Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Ποια είναι η λύση για να μην πάρει η ΝΔ τις 180 έδρες που θέλει διακαώς;;

 Γράφει  ο Ανδρέας Αγγελής 

Μόνο μία. Να μπουν μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο τα τρία κόμματα που έφτασαν μια ανάσα από την πόρτα. 

 Την συγκεκριμένη στιγμή πρέπει να σκεφτούμε το λιγότερο άσχημο σενάριο για την χώρα. 

Εάν πάρουν 180 έδρες πλέον δεν θα υπάρχει Σύνταγμα για να το επικαλείται... Θα κάνουν τέτοια συνταγματική αναθεώρηση που θα τρίβετε τα μάτια σας. Πλέον η επόμενη εκλογική διαδικασία θα γίνει με την ενισχυμένη αναλογική και αυτό σημαίνει ότι τα ποσοστά των κομμάτων που δεν θα περάσουν το 3% μεταφέρονται στο πρώτο κόμμα. 

Με τα δεδομένα των αποτελεσμάτων μιλάμε για ένα ποσοστό περίπου 18% Εάν η Βουλή παραμείνει πεντακομματικη τότε αυτό το ποσοστό θα προστεθεί στο 40% της ΝΔ. 

 Προσέξτε πολύ καλά τι σας λέω γιατί οι μέρες πλησιάζουν... Αυτό το 18% πρέπει να διασωθεί... 

Θα δείτε το επόμενο διάστημα να ανακοινώνονται συνεργασίες μικρών πολιτικών δυνάμεων όταν αυτές δεν μπόρεσαν να γίνουν όταν έπρεπε. Προσέξτε τους λαγούς και τις πολιτικές πατερίτσες που ως μοναδικό στόχο έχουν να πιάσουν το περιβόητο 1,5% για να πάρουν την κρατική χρηματοδότηση. Όλοι όσοι ψήφισαν διάσπαρτα κόμματα επιβάλλεται να στηρίξουν τα 3 κόμματα που έφτασαν στο πλατυσκαλο... 

Με οχτακομματικη Βουλή τα νούμερα συρρικνώνονται θεαματικά ανεξάρτητα με το εάν αυτά τα τρία κόμματα είναι της αρεσκείας σας ή έχουν κάτι να προσφέρουν. 

 Σας μιλώ καθαρά για το πώς θα αποφύγουμε το χειρότερο σενάριο που έχει να κάνει με την υπερδύναμη που θα δοθεί στην ΝΔ εάν αποσπάσει 180 έδρες. Την συγκεκριμένη στιγμή η ψήφος σας πρέπει να είναι "έξυπνη"... Ξεχαστε οποιαδήποτε άλλη λύση γιατί δεν υπάρχει. Τα κόμματα που πήραν 0,5 - έως 1% δεν έχουν την δυναμική να μπούνε μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο ακόμη και εάν ενωθούν. 

Ξέρετε πολύ καλά όσοι με διαβάζετε ότι ως πολιτικό πρόσωπο δεν χαρίστηκα ποτέ ούτε στην πλεύση ελευθερίας, ούτε στον Βαρουφάκη...ούτε σε όλους τους υπόλοιπους... για τον κύριο Νατσιό δεν έχω ακόμη δεδομένα διότι είναι πολύ φρέσκος και η είσοδος του έγινε την τελευταία στιγμή. Αυτή την στιγμή όμως πρέπει να σκεφτούμε όπως είπα το λιγότερο χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί. Και το λιγότερο κακό για την χώρα.

 Όσοι λοιπόν θα ψηφίσετε προτείνω να δείτε προς εκείνη την κατεύθυνση ώστε αυτό το ποσοστό ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του να μην οδηγηθεί στην ΝΔ και αυτά τα τρία κόμματα να μπούνε στο ελληνικό κοινοβούλιο. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αποτραπεί η υπερδύναμη από τα χέρια της... 

Δεν κάνω πολιτική διαφήμιση ούτε δυσφήμιση σε καμία περίπτωση, (έχω τον δικό μου πολιτικό χώρο) απλά σας ενημερώνω για το τι πρόκειται να συμβεί. Σας αναφέρω απλά "Το μη χείρον βέλτιστον" για την χώρα και τον ελληνικό λαό, σύμφωνα με τα υπάρχον δεδομένα. 

 Τώρα κάντε ότι σας φωτίσει ο Θεός..

σχόλιο: Προσυπογράφουμε!

1 σχόλιο:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

...ἔλα καϋμένε...!

μὲ ἕνα σωρό δεκανίκια,
ποὺ τώρα, κάνουνε τὸν δύσκολο,
θὰ τὴν σιάξουνε τὴ δουλειά τους·

θα... βοηθήσει κι ὁ γείτονας μὲ τὶς γνωστές του ἀπειλές
καὶ θἄχουνε τὴν δικαιολογια στὸ πιάτο...

ἡ πονηρία καὶ ἡ πανουργία εἶναι
τὸ
...γήπεδό τους...
...τὸ λημέρι τους...

ἀ λ λ ο ῦ μποροῦμε καὶ πρέπει νὰ τοὺς παλαίψουμε

καὶ τότε
ἀκόμη και ἡ μεταμφιεσμένη σε κυβερνεῖο...σφηκοφωλιά τους μπορεῖ να γίνει ρημαδιό...

ἄ ν ω θ ε ν...!!!