πρέπει να προσευχόμαστε και να είμαστε υπομονετικοί και να συνεχίσουμε να κάνουμε καλές πράξεις... Δεν θα σωθούν. Δεν θα πάνε στον Παράδεισο. Την Ημέρα της Κρίσης, θα καταδικαστούν μαζί με εκείνους που έχουν διώξει τους Χριστιανούς από τους πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού.

Ο Γέροντας Γαβριήλ έχει μιλήσει για τους Ουκρανούς σχισματικούς αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια.

Τον Οκτώβριο του 2020, έγραψε μια επιστολή ζητώντας να ξυπνήσει ο Άθως, στην οποία ανέφερε συγκεκριμένα το γεγονός ότι πολλά μοναστήρια αποφάσισαν να έχουν κοινωνία με τους σχισματικούς. τον Απρίλιο του 2021, είπε ότι οι σχισματικοί και όσοι προσεύχονται μαζί τους δεν θα σωθούν. και τον Αύγουστο του 2022, ενώθηκε με μια ομάδα μοναχών για να διαμαρτυρηθεί για την προγραμματισμένη επίσκεψη του επικεφαλής των σχισματικών στο Άγιο Όρος.

4 σχόλια:

Θαλασσινός είπε...

Άραγε ποία θα είναι η κρίση για όσους παραδίδουν τα κλειδιά Ιεράς Μονής για να γυριστούν πρόστυχες και βλάσφημες τηλεοσαβούρες, ενάντια στο Ορθόδοξο Μοναχικό Μέγα Σχήμα, καταπατώντας τα Ιερά και τα Όσια της Ορθόδοξης παράδοσης;
Το χειρότερο είναι που αυτοί οι υπεύθυνοι που παρέδωσαν ξανά Τον Χριστό στα χέρια των ανόμων σφυρίζουν αδιάφορα και συνεχίζει ο σανολαός να τους βάζει μετάνοια.
Προτιμότερο θα ήταν να βομβάρδιζαν οι Εβραίοι την Ιερά Μονή με βόμβες και να είμαστε μέσα, παρά το χτικιό να βλέπεις την άλωση και να σφυρίζουμε αδιάφορα.

epameinwndas12345678@gmail.com είπε...

Ευλογείτε... " μέ συγχωρείτε" τά ευρωπαϊκά κονδύλια, όλο τό περιβόλι τής Παναγίας, έγινε αγνωιστο

Άρης Πέτρου είπε...

Καλημέρα, τρελογιάννη ο γέροντας Γαβριήλ έχει σωστές απόψεις, αλλά έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος..
Έχει αποτειχιστεί..
Συμφωνείς ή διαφωνείς με τη στάση του και για ποιούς λόγους;;

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Στενάχωρες ερωτήσεις από κατασταλαγμένους.Εσυ δεν ησουν λεβεντη που μας εκθείαζες τους νεόκοπους της νικης;Μιλας μπεδεμενα ,εαν ειναι σωστες οι αποψεις του πως γινεται να κανει και μεγαλο θεμελιακό λάθος; Εαν οι Μοναχοι δεν ειναι μπροσταρηδες οπως ηταν παντα ακομη και στο κοψιμο του μνημοσύνου, σε λίγο θα μας βαλουν οι Δεποταδες να προσκυνάμε το διάολο με παπική τιάρα ,κατάλαβες λεβεντη;Δοξα τω Θεο που υπαρχει και ο Γερο Γαβριηλ και ξεπλενει την ντροπη και ενοχη σιωπη των Αγιορειτων των σημερινών των καλοθρεμένων . Συμπέρασμα:Χρειαζεσαι επειγόντως Ορθοδοξη πατερική κατήχηση για να σπάσει η η γυάλα που είσαι "τακτοποιημένος .."



Υ.Σ. Ο εν λόγο κυριούλης μας έστειλε ενα κατεβατό ως απάντηση σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλ και σταχυολογούμε κάποια σημεία του .

γράφει :{........Και την αποτείχιση να δέχεσαι και την κοινωνία να δέχεσαι, δείχνεις θρησκευόμενο άτομο που δεν ξέρει τι του γίνεται..Καταλαβαίνω ότι για να έχεις επισκεψιμότητα στο ιστολόγιο δεν παίρνεις ξεκάθαρη θέση και βάζεις την αλήθεια σου σε 2η μοίρα...Σε παρακολουθώ πάνω από 4_5 έτη.
..................
Έχω μία ομάδα στο viber 1.200 άτομα έχει μέσα..
Θα βλέπουν αναρτήσεις τρελογιάννη απ'αλλού πλέον..}



Το γεγονος οτι εκθιαζουμε την ξεκάθαρη θεση του Γεροντα Γαβριηλ και οσων πατερων αγωνιστων πρατουν αυτο που η παραδοση της Εκκλησιας επιβαλει κατι που σκανδαλωδως αγνοεις, δεν θεωρουμε απο την αλλη οτι ο καθε εμπαθής χριστιανος που δεν ξερει ττην τυφλα του στα της πιστεως γεματος ακομη τα παθη του να ομιλει και πρατει αποτοιχιση .Αυτο λεμε .

Δεν έχουμε καμμια αναγκη επισκεψιμότητας ούτε πουλάμε ουτε αγοραζουμε ,αλλού να κοιταξεις γιαυτα που λες και έχουμε γραμμένους τα βαιμπέρ σας και ολες τις λογικες τσαρλατάνων που επειδη εχετε μια ομαδουλα νομιζετε πως είστε θεοί και ορίζετε ψυχές των ανθρωπων ως προβατα ...Ελεος πια !

Το εαν ειμαστε ευγενείς ή οχι το αφηνουμε στην κριση των αναγνωστων μας ,παντως προσωπικά δεν εχουμε με κανεναν ουτε φυσικα με σενα .Ευχαριστουμε που μας τιμησες με την παρουσια σου οπως εγραψες 4 χρονια αλλα αν δεν αντεχεις ρε φιλε αιιι στο καλο .

φιλικα παντα .