Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Το ”Σανχεντρίν” του Ζελένσκι η Βουλή Ουκρανίας ψήφισε σήμερα την απαγόρευση της Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας υπό τον Ονούφριο. Αναμένονται άγριοι διωγμοί κατά εκατομμυρίων πιστών και κλήρου..

 


                      

Το ”Σανχεντρίν” του Ζελένσκι Κοινοβούλιο της Ουκρανίας η (Βερχόβνα Ράντα) ψήφισε σήμερα με 267 ψήφους υπέρ και μόνο 15 κατά της απαγόρευσης της ύπαρξης και του έργου της μοναδικής κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία υπό το Μητροπολίτη Ονούφριο. Επίκειται να υπογραφεί από πρόεδρο Ουκρανίας μίμο Ζελένσκι και να τεθεί σε ισχύ.
Αναμένονται άγριες διώξεις του κλήρου, των μοναχών και των εκατομμυρίων της Εκκλησίας του UPC.

Υπάρχουν περίπου 16.000 ενορίες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και περίπου 12.000 στην Ουκρανία…

 φωτογραφικό σχόλιο:

 

 

dimpenews

7 σχόλια:

The Cave Dweller είπε...

Έχει προβλέψει αυτό το ενδεχόμενο ο Μητροπολίτης Ονούφριος, και έχει δώσει οδηγίες παρόμοιες με αυτές που είχε δώσει ο Αγιώτατος Πατριαρχης Τύχων επί διωγμού των μπολσεβίκων.

Σίγουρα θα δημιουργηθεί η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία της Διασποράς (κατά το παράδειγμα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Διασποράς (ΡΟΕΔ) ) και μακάρι να μας λυπηθεί ο Κύριος Ιησούς Χριστός και να στείλει και στην Ελλάδα έστω κι έναν Ομολογητή Γνήσιο Επίσκοπο εκ της Ουκρανίας.

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΚ ΑΠΟ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΓΑΛΑΚΤΙΑ - ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ! Βίντεο

https://www.noiazomai.gr/2023/10/gerontissa-galaktia-o-patriarhis-tha-martyrisei.html

* * *

Και ένας Έλληνας ιερομόναχος είχε δει σε όραμα, ότι το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως θα πνιγεί στο αίμα.

The Cave Dweller είπε...

Προς Εμμανουήλ :

Κατ'αρχήν ο Αρχοντώνης είναι ο χειρότερος αιρεσιάρχης όλων των εποχών. Επιπλέον είναι και σχισματοποιός και έχει βάψει τα χέρια του με το αίμα Ορθόδοξων Ουκρανών.

Συνεπώς....και χίλια μαρτύρια να περάσει αν δεν μετανοήσει δημοσίως για τις αιρέσεις και τα σχίσματά του θα καταλήξει στην αιώνια κόλαση.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

...ἀς... ἐπιτρέψουμε(!)...

στὸν Θεό μας

νὰ ἀποϕασίζει Αὐτός γιὰ τὸ μετά...

(ποὺ δὲν εἶναι τὸ..."ΜΈΤΑ"...!)

Λυκούργος Νάνης είπε...

Κλασσική περίπτωση στραγγαλισμού της θρησκευτικής ελευθερίας στον 21ο αιώνα....
Στη γέμουσα υποκρισίας και φαρισαϊσμού εποχή του ανεξέλεγκτου δικαιωματισμού των διαφόρων προβληματικών μειοψηφιών που έχουν γίνει "κράτος εν κράτει" σε βάρος των δικαιωμάτων της υγιώς φρονούσης πλειοψηφίας, η πολυπληθής Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας διώκεται με άθλια προσχήματα και προφάσεις εν αμαρτίαις...
Οι πιστοί που ανήκουν σε Αυτή δεν μπορούν να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα!
Πού είναι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και οι Ελλαδίτες επίσκοποι να καυτηριάσουν δριμέως τη φαλκίδευση στοιχειωδών δικαιωμάτων;
Πού είναι οι λεγόμενες "θεολογικές" σχολές; Το Άγιον Όρος, οι ιεραποστολικές αδελφότητες; Ο εκκλησιαστικός τύπος πλην εξαιρέσεων;
Πού είναι η λαλίστατη "Ακαδημία" του Βόλου που τοξεύει τα βέλη της μονομερώς εναντίον της ιδεολογίας του "Ρωσικού κόσμου" και σιωπά σκανδαλωδώς για τα σταλινοφασιστικά μέτρα του καθεστώτος Ζελένσκι σε βάρος των πιστών Ουκρανών;

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

...μούγκα στὴ στρούγκα...

τὴ στρούγκα μιᾶς ἐλίτ, ποὺ
ἐπικυριαχεῖ καὶ ἄ ρ χ ε ι

στόν ἑκκλησιαστικό...χῶρο
τῆς... χώρας μας...

ἄρχει... κατὰ τὰς ἐπιθυμίας τῶν καρδιῶν ἡμῶν

(τῶν ἐπιθυμιῶν τῶν βαθυτέρων ποὺ δύσκολα ὁμολογοῦμε ἀκόμη καὶ στόν ἴδιο μας

τὸν....βολεψάκια ἐαυτούλη...)

The Cave Dweller είπε...

Αδελφέ που έπεσες στον λάκκο...Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει εκφραστεί ΣΥΝΟΔΙΚΩΣ δια των Οικουμενικών και Τοπικών Συνόδων Της και τα έχει λύσει αιώνες πριν τα θέματα αυτά.

Αν αμφισβητείς την ισχύ των Ιερών Κανόνων της Ορθοδόξου Εκκλησίας τότε αυτεξουσίως είσαι ελεύθερος να διαλέξεις όποια προτεσταντική ομάδα σου ταιριάζει.

Υγ: Ο Κύριος Ιησούς Χριστός έδωσε την ΕΞΟΥΣΙΑ του δεσμείν και λύειν στους Αποστόλους Του και στους επομένους τους και όχι εγώ ! Κατά συνέπεια εφόσον δεν μετανοήσει ο Αρχοντώνης μετά θάνατον θα κριθεί σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες για τα εγκλήματα που διέπραξε.